Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το “COLPO GROSSO”

Όθων Ιακωβίδης

Βγήκανε χθές οι εξουσιολάγνοι τελάληδες στα πορτοπαράθυρα των καναλιών να βροντοφωνάξουν τα καλά μαντάτα, να ηρεμήσει το πόπολο.

«Δεν θα πουλήσουμε τα βουνά και τις ραχούλες, δεν θα πουλήσουμε Ελληνική γή», είπε ο υπουργός/ανδρείκελο των δανειστών μας, ο επονομαζόμενος και «ποντικομαμή».


«Θα φέρουμε νόμο που δεν θα επιτρέπει την πώληση γής», αποφάνθηκε ο Πρόεδρος των απανταχού της Γής ευρισκομένων Σοσιαλιστών, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, εμπνευστής και εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου της Ελληνικής Οικονομίας, κληρονόμος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (Πα.Σο.Κ) του Ανδρέα Παπανδρέου, o αποκαλούμενος από την Τουρκική διπλωματία «Giorgos kardash».

Οι ιστορικές αυτές δηλώσεις, έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους, μετά την ιταμή πρόκληση της κοινής γνώμης από τους υπαλλήλους της «τρόϊκας» που είχαν το θράσσος να πουν την αλήθεια κατάμουτρα σ’ ένα λαό που οι ηγέτες/δυνάστες του, θέλουν (και το κάνουν με πολλή επιτυχία) να του παρουσιάζουν τη μέρα για νύχτα.

Αυτοί, οι ηγέτες/δυνάστες του, που παριστάνουν τους πατριώτες, την ίδια στιγμή που υπογράφουν την άλωση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας ή παριστάνουν τους σοσιαλιστές την ίδια στιγμή που επιβάλλουν και εφαρμόζουν τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα, μπορούν να τα ανεχθούν και να τα επιτρέψουν όλα, εκτός από την αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου τους, που κρύβεται πίσω από το προσωπείο του λαοπρόβλητου ηγέτη.

Και, δεν μπορούν να το επιτρέψουν, διότι το πραγματικό τους πρόσωπο είναι τερατωδώς άσχημο και αποκρουστικό.

Είναι το πρόσωπο της προδοσίας της ελπίδας για καλύτερο αύριο, ενός ιστορικού και μαρτυρικού λαού, που διεκδίκησε και κέρδισε το δικαίωμα σ΄αυτή τη ελπίδα, με εκατόμβες νεκρών και ποτάμια αίματος στο θυσιαστήριο της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Αυτό το ποτάμι αίματος και τα σύννεφα των, θυσιασμένων για την Ελευθερία, Ελληνικών ψυχών, δεν είναι λογοτεχνικό δημιούργημα. Αποτελούν υπαρκτή οντότητα σφηνωμένη στον σκληρό πυρήνα της ύπαρξης κάθε Έλληνα και Ελληνίδας. Και, όταν ενεργοποιείται αυτός ο σκληρός πυρήνας, από προκλήσεις κάποιου εχθρού, εκρύγνυται η «βόμβα της Ελληνικής ιδιοσυστασίας», τη δύναμη της οποίας, κανένας ως τώρα, εχθρός, δεν μπόρεσε να νικήσει.

Γνωρίζοντας αυτή την ιστορική πραγματικότητα, ο εχθρός κρύβεται σήμερα πίσω από οικεία πρόσωπα, ευγενή χαμόγελα, ωραίους τρόπους, «πιασιάρικες ταμπέλες», πειστικές ρητορίες, λαμπρές τελετές, φρου-φρου κι αρώματα.

Αυτή τη μάσκα τράβηξε (άθελά της) η τρόϊκα κι αμέσως έσπευσαν οι μακιγιέρ της προπαγάνδας να την αποκαταστήσουν με τις παραπάνω δηλώσεις περί μη πώλησης Ελληνικής γής.

Και ώ του θαύματος ! :

1ον) κανένας από την αντιπολίτευση των ανδρείκελων δεν τόλμησε να πεί το αυτονόητο: ότι το πρόβλημα δεν είναι αν η τρόϊκα ή η κυβέρνηση θα αναγγείλει την πώληση (ή «αξιοποίηση») Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δίς Ευρώ, αλλά η ίδια η απόφαση γι αυτή την πράξη αποποίησης εκμετάλλευσης μεγάλης κλίμακας δικών μας περιουσιακών στοιχείων, από εμάς.

Δηλαδή, γιατί; (με ποια λογική;) ο Γερμανός, ο Γάλλος , ο Αμερικάνος ή ο Κινέζος μπορεί να εκμεταλλευτεί επικερδώς κάτι που θα πληρώσει για να το εκμεταλλευτεί, ενώ εμείς που το έχουμε τζάμπα, δεν μπορούμε;

Σήμερα, για να γίνει εκμεταλλεύσιμη μία (οποιαδήποτε) αξία, αρκεί να έχεις

* την προς εκμετάλλευση αξία,

* το know-how (τη γνώση) εκμετάλλευσής της, και

* το απαιτούμενο χρήμα.

Το know-how και το χρήμα, πωλούνται στη διεθνή αγορά. Την προς εκμετάλλευση αξία, την έχουμε (είναι αυτή που θα πουλήσουμε ή θα «αξιοποιήσουμε» παραδίδοντάς την έναντι κάποιου αντιτίμου).

Γιατί, λοιπόν, θα δώσουμε σε κάποιον άλλο την εκμετάλλευση μίας πλουτοπαραγωγικής πηγής μας που και εμείς μπορούμε να εκμεταλλευθούμε;

Να ένα ερώτημα για να μπεί το μυαλό σε λειτουργία.

Και, γιατί η αντιπολίτευση, δεν θέτει αυτό το ερώτημα ουσίας , αλλά έχει χαλάσει τον κόσμο με το «γιατί η τρόϊκα είπε πρώτη αυτό που θα έπρεπε να πεί πρώτη η κυβέρνηση»;

Μήπως επειδή και αυτή φοράει και μοιράζεται το ίδιο προσωπείο με την κυβέρνηση;;;

Να κι ένα άλλο ερώτημα για να μπεί το μυαλό σε λειτουργία.

2ον) Κι ας έλθουμε τώρα στο COLPO GROSSO.

Είναι κλασσική η μέθοδος των απατεώνων που, προκειμένου να αρπάξουν αυτό που θέλουν, τραβούν την προσοχή του θύματός τους, κάπου αλλού. Π.χ μία ομάδα τριών κλεφτών που θέλει να κλέψει το ταμείο ενός περιπτέρου, χωρίζεται και, οι δύο πάνε και, με «αδέξιο» τρόπο, κλέβουνε καραμέλες που είναι εκτεθημένες έξω από το περίπτερο. Ο περιπτεράς που τους αντιλαμβάνεται, βγαίνει έξω και τους κυνηγά, ενώ ο τρίτος της παρέας, ανοίγει το αφύλαχτο, πλέον, συρτάρι και σουφρώνει το ταμείο, που ήταν και ο στόχος της παρέας.

«Δεν θα πουλήσουμε τα βουνά και τις ραχούλες, δεν θα πουλήσουμε Ελληνική γή», είπε ο υπουργός/ανδρείκελο των δανειστών μας, ο επονομαζόμενος και «ποντικομαμή».

«Θα φέρουμε νόμο που δεν θα επιτρέπει την πώληση γής», ήρθε και συμπλήρωσε ο ΓΑΠ.

Όλων τα βλέμματα (με τη βοήθεια και των χρυσοπληρωμένων αβανταδόρων) στραφήκανε στη γή, στις καραμέλες. Το συρτάρι με το ταμείο (τα πετρέλαια, το αέριο, το ουράνιο και ο χρυσός) έχουν μείνει αφύλαχτα.

Γι’ αυτά, δεν μας είπαν απολύτως τίποτε, η «ποντικομαμή» και ο «Giorgos kardash».

Και, γεννάται τα ερώτημα: Λέτε να «μας την κάνουν» ;;;;

Και, αμέσως γεννάται το επόμενο ερώτημα: Και εμείς (ο γιός του «περιπτερά») θα καθόμαστε να δούμε αν μας τα πάρουν, ή θα μπούμε μέσα να φυλάξουμε «το συρτάρι»;;;;;;

Η «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ΣΠΙΘΑ», με μπροστάρη τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, μας καλεί να μπούμε μέσα να φυλάξουμε «το συρτάρι».

Θα προτάξουμε τα κορμιά μας, με κίνδυνο να πλακωθούμε και στο ξύλο, ή θα προτιμήσουμε την φιλήσυχη και ευγενική παρέα των προσωπιδοφόρων της οικογενειοκρατούμενης Ολιγαρχίας, που μας αφήνει να γλύψουμε και κάποιο κόκαλο από αυτά που «μαζί τα φάγαμε» ;;;;

5 σχόλια:

  1. Κάτι δε μου κολλάει εδώ...

    Ως τώρα είχα την εντύπωση ότι το έδαφος σχετίζεται με το υπέδαφος. Δηλαδή, π.χ. αν υπάρχουν κοιτάσματα ουρανίου σε μια συγκεκριμένη περιοχή και μια ιδιωτική εταιρία αγοράσει αυτήν την περιοχή, έχει και το δικαίωμα να στήσει την επιχείρηση εξόρυξης του ουρανίου.

    Κάνω λάθος ή μου ξεφεύγει κάτι?

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε, όντως κάτι σου ξεφεύγει: Δεν είναι ανάγκη να αγοράσει το έδαφος. Αρκεί και να το νοικιάσει για 40 - 50 χρόνια. Φθάνουν για να "ρουφήξει" ό,τι έχει το υπέδαφος αυτού του εδάφους.

    Ο αρθρογράφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικοί μας και οι εξουσιαστές μας ολων των ειδών , υποτιμουσαν και συνεχίζουν να υποτιμουν τη νοημοσύνη μας.Βεβαια δεν φταινε απολύτως αυτοι αφου τους δώσαμε το δικαίωμα με την ανοχή μας τόσων ετών αλλά και με την απόλυτη συνενοχή των ΜΜΕ. Σιγουρα Οθωνα εχεις δίκιο ότι η πιο ωραία "κομπινα" ειναι ο αντιπερισπασμος. Και θα προσθέσω οτι στο τέλος θα μας πουν οτι πρέπει να ειμαστε ευγνώμονες που δινουμε τα πετρέλαια στους Τουρκους ή το Ελληνικό στο Κατάρ ή όπου αλλού όσα έχουμε. Πρέπει να ειμαστε ευγνώμονες αφου έτσι θα αποφύγουμε τη σταση πληρωμών και θα ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια μας.
    Άρα γιατι εγω νιώθω απαγοήτευση και οργή αντι για ευγνωμοσύνη; Τυχαίο;
    Τομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Όθωνα

    Αυτό που εννοούσα είναι ότι πρέπει να κοιτάμε και το ταμείο (πρωτίστως) αλλά και τις καραμέλες. Αν ήταν στο χέρι μου δε θά δινα τίποτα, ούτε το περιτύλιγμα της καραμέλας.

    Ασφαλώς και υπάρχει αντιπερισπασμός και λειτουργεί 40 χρόνια τώρα στην Ελλάδα. Ακόμα και στα κόμματα και στα κινήματα. Γι αυτό θέλει προσοχή !
    Όπως υπάρχει και το κλασσικό σύστημα του τύπου "Διαδώστε ολική εκποίηση, για να σώσουμε τα μισά στο τέλος και να γίνουμε ήρωες."

    Δυστυχώς ο πολίτης είναι πάντα σε δύσκολη θέση γιατί βομβαρδίζεται από πολλαπλά μυνήματα που στο τέλος τον αποπροσανατολίζουν. Δεν κατανοεί ποιος είναι ο πραγματικός στόχος. Δεν ξέρει προς τα πού να στρέψει τα όπλα.
    Γι αυτό και μένει αδρανής (και όχι απαθής).

    Οι επί σειρά δεκαετιών "σωτήρες" αποδείχτηκαν "προδότες". Κάτι που μας έχει κάνει πλέον καχύποπτους και δύσπιστους στην κάθε νέα ονοματοποιημένη 'αντίδραση' που δημιουργείται.

    Νομίζω κατά βάση συμφωνούμε.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι να το εξετάσεις και να το αποφασίσεις, ξημέρωσε. Καλημέρα Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου