Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !

Αντί να εκμεταλλευτεί η Ελληνική Κυβέρνηση του ΓΑΠ τον ήλιο και τον αέρα των Ελληνικών νησιών βρήκαμε την εύκολη λύση, να πάμε στην Τουρκία που είναι δίπλα. Δεν είναι πιο λογικό να “πέσουν” χρήματα, από τα κοινοτικά προγράμματα, στις περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου ώστε να δούνε ανάπτυξη και οι ξεχασμένοι Έλληνες…; 
Ο ΓΑΠ όμως σκέφτεται αλλιώς…

Την «Κερκόπορτα» για να μπουν οι Τούρκοι στην ηλεκτροδότηση των ελληνικών νησιών  ανοίγει η τρόικα με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τριμερής επιτροπή με βάση το νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο για την ενέργεια ζητεί από τη χώρα μας …


να απελευθερώσει την αγορά ενέργειας και στα μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά, το μονοπώλιο των οποίων έχει η ΔΕΗ. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι όσοι ιδιώτες επενδυτές επιθυμούν να προμηθεύουν με ηλεκτρική ενέργεια τα νησιά μας, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Το ίδιο και οι Τούρκοι, οι οποίοι σημειωτέον έχουν ήδη εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαΐου 2010 κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, κλιμάκιο επιχειρηματιών της γειτονικής χώρας είχε συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είχε θέσει θέμα ηλεκτροδότησης των ελληνικών νησιών από τουρκικές εταιρίες, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα τη μικρότερη απόσταση που τα χωρίζει με τα παράλια της Τουρκίας, σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα!
Το σχέδιο των γειτόνων μας είναι να γίνουν ο ενεργειακός κόμβος της περιοχής και τα επόμενα 10 χρόνια να καταφέρουν  να γίνουν η 3η  δύναμη παραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης. Ενα φιλόδοξο σχέδιο που όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι μπορεί και να γίνει αληθινό. Βέβαια, οι γείτονές μας όταν μιλούν γι’ αυτά τα σχέδια τονίζουν ότι θέλουν να εξάγουν ενέργεια. Μέχρι την ολοκλήρωση των επενδύσεων  αυτών, άμεσα δεν μπορεί να γίνει η εξαγωγή ενέργειας, λόγω ταχείας ανάπτυξης της Τουρκίας που προκαλεί  τεράστια ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια.
Από: http://www.e-typos.com/
Το είδα στο Udemand

1 σχόλιο:

  1. Έλεος ρε παιδιά.

    Στη χώρα του ΗΛΙΟΥ και του ΑΕΡΑ είναι δυνατόν να μιλάμε για Τούρκικο ρεύμα ?

    Λύση: ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ & ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
    ====================================
    Και όχι μόνο στη Σάμο .... σε όλα τα απόμακρα ελληνικά νησιά.

    Ούτε τα βασικά δεν κατέχουν πλέον?
    Μίζες υπάρχουν και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας αν αυτό είναι το πρόβλημα.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου