Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...

Η προδοσία καλλιεργείται. Αυτό μαθαίνουμε στις μέρες μας. Η άλλη σχολή που ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος μπορεί να την έχει μέσα του ή όχι, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Είναι μια θεωρητικούρα. Ας το μελετήσει η επιστήμη. Γιατί εδώ γίνεται ένα πελώριο έγκλημα σε κοινή θέα. Εμείς εδώ παρατηρούμε έντρομοι την δική μας σχολή, αυτή που ζούμε λεπτό προς λεπτό και μέρα προς μέρα. Που βλέπουμε να καλλιεργείται, να αναπτύσσεται και να μεταδίδεται σαν μολυσματικός υιός που χτυπά τον εγκέφαλο και την σκέψη του ανθρώπου, και από κει να κάνει κατευθείαν μετάσταση στη συνείδησή του. Αυτό εμείς διαπιστώνουμε. Να καλλιεργείται και να μεταδίδεται η προδοσία μέσα από μια ανελέητη προπαγάνδα που διαβρώνει τα πάντα, και χτυπά ανεξάρτητα από τάξεις, μόρφωση, πλούτο ή φτώχεια. Που σπρώχνει τους πάντες στο χαμηλότερό τους επίπεδο, στην έσχατη κατάντια τους. Που συκοφαντεί τις καλλίτερες στιγμές μας. Που ποτίζεται και θεριεύει στα πολιτικά απόβλητα του κοινοβουλευτισμού. Μόλις μιλήσει κάποιος εκεί αντιλαμβάνεσαι αμέσως το μολυσματικό του λόγο. Που μας δίδεται σε μικρές ανώδυνες δημοσιογραφικές δόσεις λογικοφανείς, ώσπου στο τέλος μεταμορφώνει τον άνθρωπο τόσο πιά, που δεν μπορείς να τον ξεχωρίσεις από ένα επαγγελματία πράκτορα, από έναν έμμισθο καταδότη της ίδιας της ζωής, μαζί και της δικής του. Βρισκόμαστε σε αυτήν ακριβώς την περίοδο της ιστορίας του ανθρώπου. Στον αστερισμό της προδοσίας θα ονομάτιζα ανεπιφύλακτα την εποχή μας παγκόσμια.

Όλες οι μεγάλες προσπάθειες του παρελθόντος προδίδονται τώρα, τα τελευταία 20 χρόνια. Αγώνες, λαϊκά κινήματα, κατακτήσεις, ατομικός και συλλογικός μόχθος, χτίσματα και περιουσίες, σπουδές και διπλώματα, γνώση, ελπίδες και όνειρα διαλύονται ωσάν ένας συμπαντικός γίγαντας να φυσά με δύναμη καταπάνω τους αφηνιασμένος. Ο Διαφωτισμός συντρίβεται μπρος στα μάτια μας από την βαρβαρότητα του κέρδους που επέλεξε, η Γαλλική επανάσταση γελοιοποιείται πηγαίνοντας βόλτα στο Ιράκ, η Μαρξική και η Ρώσικη επανάσταση κονιορτοποιούνται από την διαφθορά τους. Η Κινέζικη δοκιμάζει την κεφαλαιοκρατία και κάνει τον καμπόσο εξαθλιωμένη από τον πλούτο και την φτώχεια της μαζί και ταυτόχρονα. Η Κούβα αντέχει μόνη της και πιο έντιμη από όλους. Την αγαπάμε πάντα. Το προλεταριάτο ξευτιλίζει τον εαυτό του αυτοκτονώντας αργά αλλά σταθερά στη μόδα, στα θεάματα και στις βιτρίνες. Όλα γίνονται καπιταλισμός στο τέλος. Όλα προδίδονται. Πως διάολο γίνεται αυτό! Ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει; Δεν αντισταθήκαμε !! Αυτό είναι όλο. Μην ψάχνουμε δικαιολογίες που δεν υπάρχουν. Μας μετάγγισαν την ανευθυνότητά τους σιγά σιγά και εμείς την δεχτήκαμε και βολευτήκαμε μαζί της. Τα χάνει κανείς παρατηρώντας την θεαματική ανάπτυξη της προδοσίας, καθώς απλώνεται πάνω από τον πλανήτη με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και τείνει να κατακλύσει όλο τον κόσμο, αποκόβοντάς τον από τις αξίες του και τις πεποιθήσεις του.

Γιαυτό δεν μας αφήνει άφωνους το πόρισμα της βουλής για την Ζήμενς
να αθωώσει τους πάντες και τα πάντα εκεί μέσα, για όλα τα σκάνδαλα που έγιναν και για όλα τα σκάνδαλα που πρόκειται να γίνουν. Αυτό ήταν το νόημα της πράξης τους και το μήνυμα τους συγχρόνως προς όλους εμάς. Ότι θα συνεχιστεί απτόητα αυτή η κατάσταση. Αλλά επειδή το θέμα κατακαίει όλη την Ελληνική κοινωνία, κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν εύκολα αυτή τη φορά, κάτι έπρεπε να δώσουν για να γλυτώσουν το λυντσάρισμα, γιαυτό αρπάχτηκαν από το μέλλον προς στιγμήν και την κωλυσιεργία, να ροκανίσουν χρόνο και βλέπουμε. Και έτσι πρότειναν ως προσωρινή λύση ασφαλείας τους, να εξαγγείλουν ότι θα παραπέμψει η βουλή κάποιους πρώην εμπλεκόμενους υπουργούς και υφυπουργούς σε προανακριτική επιτροπή. Στάχτη στα μάτια των πολιτών δηλαδή. Αν τελικά γίνει, αν δεν θα είναι μαϊμού κι αυτή, αν δεν θα καταλήξει σε ατιμωρησία. Να φάμε κάνα δυό χρονάκια έτσι με τις αναβολές και τις καθυστερήσεις και βλέπουμε για μετά. Και δεν ξέρεις τι γίνεται, μπορεί να τύχει κανένας πόλεμος εν τω μεταξύ και να την γλυτώσουμε. Οι δυο μονομάχοι ποντάρισαν στην ψευδαίσθηση της ατιμωρησίας, στρουθοκαμηλίζοντας για μια ακόμη φορά, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Το περιμέναμε χωρίς αγωνία και οι περισσότεροι από μας ήμασταν σίγουροι για το πόρισμα.

Η βουλή των ελλήνων γίνεται επίσημα με αυτή της την πράξη ένα ίδρυμα οριστικά απόκοσμό, οριστικά ξένο από τους πολίτες, οριστικά ασυνάντητο με την θέληση του λαού. Ένα παράξενο ίδρυμα δικό τους αποκλειστικά, ιδιοκτησία τους, που γεννά προδοσίες απανωτές, μηχανορραφίες συνεχείς και ατέλειωτες, που στεγάζει μέσα του αποφασισμένα λαμόγια με την βούλα. Και όσοι δεν μετέχουν σαπίζουν κι αυτοί, όσο τα πράγματα δεν αλλάζουν, φταίνε δεν φταίνε. Να μην παραπονούνται λοιπόν για το σύνθημα που τους φωνάζουν οι πολίτες και τους αποκαλεί μπορδέλο, που θέλουν να κάψουν μάλιστα.
Με την απόφασή τους αυτή απομονώνονται πλήρως, και υψώνουν ένα απόρθητο τείχος κομπίνας και απάτης γύρω από την βουλή. Ένα τείχος μνημείο αντιδημοκρατίας.
Με την απόφασή τους αυτή, δηλώνουν τον τσαμπουκά τους, την δύναμή τους απέναντι στον λαό και στην χώρα. Δηλώνουν την απόλυτη σιγουριά τους για τον ραγιαδισμό μας και την δουλοποίησή μας. Όποιος αμφιβάλει ας περιμένει όπου νάναι τις εκλογές να δει τα τριαντάρια να φουντώνουν και πάλι στα ποσοστά τους.


Γιατί αυτό σημαίνει ελληνάκο μου, πως αποφάσισαν να μην καταργήσουν ποτέ τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά αντίθετα να μας πολεμήσουν μέχρις εσχάτων. Αυτό σημαίνει και πρόσεξέ το.
Δεν προβλέπω λοιπόν, παρά βλέπω ολοκάθαρα πως ήδη ετοιμάζουν ένα πιο σκληρό και απόρθητο νόμο, έναν χειρότερο από τον υπάρχοντα, ένα τριφασικό παραπέτασμα να μην το διαπερνάει τίποτα, όπως λέγαμε παλιά για τις εκλογικές απάτες του Καραμανλή. Νόμο που θα τους προστατεύει από το δίκιο. Όπως το ακούτε και το διαβάζετε. Εχθρός τους είναι το στοιχειώδες δίκιο. Γιατί έτσι και καταργήσουν τον νόμο, θα πάνε ολόκληρες διμοιρίες και λόχοι από δαύτους μέσα, μαζί με τους συνεργάτες τους δικαστές. Μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, ότι αυτοί οι δυο πάνε πάντα μαζί. Ο κόσμος τότε θα τους κάνει κατά χιλιάδες προσωπικές μηνύσεις.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα ξαναμπορέσουν να βγουν στο δρόμο. Γνωρίζουν πια, ότι ο κόσμος θα τους λυντσάρει με πλήρη ευχαρίστηση και χωρίς καθόλου τύψεις στην πρώτη ευκαιρία. Το γνωρίζουν εξ ίσου καλά και οι συνεργάτες τους στα δελτία που δεν εξαιρούνται και αυτοί από την διαπόμπευση, και που μας λένε ότι είναι βάρβαρο να τους φτύνουμε και να τους γιαουρτώνουμε και λοιπές τέτοιες αηδίες αμόρφωτων καλοπληρωμένων ρουφιάνων. Δεν φταίμε, απλά είμαστε βάρβαροι και αυτοί πολιτισμένοι, τους λέμε. Τόσο απλό κύριε δημοσιογράφε. Μα τόσο. Ούτε φιλοσοφία κρύβει, ούτε νόημα, ούτε σκέρτσο του λόγου, ούτε ευφυολόγημα, τίποτα. Μόνο μια ανεξήγητη βαρβαρότητα. Μια διαβολική κακία έχει φωλιάσει μέσα μας, που δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη. Η ίδια με την ανεξήγητη λαϊκή τρομοκρατία στην Γαλλική επανάσταση, αν θυμάστε. Που κρέμασαν και εκεί οι βάρβαροι τον Λουδοβίκο τον καημένο. Οι απάνθρωποι! Σκοτώστε μας για να μην σας σκοτώσουμε του λέγαν. Το ίδιο που συμβαίνει αυτές τις στιγμές τώρα που γράφω, που ξεχύθηκαν οι λαοί στους δρόμους της Αιγύπτου και της Τυνησίας.

Οι χειρότεροι Έλληνες βρίσκονται στη βουλή. Ότι πιο αντεθνικό υπάρχει σφηκοφωλιάζει εκεί μέσα. Μηχανεύονται κάθε τρόπο να ξεπουλήσουν κρυφά θαλάσσιο, εδαφικό και εναέριο πλούτο για να πάρουν το ποσοστό τους. Αυτούς θα τους χαρακτήριζα με το πιο αποκαλυπτικό επίθετο, ως επιτυχημένους επιχειρηματίες. Αυτό ακριβώς που είναι. Και την πολιτική οι αχρείοι, την έχουν εκχωρήσει στους εμπόρους. Είναι να τους τρως ζωντανούς. Γιατί όλοι αυτοί καταλαβαίνουν μόνο την βία. Αυτό μας δώσαν να καταλάβουμε με σαφήνεια χρησιμοποιώντας την πάνω μας παντιοτρόπως, ως νομική βία, ως οικονομική βία, ως πολιτικοεκλογική βία, ως τηλεοπτική βία και καταστολή, ως αφόρητη ψυχολογική βία της ακρίβειας, της υγείας, της ασυδοσίας της αγοράς ή ως τανκς, βασανιστήρια και εξορίες όταν τους έπαιρνε. Κι ας λέει το κκε εσωτερικού και τα σάπια απομεινάρια του περί ειρήνης, αδελφοσύνης και παρόμοια τέτοια ανόητα.

Σας περιμένουμε ψηφοφόροι, σας περιμένουμε να αλλάξουμε ειρηνικά τη ζωή μας, σας περιμένουμε σαν το μάνα να μην πάρουμε πάλι τα όπλα, να αποφύγουμε για δεύτερη φορά τους σκοτωμούς. Γιατί κάποια ζώα από σας θα τους υπερασπιστείτε φοβόμαστε, κάποιοι αχρείοι από σας θα ζητήσουν και πάλι νέους διορισμούς. Γιατί κάποιοι καινούργιοι μαυραγορίτες θα μας ζητήσουν και πάλι να ξεχάσουμε και μείς δεν μπορούμε. Κάποιοι σύγχρονοι έμποροι θα μας ζητήσουν να χαμηλώσουμε τους τόνους για να ηρεμήσουν οι αγορές.


Και το χειρότερο που δεν βλέπουν τα πνευματικά παχύδερμα των δύο αυτών κομμάτων, είναι το αβάσταχτο βάρος που θα φορτώσουν εφ όρου ζωής στα παιδιά τους, που θα τα αναγκάσουν να ζήσουν όπως τα παιδιά των δοσιλόγων και των ταγματασφαλιτών, μέσα στην απόρριψη και την απαξία της κοινωνίας, στην ντροπή, στην φυγή και στην ανωνυμία που θα καταφύγουν να γλυτώσουν από την αλητεία των γονιών τους για την συνεργασία τους με τους Γερμανούς. Πως κατασκευάζουν καινούργιες γενιές με καινούργιο κοινωνικό ανάθεμα στους ώμους τους.

Ούτε οι παραλλαγές πασόκ δεν πρέπει να γλυτώσουν από την συνείδησή μας. Στον πόλεμο που πρέπει ήδη να έχουμε κηρύξει μέσα μας και έξω μας για αυτούς. Μιλώ για τους όψιμους επαναστάτες που θυμήθηκαν να αγανακτήσουν μετά από 38 μεταπολιτευτικά χρόνια φαγοπότι, και το σκάνε σαν τα ποντίκια με νέα κόμματα και ομαδούλες τώρα που βλέπουν να έρχεται η λαίλαπα. Γιατί όλοι αυτοί δεν έχουν ούτε είχαν ποτέ άποψη, ιδεολογία, όραμα πολιτικό και κοινωνικό, ή έστω ακραίο κόμμα ή ακραίες ιδέες, να τους σεβαστούμε γύρω από το μεγάλο τραπέζι της δημοκρατίας με τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες της. Είναι κοινοί καριερίστες, για δέκα χιλιάρικα τον μήνα τα κάνουν όλα αυτά. Συν κάτι τυχερά και φιλοδωρήματα από δω κι από κει, ότι συμπληρώσει η ζητιανιά. Επιτρέψτε μου, αλλά τους ξέρω καλά και έναν προς έναν. Ούτε τα γραφεία τους δεν θα είχαν να πληρώσουν όλοι αυτοί οι ικανοί όπως αυτοδιαφημίζονται, πως δεν είναι ανεπάγγελτοι. Για παχυλό μεροκάματο αγωνίζονται και τίποτα άλλο απολύτως. Κλασσικοί τυχοδιώκτες άνομων ευκαιριών, κοινοί τζογαδόροι του χρήματος.

Θέλω όμως να κλείσω με την πιο μεγάλη προδοσία που ακούσαμε ποτέ, γιατί αυτός είναι ο στόχος του κειμένου, για όσους έτυχε να μην έχουν ενημερωθεί επακριβώς. Θα προτιμούσα λοιπόν, να την γλυτώσει ο Τσοχατζόπουλος και ο Μαντέλης, θα προτιμούσα να την γλυτώσουν και όλοι οι άλλοι αληταράδες, αρκεί να μην είχαν υπογράψει την ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ που δίνει βουνά και θάλασσες, νησιά κτήρια, πολιτιστικά μνημεία και αρχαιολογικές κληρονομιές στους δανειστές, και δένει χειροπόδαρα όλες τις επόμενες γενιές. Δεν ορίζουμε τίποτα, χάνουμε την ανεξαρτησία μας. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα επιλέγατε και εσείς, έστω και με βαριά καρδιά. Τέτοιο εθνικό έγκλημα δεν τόλμησαν να κάνουν πουθενά αλλού στον πλανήτη, οι πιο ξευτελισμένες μπανανίες και τα πιο δουλικά προτεκτοράτα. Την ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, για όσους δεν έτυχε να την μάθουν, που υπογράφτηκε κρυφά και μουλωχτά από τα μάτια των πολιτών και από το φως του ήλιου. Υπογράφηκε 2 μέρες μετά το μνημόνιο στις 8/5/2010 και λέει: “Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.”
Και συνεχίζει πιο κάτω: “ Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας”
Και πιο κάτω: “οι Δανειστές μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση και να τη διακόψουν ή και να απαιτήσουν ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο το ανεξόφλητο κεφάλαιο των Δανείων, μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους σε περίπτωση που οι υποχρεώσεις του Δανειολήπτη στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης κρίνονται από οποιοδήποτε καθ’ ύλην αρμόδιο δικαστήριο ως μη δεσμευτικές ή εκτελεστές έναντι του Δανειολήπτη ή κρίνονται παράνομες από καθ’ ύλην αρμόδιο δικαστήριο”



http://nefestoras1.blogspot.com/

Το είδα στην Παρέμβαση

3 σχόλια:

  1. Η κυβερνηση πηρε δανειο κ εγγυητης μπηκε ο ελληνικος λαος με πλαστογραφια της κυβερνησης.Αυτο πιστευω οτι δινει καθε δικαιωμα στον εγγυητη να αποκεφαλισει την κυβερνηση κ να ακυρωσει οτιδηποτε πλαστογραφηθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου