Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ: Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (!)

Μετά την απίστευτη ανταπόκριση πού είχε η πετυχημένη σειρά του ΣΚΑΪ "1821 η Γέννηση ενός Έθνους" μαθαίνουμε από έγκυρες πληροφορίες ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ετοιμάζεται να γυρίσει μια νέα σειρά με τίτλο "1981 η γέννηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα".

Η σειρά θα βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και θα αρχίζει από την εποχή πού το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία το 1981 μέχρι την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα από τον Γιώργο Παπανδρέου το 2010.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πού έχουν διαρρεύσει, η νέα σειρά χρονολογικά θα αποτελείται από 4 ενότητες:
Η πρώτη ενότητα θα αφορά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία καί την  επιρροή πού είχε η έντονη προσωπικότητα του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου (του νεότερου) λόγω του ισχυρού χαρακτήρα του,  στις αποφάσεις του πατέρα του.
Η δεύτερη ενότητα θα αναφέρεται  στην οριακή και δύσκολη νίκη πού κατάφερε ο Γεώργιος Παπανδρέου εναντίον του εαυτού του το 2004 όταν και ανακηρύχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η τρίτη ενότητα θα περιλαμβάνει την άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία με την βοήθεια του άσπονδου φίλου του, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Μάλιστα στο επεισόδιο αυτό θα υπάρχει συνέντευξη του ιδίου του Καραμανλή ο οποίος θα περιγράψει με δραματικό τρόπο τις ατέλειωτες ώρες πού αφιέρωσε παίζοντας play station καί τρώγοντας χάμπουργκερ. Σε ζωντανή συζήτηση πού θα ακολουθήσει θα παρευρίσκονται σεφ των μεγάλων φαστφουντάδικων της Ελλάδας και επίσης θα παρουσιαστούν τα νέα παιχνίδια του playstation.
Τέλος η τέταρτη ενότητα θα περιλαμβάνει την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Με σοβαρότητα, απόλυτη διαφάνεια, και ζωντανές συνεντεύξεις από τραμπούκους, ειδικούς φρουρούς και άτομα πού υπηρετούν στα ΜΑΤ, μαρτυρίες από εξέχοντες λαθρομετανάστες που οραματίζονται μια νέα μουσουλμανική Ελλάδα είναι μόνο μερικά από τα βασικά στοιχεία της σειράς πού της προσδίδει αντικειμενικότητα και σοβαροφάνεια.
Οι ελεύθεροι πλέον Έλληνες, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους, έχοντας απαλλαγεί από την καθημερινή υποχρέωση να πάνε κάθε πρωί στην δουλειά τους (αφού απολύθηκαν και είναι άνεργοι).
Στην σειρά δίνεται έμφαση στους πρώτους δύσκολους μήνες πού αντιμετώπισαν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης του κυρίου Παπανδρέου, κυνηγώντας κοπρίτες, φοροφυγάδες, τσαμπατζήδες, απατεώνες, ρατσιστές, τεμπέληδες και απεργούς.
Παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα μπουντρούμια των φυλακών όπου εκτίουν την ποινή τους οι βαρυποινίτες παραβάτες του κινήματος "Δεν Πληρώνω".
Μάλιστα γίνεται και λόγος για την εισήγηση του κυρίου Ρέππα να επανέλθει η θανατική ποινή δια λιθοβολισμού για αυτούς τους παραβάτες, αν και αναμένεται να υπάρχουν ενστάσεις από μέλη του κόμματος για λόγους περιβαλλοντολογικούς,  όσον αφορά την ανακύκλωση των πτωμάτων.
Επίσης με αδιάσειστα επιστημονικά ντοκουμέντα παρουσιάζεται η ευμάρεια και η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας με αύξηση των μισθών των βουλευτών όλων των κομμάτων και  την αύξηση των θέσεων εργασίας στους υπαλλήλους της βουλής και  των επιδομάτων τους μόλις στον πρώτο χρόνο κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον κύριο Παπανδρέου.
Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ  στην αναζήτηση εκείνου του "μαλάκα" που είχε υποσχεθεί τον μισθό του στον κύριο Παπανδρέου, για την διάσωση της Ελλάδας και ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει άφαντος. Οι φήμες λένε ότι όλα αυτά τα είχε πει στον πρωθυπουργό αστειευόμενος, αλλά εκείνος τα πείρε τις μετρητοίς και έκτοτε τον ψάχνει για να του πάρει τον μισθό. Γι'  αυτό λέγεται ότι την κοπάνησε, έχει πάρει τα βουνά και περαστικοί τον έχουν δεί να κρύβεται κάπου στις παρυφές του Ολύμπου.
Σε ολόκληρη την σειρά παρουσιάζονται ζωντανές συνεντεύξεις του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, την Γαλλία, την Κίνα, την Γερμανία, την Αμερική, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ρωσία, την Τουρκία, την Ανταρκτική, τον Αμαζόνιο, τις νήσους Ταϊναρίφι,  και παραλίγο από την Αίγυπτο.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον πρωθυπουργό, για το πώς βλέπει το μέλλον της Αιγύπτου μετά την πτώση του Μομπάρακ η απάντησή του ήταν αποστομωτική:   "Προκείμενου να αντιμετωπίσουμε και να μετριάσουμε τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο και την  έλλειψη βιώσιμων πηγών ενέργειας προωθούμε προτάσεις, βεβαίως, και μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και διεθνώς ώστε να επιτευχθεί μέσα από την επένδυση σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης και μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, δίνοντας αξία στα προϊόντα μας, είτε είναι αγροτικά, είτε είναι υπηρεσίες, όπως ο τουρισμός, είτε είναι τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, που συνδέουν τα σπίτια μας, τα νησιά μας, τα βουνά μας. (…..!?). Τελειώνοντας, ευχήθηκε σε όλους μας  ευτυχισμένο να είναι το 2010. (δεν τον είχαν ενημερώσει ακόμα για την αλλαγή του νέου έτους).
Στις συνεντεύξεις αυτές εξιστορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση και τον τρόπο με τον οποίο αντιστάθηκε στις πιέσεις της τρόικας, στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας για το Αιγαίο κατορθώνοντας να εξασφαλίσει δωρεάν επιδότηση της Ελλάδας από την Γερμανία ύψους 600 δισεκατομμυρίων ευρώ και την υποχρέωση της Τουρκίας να περιοριστεί μόνο στο ένα ναυτικό μίλι. Θα μου πείτε πότε έγινε αυτό; Γιατί μήπως γίνανε ποτέ αυτά που λέει το Σκάι στην σειρά 1821;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου