Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

TO TVXS ΚΑΙ Ο ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ...

Διάβασα ένα άρθρο του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου κου Παγουλάτου στο tvxs το οποίο ένιωσα την ανάγκη να σχολιάσω, καθώς κατα τη γνώμη μου αποτελεί πεντακάθαρο παράδειγμα συστημικής προπαγάνδας:



Η επανάσταση του τζάμπα, του Γιωργου Παγουλατου


Και ξάφνου, μέσα στο μπάχαλο μιας κοινωνίας σε κρίση, ο τζαμπατζής επιβάτης κι ο έμπορος που δεν δίνει απόδειξη απέκτησαν τη θεωρητική τους νομιμοποίηση: ασκούν, λέει, το δικαίωμα της ανυπακοής. Πράγματι, είναι κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού το δικαίωμα του πολίτη να ανθίσταται στην εξουσία – εάν αυτή καταλύει το Σύνταγμα, τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα δικαιώματα.
Το σύνταγμα κύριε Παγουλάτο μας, εσείς που είστε και καθηγητής πανεπιστημίου, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι έχει καταλυθεί προ πολλού και με το άρθρο 28 για τη σχέση με την Ευρωπαϊκή ένωση, και με την παράδοση της δικαστικής εξουσίας λόγω μνημονίου και με την παραίτηση από την εθνική μας κυριαρχία (πάλι λόγω μνημονίου) και με την εκχώρηση εξουσιών σε ένα και μόνο πρόσωπο, αυτό του Υπουργού οικονομικών... 


Οι δημοκρατικές μας ελευθερίες περιορίστηκαν και με τον τρομονόμο και με την αλλαγή του τρομονόμου στις 08/08/2010 (προσέξτε την ημερομηνία) αλλά αυτό δεν το σχολιάζετε πουθενά. Προφανώς κατα τη γνώμη σας θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και στρατιωτική μπότα για να νομιμοποιηθούμε να αντιδράσουμε.


Τέλος, δεν μπορώ να φανταστώ δραστικότερο τρόπο περιορισμού των δικαιωμάτων μας από το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.


Αρα κύριε Παγουλάτο μου, ισχύουν και οι τρείς προϋποθέσεις που εσείς ο ίδιος θέτετε ως προϋποθέσεις της αντίδρασης του κόσμου, άρα καλό θα ήταν πριν μας χαρακτηρίσετε τόσο εύκολα ως τζαμπατζήδες να ξανασκεφτείτε όσα γράψατε.

Εκεί στηρίχθηκε η αντίσταση σε τυραννίες, το κίνημα του Γκάντι και του Μαντέλα. Αυτό ενέπνευσε τους μαύρους ακτιβιστές στην Αλαμπάμα να καθίσουν στο λεωφορείο, αντί να στέκονται πίσω όρθιοι όπως ο ρατσιστικός νόμος απαιτούσε. «Ανυπακοή» επικαλούνται και οι τζαμπατζήδες των δημόσιων μέσων, παρακινούμενοι από ανεύθυνους συνδικαλιστές που κλείνουν το μετρό σαν να είναι μαγαζί τους. Ετσι φτάσαμε από το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων στο κίνημα του τζάμπα, από τη Ρόζα Παρκς στον Απόστολο Γκλέτσο. Είναι φαίνεται η μοίρα των μεγάλων ιδεών να ξαναζούν μια δεύτερη ζωή σαν φάρσα.

Η πεμπτουσία της προπαγάνδας! Ο κ. Παγουλάτος μας ξαναλέει τζαμπατζήδες, και συνδέει το κίνημα με τους συνδικαλιστές που κλείνουν το μετρό (με τους οποίους διαφωνώ και εγώ) χωρίς στην ουσία να υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ.


Ο κ. Παγουλάτος, στενοχωρείται για τη μοίρα των μεγάλων ιδεών. Δεν φαίνεται όμως πουθενά να στεναχωριέται για τις εθνικές μας οδούς που γέμισαν διόδια που εισπράτουν ημέτεροι ιδιώτες, ούτε για τις αυξήσεις 40% στα εισητήρια, ούτε για την διάλυση του κράτους, ούτε για την αδράνεια της κυβέρνησης στον τομέα της ανάπτυξης.

Πρώτον: ψυχραιμία. Δεν είμαστε χώρα υπό κατοχή: είμαστε ευρωπαϊκή οικονομία υπό σκληρή προσαρμογή, έπειτα από δεκαετίες άμετρων παροχών και ανάπτυξης. Δεύτερον, ούτε δικτατορία έχουμε, ούτε ιντιφάντα χρειάζεται, ούτε οι πολίτες στερούνται δικαιωμάτων. Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει: έχουμε χάσει την αυτονόητη αντιστοίχιση δικαιωμάτων με υποχρεώσεις. Σε αυτή την ανομική κοινωνία λοιπόν, που αν κάτι τη χαρακτηρίζει είναι ακριβώς η διάχυτη κατάχρηση δικαιωμάτων και η αναιμική αίσθηση υποχρεώσεων, βρήκαν οι ρήτορες της «αντίστασης» να κηρύξουν την ανυπακοή προς το κράτος. Ποιο κράτος; Αυτό που, έχοντας πιάσει πάτο, πασχίζει να νοικοκυρέψει δαπάνες, να μαζέψει έσοδα, να κάνει λογαριασμό. Σ’ αυτό το παραπαίον κράτος, το ζαλισμένο από την οξύτητα των κρίσεων (δημοσιονομικό, μεταναστευτικό, ανομία), βρήκαν οι λαϊκοί σωτήρες μας να κηρύξουν την ανυπακοή.

Χωρίς επιχειρήματα το συμπέρασμα ότι δεν είμαστε χώρα υπο κατοχή, αλλά ευρωπαϊκή οικονομία υπο σκληρή προσαρμογή. Οι πόλεμοι κύριε Παγουλάτο γίνονταν διαχρονικά για να βάλουν χέρι οι κατακτητές στις πλουτοπαραγωγικές πηγές των κατακτημένων. Αυτό γίνεται και σήμερα. Απλώς γίνεται με άλλο τρόπο. Ο πόλεμος πλέον διεξάγεται σε οικονομικό επίπεδο και όχι στα πεδία των μαχών.

Δεύτερον κύριε Παγουλάτο, ΕΧΟΥΜΕ δικτατορία, καθώς μας κυβερνάει μια κυβέρνηση η οποία δε λαμβάνει καθόλου υπ΄όψη της τις επιθυμίες και τις ανάγκες του Ελληνικού λαού παρά μόνο των δανειστών μας. Δικτατορική είναι μια κυβέρνηση η οποία αποφασίζει και διατάζει και τέτοια κυβέρνηση έχουμε σήμερα. Και μη μου πείτε ότι ο λαός την ψήφισε, διότι ο λαός την ψήφισε για να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και όχι αυτά που κάνει σήμερα.

Σαν τους ρήτορές της, η γλώσσα της καθ’ ημάς ανυπακοής όζει αναχρονισμού. Οσο κι αν αντιβαίνει σε δημοφιλείς μας μύθους, η Ελλάδα δεν είναι μια ατυχήσασα χώρα. Δεν είναι Χιλή, Σιέρα Λεόνε, Λίβανος, Παλαιστίνη, Γιουγκοσλαβία… Τα τελευταία 65 χρόνια κάναμε δύο κρίσιμες γεωπολιτικές «επενδύσεις» (τη Δύση στον Ψυχρό Πόλεμο, την Ευρώπη στη μεταπολίτευση) που «μας βγήκαν» · απέδωσαν με το παραπάνω. Σε αντίθεση με άλλες, η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που οι πόροι της ληστεύθηκαν από τον διεθνή ιμπεριαλισμό και καπιταλισμό (τον διεθνή καπιταλισμό αντιθέτως, τα τελευταία 30 χρόνια, θα θέλαμε να είχαμε προσελκύσει). Αν έφτασε η Ελλάδα στη χρεοκοπία το οφείλει κυρίως σε αποτυχίες των πολιτικών της. Με την κρίσιμη ανοχή, συνενοχή και συμμετοχή πλειονότητας πολιτών στις πελατειακές διευθετήσεις, τα συντεχνιακά προνόμια, τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Λάβαμε ένα μεγάλο Σχέδιο Μάρσαλ και τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εισροές μετά το ’80, μέρος των οποίων φροντίσαμε να σπαταλήσουμε. Πήραμε επίσης πέρυσι το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία (110 δισ.), το οποίο σύντομα οι εταίροι μας θα φροντίσουν να αναδιαρθρωθεί υπέρ μας. Ζούμε τέλος, από το 1974, τη μακρότερη αδιάλειπτη δημοκρατία, ειρήνη και (μέχρι πρότινος) ευημερία στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Επομένως, και οι κομβικές εθνικές επιλογές μας δικαιώθηκαν, και η κουλτούρα της εθνικής «θυματοποίησης» δεν δικαιολογείται.

Εδώ βεβαίως ο κ. Παγουλάτος ξεδιπλώνει όλο του το συγγραφικό ταλέντο για να μας πείσει ότι δεν ατυχήσαμε που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια ανίκανοι προδότες, ούτε ότι τους πακτωλούς χρημάτων τους πήραν και τους διαχειρίστηκαν οι ημέτεροι.


Πολύ ενδιαφέρον θα ήταν να μας πει ο κ. Παγουλάτος από που πληρώνεται. Μήπως σαν πανεπιστημιακός καθηγητής πληρώνεται από Ευρωπαίκά προγράμματα για "έρευνα" και "ανάπτυξη";


Μήπως ο μισθουλάκος του κ. Παγουλάτου ενισχύεται από ευρωπαϊκά χρήματα; 


Δαγκώνει ο σκύλος το χέρι που το ταϊζει κύριε Παγουλάτο;

Γιατί λοιπόν αυτή η ανάδυση της «ανυπακοής», με μια χονδροειδή ρητορεία περί «ξένης κατοχής»; Η πρώτη εξήγηση παραπέμπει στα υπόγεια ρεύματα της ελληνικής κοινωνίας. Με μια Αριστερά που προτιμούσε τον Τσε από τον Ζαν Ζωρές, τον Βελουχιώτη από τον Αλ. Παπαναστασίου. Με μια Δεξιά, που αντί να υπερασπιστεί τις (συντηρητικές στο κάτω κάτω) αξίες της φιλοπονίας, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής ευταξίας, του κράτους δικαίου, της νοικοκυρεμένης διαχείρισης, λούφαξε και μεταμορφώθηκε σε λαϊκιστικό κακέκτυπο των ιδεολογικών της αντιπάλων. Σε μια κοινωνία που, ενοχοποιημένη για τη μεταχείριση των ηττημένων του Εμφυλίου, ανήγαγε την «ανυποχώρητη αντίσταση» σε ηγεμονική κουλτούρα και την καταγγελτική ανυπακοή σε υπέρτερη αξία.

Η ρητορεία περι κατοχής δεν γίνεται κύριε Παγουλάτο από το λαό. Θα θυμάστε μάλλον την προσφώνηση της Προέδρου της Βουλής κατα την ορκομωσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια κατα την οποία η Πρόεδρος της βουλής δήλωσε ότι "τα εθνικά μας σύνορα και ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας θα περιοριστούν" και ότι "τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται από αρχές άγνωστες μέχρι τώρα στη χώρα μας". Τις υπόλοιπες ανοησίες που γράφετε περι Βελουχιώτηδων, δεξιάς και αριστεράς δε θα τις σχολιάσω, δε μου το επιτρέπει η ανατροφή μου. Δεν έζησα εμφύλιο και δεν έχω κανένα απωθημένο από τότε. Απλώς μισώ τους Ανθέλληνες προδότες.


Η δεύτερη εξήγηση παραπέμπει στη δυσλειτουργία των θεσμών, άλλοθι ανομίας και ανυπακοής. Δημόσιοι λειτουργοί χρηματίζονται. Δικαστές αδυνατούν να τιμωρήσουν προκλητικούς επιχειρηματίες του υποκόσμου, που, καβάλα στα κτηνώδη τζιπ τους, εμπαίζουν την κοινωνία φυσώντας μας τον καπνό του τεράστιου πούρου τους. Βουλευτές ζητούν θυσίες από τους άλλους – ξεχνώντας τον εαυτό τους και τους υπεράριθμους υπαλλήλους τους. Η διερεύνηση των διεφθαρμένων πολιτικών που ζημίωσαν τη χώρα κινείται με ρυθμούς παγετώνος, η συντεχνιακή αλληλεγγύη βασιλεύει, οι εξεταστικές επιτροπές δυσφημούν τη Βουλή ως το μεγαλύτερο πλυντήριο της χώρας. Αδυνατώντας να υπερβεί τον μικρό εαυτό του, το πολιτικό μας προσωπικό παίζει με τη φωτιά. Ανοίγει χώρο στα άκρα, στο ετερόκλητο συνονθύλευμα που συνενώνει αμετανόητους κομμουνιστές, υστερικούς εθνικιστές και ποικιλώνυμους τυχοδιώκτες, που με παραληρηματικά μανιφέστα εξωραΐζουν την «ανυπακοή», κολακεύοντας την οργή του κόσμου.

Στο συνοθύλευμα κύριε Παγουλάτο ανήκω και εγώ. Δεν είμαι κομμουνιστής, δεν είμαι υστερικός εθνικιστής, δεν είμαι τυχοδιώκτης, δεν σας επιτρέπω να με χαρακτηρίζετε σαν τέτοιο.

Ολοι αυτοί, σε κακόφωνη αρμονία, εργάζονται για τη διάλυση του κράτους. Ενός κράτους που βέβαια δεν το έχει ανάγκη ούτε ο γκάνγκστερ με το πούρο (αυτός έχει τους φουσκωτούς του) ούτε ο μεγαλο-φοροφυγάς (αυτός έχει τις καταθέσεις έξω και τα ακίνητα σε οφσόρ). Το χρειάζεται όμως η γριούλα που τρέμει να βγει από το σπίτι, και ο μαγαζάτορας του νεκρωμένου κέντρου της Αθήνας που καταστρέφεται. Από την αποτυχία του κράτους κερδίζουν μόνο οι δυνάμεις του μπάχαλου: χρυσαυγίτες-κυνηγοί μεταναστών, εξτρεμιστές που ονειρεύονται την Ελλάδα Αίγυπτο, χουλιγκαναίοι παντός είδους. Και κερδοσκόποι (για να μην ξεχνιόμαστε), διεθνείς και εγχώριοι, που ποντάρουν στην οικονομική κατάρρευση για να μας αγοράσουν κοψοχρονιά…

Από το σύστημα κερδίζουν και οι καθηγητές πανεπιστημίων που ζουν με Ευρωπαϊκά χρήματα και εξυπηρετούν την προπαγάνδα του τραπεζικού καρτέλ και της κυβέρνησης μαριονέτας. Εσείς είστε οι πραγματικοί χούλιγκαν κύριε Παγουλάτο. Δεν είναι όλος ο λαός χρυσαυγίτες - κυνηγοί μεταναστών και φιλαιγύπτιοι. Αν ήταν έτσι, σήμερα αυτή τη χώρα θα την κυβερνούσε η Χρυσή Αυγή.

Καλό θα ήταν να συγκεντρωθείτε στο έργο σας που είναι η διδασκαλία οικονομικών, διότι από πολιτική παιδεία (από ότι φαίνεται) δεν τα πηγαίνετε και πολύ καλά. Ευχαριστούμε για την προσπάθεια σας να ρίξετε φως στο τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας, αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι σας πληρώνουμε για να διδάσκετε τα παιδιά μας οικονομικά και όχι για να μας χαρακτηρίζετε ελαφρά τη καρδία "τζαμπατζήδες" και "χούλιγκαν".


Αυτόν τον ρόλο τον έχει αναλάβει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Πάγκαλος, ο οποίος τα πηγαίνει περίφημα.

* Ο κ. Γ. Παγουλάτος διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Το εμετικό του άρθρο στο tvxs (που ζει από διαφημίσεις των τραπεζών) εδώ.



** Ο Θαλαμοφύλακας είναι ένας Ελλην πολίτης που εργάζεται και παράγει στην Ελλάδα, δεν έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό, δε ζει από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, ούτε κερδίζει χρήματα από διαφημίσεις τραπεζών όπως το tvxs.

8 σχόλια:

  1. Το ΤVXS το εχει δημοσιογραφος και θελει να βγαλει φραγκα και θεματα από αυτο εκμεταλευομενος τη φαια ουσια των επισκεπτων σχολιαστων. Δε με νοιαζει αν ειναι εμετικο ειναι ενα προιον γι αυτους ολους και ως τετοιο μου ειναι αδιαφορο.
    Ο Παγουλατος και καθε τετοιο πλασμα που καταφερε και χωθηκε στα μεταπολιτευτικα ανωτατα ιδρυματα μου προξενουν ακριβως το ιδιο συναισθημα που προξενησε στο ΔΙΟΓΕΝΗ ο αυλικος του πλουσιου που οταν τον ειδε να τρωει ενα πιατο φακες του ειπε Βλεπεις Διογενη δεν θα ετρωγες φακες τωρα αν ηξερες να κολακευεις τον αρχοντα μου και ο Διογενης απαντησε Ειδες τι επαθες με το να μη μαθεις να τρως φακες εισαι αναγκασμενος να κολακευεις τον αρχοντα.
    Ετσι ολοι αυτοι η ψετοδιανοηση οι καθηγηταδες των πανεπιστημειων της χωρας μας κατα κανονα ειναι οντα με υπερτροφικους σιελογονους αδενες. Δε μου κανει εντυπωση η εσφαλμενη εικονα του κυριου καθηγητη για το τι ειναι ανυπακοη των πολιτων Να παει μονο να διαβασει λιγο ιστορια να δει που και ποτε εμφανιστηκε η ανυπακοη και φυσικα αν το κανει θα ανακαλυψει οτι η ταση αυτη ειναι αμερικανικο γεννημα Τη βλεπουμε για πρωτη φορα στον πολεμο της Αμερικης κατα του Μεξικου. Αξιζει να τη δουμε στην Ευρωπη τα τελευταια χρονια μετα παιδια του Δον Κιχωτη και αλλα κινηματα Σε εμας αυτο ειναι καθυστερημενο φρουτο εισηχθη λιγο αργα αφου δηλαδη παθαμαε τι παθαμε αρχισαμε να αντιγραφουμε τους ξενους. Ποτε θα πρωτοτυπησουμε δεν ξερω, ισως ποτε, αφου υπαρχουν ακομα Κουλογλου και Παγουλατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλο το κοινό της Γερμανίας.
    το όνομά μου είναι οι σπηλιές του κ. Miguela Roland ήρθα από την Χιλή που ήμουν
    εξαπατημένος πολλές φορές από τότε που πήγα να ψάξω για ένα δάνειο, ήμουν
    απάτη $ 1500, αλλά προσπαθώ χωρίς ποτέ να το εγκαταλείψω. ο χρόνος σε κάποια εταιρεία που είχα εφαρμόσει πάντα μου είπε να πληρώσω για την ασφάλιση, την εγγραφή, τη μεταφορά του δανείου μου και πολλά άλλα, έτσι εγώ
    αποφάσισε ότι δεν θα ζητήσω ποτέ δάνειο στη ζωή μου, έτσι άρχισα
    κραυγή γιατί τα χρήματα που έχω χάσει μου έχουν πάρει κάτι που χρειάζομαι, κι έτσι εγώ
    ορκίζομαι ότι δεν θα υποβάλω αίτηση για δάνειο ανεξάρτητα από την κατάσταση.
    Αλλά η γυναίκα μου ήταν πολύ άρρωστη και δεν έχω χρήματα για να πληρώσω
    νοσοκομείο νομοσχέδιο έτσι ένας καλός φίλος μου έδωσε μου διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου aldenmooresloanfirm@gmail.com και μου είπε ότι μία φορά αναζητούν και πήρε ένα δάνειο από την εταιρεία δανείου χωρίς άγχος. και τους έστειλα ένα μήνυμα που ζητούσε δάνειο και απάντησαν και μέσα σε λίγες ώρες το δάνειό μου μου στάλθηκε και ήμουν πολύ χαρούμενος και σήμερα συστήνω την εταιρεία Alden Moore ως την καλύτερη εταιρεία δανεισμού του Διαδικτύου. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ. μου ζήτησαν να συμπληρώσω ένα έντυπο αίτησης που έκανα και ένα δελτίο ταυτότητας.
     Μου είπαν ότι το δάνειο ήταν
    έτοιμη και μου έδωσε το λογαριασμό όπου θα καταθέσουν το
    δάνειο, οπότε ήμουν υπόχρεος να πληρώσω ένα τέλος φόρου για το δάνειο αλλά ήμουν πολύ
    φοβισμένος, και πήγα μπροστά και έχω πληρώσει για το τέλος της φορολογίας. Πήρα το δάνειό μου $
    580,000.00 χωρίς καθυστέρηση. μου έδωσαν το δάνειο σε λίγες ώρες μετά, έτσι πήγα στο
    το νοσοκομείο και κατέβαλε τους λογαριασμούς νοσοκομείων. οπότε τώρα θέλω να συμβουλεύσω όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Alden Moore, επειδή δεν θα σας αφήσουν κάτω.
    οπότε παρακαλώ όσοι έχουν ανάγκη δανείου Παρακαλώ, θα ήθελα να σας
    επικοινωνήστε μαζί τους με το ακόλουθο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
    aldenmooresloanfirm@gmail.com και μετρήστε τον εαυτό σας έξω από αυτό
    πρόβλημα, γιατί εδώ είναι η λύση στα προβλήματά σας καλά.
    έτσι θα σας περιμένω να ακούσετε τη μαρτυρία σας και να πιστέψετε στο Θεό
    και πιστεύετε στον εαυτό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλο το κοινό της Γερμανίας.
    το όνομά μου είναι οι σπηλιές του κ. Miguela Roland ήρθα από την Χιλή που ήμουν
    εξαπατημένος πολλές φορές από τότε που πήγα να ψάξω για ένα δάνειο, ήμουν
    απάτη $ 1500, αλλά προσπαθώ χωρίς ποτέ να το εγκαταλείψω. ο χρόνος σε κάποια εταιρεία που είχα εφαρμόσει πάντα μου είπε να πληρώσω για την ασφάλιση, την εγγραφή, τη μεταφορά του δανείου μου και πολλά άλλα, έτσι εγώ
    αποφάσισε ότι δεν θα ζητήσω ποτέ δάνειο στη ζωή μου, έτσι άρχισα
    κραυγή γιατί τα χρήματα που έχω χάσει μου έχουν πάρει κάτι που χρειάζομαι, κι έτσι εγώ
    ορκίζομαι ότι δεν θα υποβάλω αίτηση για δάνειο ανεξάρτητα από την κατάσταση.
    Αλλά η γυναίκα μου ήταν πολύ άρρωστη και δεν έχω χρήματα για να πληρώσω
    νοσοκομείο νομοσχέδιο έτσι ένας καλός φίλος μου έδωσε μου διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου aldenmooresloanfirm@gmail.com και μου είπε ότι μία φορά αναζητούν και πήρε ένα δάνειο από την εταιρεία δανείου χωρίς άγχος. και τους έστειλα ένα μήνυμα που ζητούσε δάνειο και απάντησαν και μέσα σε λίγες ώρες το δάνειό μου μου στάλθηκε και ήμουν πολύ χαρούμενος και σήμερα συστήνω την εταιρεία Alden Moore ως την καλύτερη εταιρεία δανεισμού του Διαδικτύου. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ. μου ζήτησαν να συμπληρώσω ένα έντυπο αίτησης που έκανα και ένα δελτίο ταυτότητας.
     Μου είπαν ότι το δάνειο ήταν
    έτοιμη και μου έδωσε το λογαριασμό όπου θα καταθέσουν το
    δάνειο, οπότε ήμουν υπόχρεος να πληρώσω ένα τέλος φόρου για το δάνειο αλλά ήμουν πολύ
    φοβισμένος, και πήγα μπροστά και έχω πληρώσει για το τέλος της φορολογίας. Πήρα το δάνειό μου $
    580,000.00 χωρίς καθυστέρηση. μου έδωσαν το δάνειο σε λίγες ώρες μετά, έτσι πήγα στο
    το νοσοκομείο και κατέβαλε τους λογαριασμούς νοσοκομείων. οπότε τώρα θέλω να συμβουλεύσω όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Alden Moore, επειδή δεν θα σας αφήσουν κάτω.
    οπότε παρακαλώ όσοι έχουν ανάγκη δανείου Παρακαλώ, θα ήθελα να σας
    επικοινωνήστε μαζί τους με το ακόλουθο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
    aldenmooresloanfirm@gmail.com και μετρήστε τον εαυτό σας έξω από αυτό
    πρόβλημα, γιατί εδώ είναι η λύση στα προβλήματά σας καλά.
    έτσι θα σας περιμένω να ακούσετε τη μαρτυρία σας και να πιστέψετε στο Θεό
    και πιστεύετε στον εαυτό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρέχουμε Προσωπικά Δάνεια και Επιχειρηματικά Δάνεια με προσιτό ενδιαφέρονεπιτόκιο για μόλις 2% ανά έτος, αλλά αυξάνονται μηνιαίως. Εργαζόμαστε εγχώριακαθώς και διεθνείς, οι πηγές χρηματοδότησής μας ειδικεύονται στη δημιουργικήλύσεις για την κάλυψη των αναγκών σας για επέκταση, ανάπτυξη κλπ. επικοινωνήστε μαζί μαςπερισσότερες πληροφορίες: (vazquezdanielaguilar@gmail.com) πρέπει να σιγουρευτείτε όλαη απάντηση πρέπει να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας μας vazquezdanielaguilar@gmail.comΠΡΩΤΕΣ απαραίτητες πληροφορίεςΟνομα και επίθετο :Προσωπικό τηλέφωνο:Χώρα :Διεύθυνση :Κατάσταση :Ηλικία:Φύλο:Έχετε υποβάλει αίτηση πριν; :οικογενειακή κατάσταση :Το ποσό δανείου που απαιτείται ως δάνειο:Διάρκεια δανείου:Σκοπός δανείου:Επάγγελμα:Μηνιαίο εισόδημα :επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: (vazquezdanielaguilar@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρέχουμε Προσωπικά Δάνεια και Επιχειρηματικά Δάνεια με προσιτό ενδιαφέρονεπιτόκιο για μόλις 2% ανά έτος, αλλά αυξάνονται μηνιαίως. Εργαζόμαστε εγχώριακαθώς και διεθνείς, οι πηγές χρηματοδότησής μας ειδικεύονται στη δημιουργικήλύσεις για την κάλυψη των αναγκών σας για επέκταση, ανάπτυξη κλπ. επικοινωνήστε μαζί μαςπερισσότερες πληροφορίες: (vazquezdanielaguilar@gmail.com) πρέπει να σιγουρευτείτε όλαη απάντηση πρέπει να σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας μας vazquezdanielaguilar@gmail.comΠΡΩΤΕΣ απαραίτητες πληροφορίεςΟνομα και επίθετο :Προσωπικό τηλέφωνο:Χώρα :Διεύθυνση :Κατάσταση :Ηλικία:Φύλο:Έχετε υποβάλει αίτηση πριν; :οικογενειακή κατάσταση :Το ποσό δανείου που απαιτείται ως δάνειο:Διάρκεια δανείου:Σκοπός δανείου:Επάγγελμα:Μηνιαίο εισόδημα :επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: (vazquezdanielaguilar@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου!

    Για επείγουσα ανάγκη δανείου;
    Εγκρίνουμε γρήγορα χρήματα για ιδιώτες και εταιρικά σώματα με επιτόκιο 3%, οι υποψήφιοι για κακή πίστωση γίνονται δεκτοί για δάνεια. Οι υπηρεσίες μας είναι πολύ αξιόπιστες και ανθεκτικές. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω
    (bonitecloancompany@gmail.com) Η επιτυχία σας είναι η προτεραιότητά μας.

    Τις καλύτερες ευχές!!!
    Whatsapp: +2347054001498
    Υπογραφή:
    Διαχείριση.
    Λούις ΜπόνιΓειά σου!

    Για επείγουσα ανάγκη δανείου;
    Εγκρίνουμε γρήγορα χρήματα για ιδιώτες και εταιρικά σώματα με επιτόκιο 3%, οι υποψήφιοι για κακή πίστωση γίνονται δεκτοί για δάνεια. Οι υπηρεσίες μας είναι πολύ αξιόπιστες και ανθεκτικές. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω
    (bonitecloancompany@gmail.com) Η επιτυχία σας είναι η προτεραιότητά μας.

    Τις καλύτερες ευχές!!!
    Whatsapp: +2347054001498
    Υπογραφή:
    Διαχείριση.
    Λούις Μπόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρετε

    Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για να λύσετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2.000 έως 50.000.000,00 ευρώ, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, χωρίς πιστωτικό έλεγχο και προσφέρουμε 100% εγγύηση ξένων δανείων κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς.
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: accessloanfirm2030@gmail.com

    Έχουμε επίσης ένα δάνειο ολόκληρου του νομίσματος με επιτόκιο 2% σε όλα τα δάνεια .... Εάν ενδιαφέρεστε να επιστρέψετε μέσω αυτού του e-mail: accessloanfirm2030@gmail.com

    Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει μέσω

    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734

    Είμαστε πιστοποιημένοι,
    αξιόπιστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, γρήγορο και δυναμικό.

    Χαιρετισμοί
    Κύριε Σκοτ
    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου