Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΣΕΙΡΑ... O CODEX ALIMENTARIUS ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ (!)


CODEX ALIMENTARIUS

Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!


Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ' τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ' τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε..

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ


Η ιστορία του κώδικα alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία.
Ο κώδικας όμως δεν ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας I.G.FARBEN. Η εταιρία I.G.FARBEN κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και ειδικό το αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων. Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε. Λίγους μήνες μετά πρότεινε την επαναφορά του κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ με απόφαση του, το 1962 ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών. Η "φονική" εταιρία του δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf!

CODEX ALIMENTARIUSΟ ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (USA: Νόμος S-510)


Το θέμα δε θα ήταν φοβερό αν ο κώδικας όντως ακολουθούσε την αρχική του λογική. Ο κώδικας αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται και ορίζει αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ' τα επιτρεπόμενα.
Έως και σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής το 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ τέθηκαν επικεφαλής της επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).
Κάθε χώρα που θα υποδεχτεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανένα τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών. Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δε θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής. Στην Ελλάδα εισάγουμε το 60% της διατροφής μας. Μια αντίσταση λοιπόν στον κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Λύση υπάρχει αν αξιοποιήσουμε τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά πλέον δεν υπάρχουν κίνητρα εξασφάλισης και διαβίωσης του αγρότη κι έτσι η γη ηθελημένα ερημώνει για να δοθεί μια νύχτα σε επιτηδείους.
Η Ελλάδα εκτός του ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ , τυγχάνει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγή ιχθύος. Γνωρίζουν αλλά επικαλούνται τη θέση τους και δε θέλουν να μιλήσουν (πρόεδρος ΕΦΕΤ κ.α.)

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ


Με την εφαρμογή του κώδικα, βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητές θα είναι θεραπευτικές. Ο νέος κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες ή μέταλλα οι οποίες λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης. Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη. Συγκεκριμένα η δοσολογία θα περιορίζεται μονό στο 15% της συνιστώμενης ποσότητας. Η θεραπεία θα υπάρχει με άλλα φάρμακα των εταιριών τα οποία θα κοστίζουν πολύ περισσότερο. Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής, μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα "τοξική" ουσία. η λίστα των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένη.
Εκτός του ότι ο κώδικας θα θέσει εκτός λίστας, σημαντικά συστατικά για την ανθρώπινη διατροφή, την ίδια στιγμή προστίθενται σ' αυτές κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο, το οποίο παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται.
[Το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή ανακαλύφθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί κ μπορούσες έτσι εύκολα να τους ελέγξεις και να τους χειραγωγήσεις. Πλέον το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες κ αρκετά κράτη πλέον φθοριώνουν το νερό].
Πέρα από τη λίστα των παράνομων "τοξικών" συστατικών των τροφών, η επιτροπή Alimentarius ανοίγει το δρόμο στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά και ζώα που θα παράγουν την τροφή μας.
Ο νέος κώδικας προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικής Monsato. Ήδη το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών του πλανήτη. Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες επίσης υποχρεωτικά. Ο κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφής να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία εκτός κ αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Ο κώδικας συμπεριλαμβάνει φυσικά και τα βιολογικά προϊόντα που πλέον βιολογικά θα θεωρούνται όταν και σε αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κτλ. κατά συνεπεία μάλλον οποίος θέλει θα το βαφτίζει βιολογικό.
Ακόμη και εξαιρετικά επικίνδυνα εντομοκτόνα όπως το DDT, για το οποίο στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί σάλος όταν αποδείχτηκε η καρκινογόνα επίδρασή του, θα εισαχθούν και πάλι στο εμπόριο. Το DDT, η διελδρίνη η αλδρίνη, το εξαχλωροβενζόλιο και το camphechlor κρίθηκαν από 176 χώρες επικίνδυνα και απαγορευτήκαν το 1991 στη σύνοδο της Στοκχόλμης. Και όμως, επιστρέφουν κανονικά και με το νόμο 7 απ' τα 9 απαγορευμένα επικίνδυνα εντομοκτόνα!!! Πολλές λειτουργίες και συστήματα ενζύμων του ανθρώπου μοιάζουν με αυτά των εντόμων, οπότε ο νοών νοητό...διαφορές παθήσεις που οφείλονται στην υποδιατροφη και στους προαναφερθέντες παράγοντες, είναι οι πλέον επικερδείς όπως ο καρκίνος, ο ζαχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α.
Άλλη μια ουσία που θα επιτρέπεται με το νέο κώδικα, είναι η αφλατοξίνη, καθώς επίσης και η συσσώρευσή της σε υψηλά ποσοστά στο γάλα. Η συγκεκριμένη ουσία είναι η δεύτερη πιο καρκινογόνα και συναντάται σε μουχλιασμένες ζωικές τροφές.
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ' τον κώδικα. θυμίζουμε, ότι ο εμπνευστής του κώδικα ήταν ο ιδρυτής τριών πανίσχυρων σήμερα φαρμακοβιομηχανιών.

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 1-4-2011


ο κώδικας διατροφής εδώ κ περισσότερο από 10 χρονιά επιταχύνεται κ επεκτείνεται. 185 χώρες έχουν ενσωματώσει τον κώδικα διατροφής στα νομικά τους συστήματα. στην πλήρη εφαρμογή του αν καταφέρουν να περιορίσουν τις αντιδράσεις μας, θα είναι καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα και γενικά για τη ζωή μας. Προς το παρόν γίνονται "εμβολιασμοί" με οδηγίες προς τα κράτη, με θέσπιση νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ' το 2017 να δούμε πράματα κ θάματα. Από 1 Απριλίου 2011 μπαίνει σε εφαρμογή μια οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία θα εφαρμοστεί και απ' την Αγγλία, η οποία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης. Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από "επιτροπή", κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Απ' τις 1 Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν μόλις 183. Μονό αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος κ κατά "ναπολεόντειο" νομό το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο. Ναι, μπορεί να μηνυθεί π.χ. μια μητέρα για το τσάι που έφτιαξε στο παιδί κ αυτό έπαθε ενδεχομένως μια άσχετη αρρώστια κτλ. Επίσης η οδηγία απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής, απαγόρευση εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας, κλείσιμο των σχολών ομοιοπαθητικής που ως γνωστό αυτός ο τρόπος θεραπείας είναι φιλικός προς το σώμα μας κ όχι επιθετική ιατρική με παρενέργειες. Απαγόρευση βιβλίων σχετικά με τη χρήση βοτάνων και ιχνοστοιχείων κ.α.
Το φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της φύσης. εφόσον όμως εμπορευτούν ως εκχύλισμα, επεξεργασία, συσκευασία κτλ από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ανεβαίνει 1000 φορές πάνω η αξία τους. 1 στρέμμα ελληνικής αγρίας φύσεως η φαρμακευτική εταιρία υπολογίζεται ότι μπορεί να έχει κέρδος το χρόνο από 10000-20000 €. Πρόσφατα η κυβέρνηση θέλησε να ψηφίσει νομό για τις περιοχές νατούρα οι οποίες ήδη καταλαμβάνουν το 23% της Ελλάδος όταν στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου δεν υπερβαίνει το 4%. Αυτές οι περιοχές είναι έτοιμες να παραδοθούν προς εκμετάλλευση από φαρμακευτικές κ λοιπές εταιρίες και για τον ίδιο λόγο πρέπει να σκεφτούμε αν είναι τυχαία η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών καθώς εμπεριέχει ορούς που τείνουν στα παραπάνω.
Αξίζει ακόμα να σημειωθούν οι ενέργειες του πρωθυπουργού μας Γ.Α.Π. που δε χάνει ευκαιρία να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα κ να αποδεικνύει για ποιους δουλεύει. Πριν λίγους μήνες υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένο σπόρο πατάτας, ειδικώς για τη χωρά μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Έρευνες γνωστών έδειξαν πως ο μεταλλαγμένος αυτός σπόρος πατάτας προκαλεί γεννητικές μεταλλάξεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως η νέα τάξη πραγμάτων τα τελευταία λίγα χρονιά προχωράει με βήματα γοργά. Κάτω απ’ το
δόγμα του σοκ που υποβάλλουν τον άνθρωπο μας περιμένουν αλλαγές που δε μπορεί ο μέσος νους να συνειδητοποιήσει. Ενδεχομένως ο μέσος νους να είναι αποχαυνωμένος απ’ τον έλεγχο κ την προπαγάνδα που του ασκείται με ποικίλους τρόπους . Έτσι αδυνατούν να αντιληφθούν το βαθμό έλλειψης συνειδητότητας.
Στον «κώδικα διατροφής» ταιριάζει περισσότερο η ονομασία «κώδικας διαστροφής». Σε κάποιους θα φανούν ακραία όλα αυτά που διάβασαν. Μήπως όμως δε γνωρίζουμε την ιστορία του παρανοϊκού συλλογικού νου? Ας είμαστε λοιπόν σε εγρήγορση κ ας μοιραστούμε τις γνώσεις μας υπερασπιζόμενοι τα φυσικά δικαιώματα μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

10 σχόλια:

 1. Η "νεα ταξη ππραγματων" η αλλιως λεσχη μπιλντερμπεργκ η αλλιως ιλουμινατι η αλλιως μασονοι η αλλιως σκαταδες η αλλιως πισωγεμηδες η αλλιως μπουκαλοχωστες κ.τ.λ προχωραει με γρηγορους ρυθμους γιατι τους εχει παρει χαμπαρι ο κοσμος (καποιο σημαντικο ποσοστο που αν αυξηθει θα αποτελεσει σοβαρη απειλη γι'αυτους) λογω ενημερωσης.
  Ο κωδικος αλιμενταριους θα περασει κ θα εφαρμοστει...εχει πολλες ασφαλιστικες δικλειδες κ δενει κοτσο σε πολλα σημεια τον οικονομικο τομεα,τον κοινωνικο τομεα,τον νομικο τομεα κ τον τομεα της διατροφης.
  Παρτε αυτα τα βιβλια που εξηγουν τα βοτανα κ τα θεραπευτικα φυτα της φυσης οσο ειναι καιρος.
  Ο κωδικος αλιμενταριους σε ολοκληρωμενο φασμα εφαρμογης στον πλανητη,μεσα σε μια 10ετια εχει προγραμματιστει να αφανισει πολυ πανω απο το 50% του παγκοσμιου πληθυσμου.
  Να μην ξεχασω να πω...Καπου διαβασα οτι το καλυτερο λιπασμα για τις μεταλλαγμενες πατατες οπως κ για τους περισσοτερους μεταλλαγμενους σπορους ειναι φρεσκια σαρκα απο διαπλεκομενο πολιτικο παντως τυπου οπως επισης κ παντως τυπου συνεργατη κ συμβουλου διαπλεκομενου πολιτικου.
  Εδω στην Ελλαδα δεν νομιζω να εχουμε προβλημα να μεινουμε απο "λιπασμα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι τόσο τρομακτικό που μοιάζει απίστευτο.
  Όμως μη νομίζετε ότι θα ξυπνήσετε "αύριο" και από το πουθενά θα ισχύει ο νόμος. Όχι, γιατί τότε θα γίνει επανάσταση.
  Θα μας το φέρουν λίγο λιγο πάλι (όπως όλα άλλωστε), στην αρχή για το καλό του εμπορίου, μετά για το καλό της υγείας μας αφού ρίξουν έναν ακόμα ιό και πουν ότι προκαλείται από τα μη ελεγμένα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Και τότε θα αποδεχτούμε το νέο πλάνο τους αυτόματα. Πιθανόν όσοι αρνηθούν να έχουν κυρώσεις με το σκεπτικό ότι μολύνουν τους συνανθρώπους τους.

  Είναι πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει όλοι να το λάβουμε υπ όψιν.

  Α.Ζ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πριν λίγους μήνες υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένο σπόρο πατάτας, ειδικώς για τη χωρά μας και όχι για τα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης.

  υπάρχουν περισσότερα στοιχεία ?

  γενικά το άρθρο μοιάζει υπερβολικό , οι λαϊκές αγορές θα απαγορευτούν ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λυπάμαι που θα το πω παιδιά αλλά ένας τέτοιος κόσμος τέτοια θέλει, τέτοια του αξίζουν. Αν μη τι άλλο πέρα από διαδηλώσεις κι επαναστάσεις μια φορά στα τέσσερα χρόνια έχουμε βουλευτικές εκλογές και το χέρι τους δεν πάει αλλού αλλά μόνο στους υπηρέτες της διαφθοράς και της παρακμής (χρόνια και χρόνια οι ίδιοι) . Όταν "όλοι" ενεργούν σύμφωνα με το σκεπτικό: "κοιτάω την πάρτη μου" τι περιμένετε? Η μόρφωση είναι ελλιπής στους νέους τα πρότυπα που ζουν στην τηλεόραση αφορούν αντιήρωες. Η τέχνη χάθηκε, οι αξίες αποπροσανατολίστηκαν. Όλη η ζημιά γίνεται μέσω της τηλεόρασης. Εκεί καθημερινά με τα δελτία ειδήσεων προετοιμάζουν την κοινωνία για τα ακατανόμαστα εγκλήματα ώστε να τα δεχτεί σαν φυσιολογικά. Ένα σωρό νέοι ηλίθιοι όροι φτάνουν καθημερινά στα αυτιά του ανυποψίαστου πολίτη όπως spreads, και εκφράσεις του στύλ: να μπορέσουμε να βγούμε στις διεθνής αγορές. (μην ξεχνάτε η Γη μας ταΐζει κι όχι οι τραπεζίτες και τα τραπεζικά προϊόντα τους, αν είναι δυνατόν.. άκου τραπεζικά προϊόντα!!! Φρίκη) Κι εμείς αντί να πάρουμε τα ρόπαλα και να τα ισοπεδώσουμε όλα καθόμαστε και βλέπουμε τους πουλημένους παρουσιαστές ειδήσεων με παχουλούς μισθούς να μας κάνουν κατευθυνόμενη πλύση εγκεφάλου. Ακόμα διασκεδάζουμε με reallity που προβάλουν παντελώς ανούσια πράγματα (master chif, dancing with the stars, Ψινάκιδες, Μουρατίδηδες και διάφορες άλλες πούστρες, την μανωλίδου κι άλλες ηλίθιες παρουσιάστριες και ατάλαντους επί το πλείστον υποψήφιους. Έχω απαγορέψει στα παιδιά μου να βλέπουν τηλεόραση, είναι ότι πιο επικίνδυνο υπάρχει στην κοινωνία, κατά πολύ πιο βλαβερή κι από τα ναρκωτικά. Απεναντίας τους προτρέπω να ενημερώνονται από το διαδίκτυο για να επιλέγουν αυτοί κι όχι να επιβάλλονται από το κουτί. Θα παρατηρήσετε συχνά τον πόλεμο που κάνει η τηλεόραση σαν μέσο προς το ιντερνέτ με διάφορες καταστροφολογίες με ειδήσεις όπως: αυτοκτόνησε μετά από βοήθεια και συμβουλές μέσω συνομιλίας στο internet ή το internet προκαλεί νευρικότητα στα παιδιά γίνονται επιθετικά κι άλλες τέτοιες αρλούμπες. Αλλά όπως έμεινε το ραδιόφωνο πίσω σε σχέση με την τηλεόραση, είναι σίγουρο πως και η τηλεόραση θα χάσει τον πόλεμο με το internet. Θεωρώ πως είναι μεγάλο προνόμιο στα χέρια μας να μπορούμε να αλληλο-πληροφορούμεθα και να συζητάμε ελεύθερα, άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ μας αλλά με τα ίδια προβλήματα.
  Ο tony montana πιο πάνω είπε... "προχωραει με γρηγορους ρυθμους γιατι τους εχει παρει χαμπαρι ο κοσμος" πολύ σωστά φίλε tony κι αυτό οφείλεται στο διαδίκτυο, που φαντάζομαι ότι είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους.
  Ευχαριστώ όλους σας.
  Γιώργος Μαυρίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. θα μπορεσουν οι ανθρωποι να εγκαθιδρυσουν καποια κυβερνηση που να φερει πραγματικα διαρκη ευτυχια?τι δειχνει το υπομνημα της ανθρωπινις ιστοριας?[ολοι οι πολιτισμοι που υπηρξαν ποτε τελικα κατερρευσαν.η ιστορια ειναι μια αφηγηση για προσπαθειες που απετυχαν,για φιλοδοδοξιες που δεν πραγματοποιηθηκαν....Γιαυτο ως ιςτορικος, πρεπει καποιος να ζει με την αισθηση οτι η τραγωδια ειναι αναποφευκτη.ο χενρι Κισινγκερ,πολιτικος επιστημονας και καθηγητης πολιτειολογιας τα λογια του οποιου δημοσιευτικαν στην εφημεριδα Δε Νιου Γιορκ Ταιμς 13 οκτωβριου 1974 σ.30Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εκκλ.8κεφ.9εδαφιο μας υπενθιμιζει[ο ανθρωπος εξουσιαζει τον ανθρωπο προς βλαβη του].Αυτο ειναι αληθεια παρα το οτι μερικες κυβερνησεις και μερικοι αρχοντες ξεκινησαν με υψηλα ιδανικα.ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μπράβο...έστω και αργά, ανακαλύψατε την monsanto....επιτέλους!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σε απάντηση κάποιων φίλων. Η Ευρωπαική ένωση με την νομοθεσία της απαγορεύει μεν την εισαγωγή των πριόντων της monsanto (μηχανική μετάλλαξη), αλλά...επιτρέπει την εισαγωγή ζωωτροφών μηχανικής μετάλλαξης της monsanto και άλλων, αλλά κυρίως αυτής. μιας και πρόκειται περί κολοσσού που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής και φυσικά ελέγχει και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ξέχασα να συγχαρώ τον συντάκτη του άρθρου...Εύγε!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΤΟ αρθρο ειναι λιγο αοριστο. ναι μεν εκει τοπανε πρεπει ομως να γνωριζουμε πχ τι ακριβως ισχυει απ τον Απριλη.τα βοτανομαγαζα θα πουλαν μονο αυτα τα 183φυτα?Για την πατατα γιατι δεν αντεδρασε κανεις?στα καναλια ειπαν κατι?Μονο 6 χωρεσ της Ευρωπης εχουν μεταλλαγμενα.Ανατολικες κ η Ισπανια.Η Γερμανια ειχε κ τ απαγορεψε.Διαβαζα πως η Ελλαδα δεν εχει κ το θεωρουσα αυτονοητο γιατι ο κοσμος δεν τα θελει .Νομιζω πως δεν θα ξερουμε κ ποιες πατατες ειναι μεταλλαγμενες. ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ να το αναγραφουν.Η Μονσαντο ακολουθει επιθετικη στρατηγικη.Στις ΗΠΑ μυνησε 2 εταιρειες επειδη εγραφαν στο γαλα τους πως ειναι απο αγελαδες διχως ορμονη!! .κ αλλους επειδη ΕΠΙΜΟΛΥΝΘΗΚΕ το χωραφι κ αρα το τελικο προιον τους απο διπλανα χωραφια με φυτα απο σπορο της Μονσαντο που ειναι πατενταρισμενος κ επομενως πρεπει να τον αγορασεις.Δηλ.αν εισαι αγροτης βιολογικων κ διπλα καλλιεργουνται μεταλλαγμενα κ λογω επικονιασης απο εντομα μολυνθουν τα φυτα σου οχι μονο δεν μπορεις να τα πουλησεις ως βιολογικα,κ αφου επιβαρυνθεις ΕΣΥ ΚΑΙ το κοστος των αναλυσεων, αλλα θα σε μυνησουν κιολας ..?!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου