Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ, ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...

Ειδικού Συνεργάτη

Η συζήτηση γύρω από τα 598 ελληνικά νησιά πλήρους κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, υπήρξε βούτυρο στο ψωμί  των γειτόνων.
Χθες, όλες οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρθηκαν στα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου με αναφορά στην (επίμαχη πλέον) έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ, γράφοντας ότι η Ελλάδα θα μπει τελικά στην διαδικασία να πουλήσει κάποια από τα νησιά της για να εξοφλήσει το χρέος της.


Από τα δημοσιεύματα προκύπτει πως είτε «πωλούνται», είτε «αξιοποιούνται», τα νησιά συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Τούρκων που θέλουν να επενδύσουν σ’ αυτά.  Υποστηρίζουν μάλιστα  ότι θέλουν να εγκαταστήσουν αιολικά πάρκα για την παραγωγή ενέργειας.

Με τόση έκταση στη Μικρά Ασία δεν μπορούν να φτιάξουν τα πάρκα τους και θέλουν τα νησιά μας; Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος, τυφλός ή μειοδότης για να μην αντιληφθεί τις προθέσεις τους. Μοναδικός σκοπός τους είναι ο εποικισμός των νησιών και αργότερα ξέρουν εκείνοι τη θα κάνουν . Έχουν εμπειρία με την Αλεξανδρέττα και την  Κύπρο.

Ας χαίρονται οι εκπρόσωποι μας  για τα κατάντια της χώρας. Αλλά τι μπορεί να πει κανείς για ανθρώπους που λεηλατούν τον κόπο και το μόχθο του λαού και μένουν ατιμώρητοι! Αφού πήραν όσα πήραν τώρα θα ξεπουλήσουν και την πατρίδα. Όταν κάνουν έτσι οι ταγοί , γιατί μας ενοχλούν οι εμπορικές συναλλαγές και τα ψώνια που κάνουν οι απλοί πολίτες στα παράλια της Τουρκίας;

Άδικο έχουν οι κτηματομεσίτες που συμμετέχουν στην έκθεση «CNR Ευρασία- Ακίνητα και Επενδύσεις» που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 16-20 Φεβρουαρίου, όπου θα προσπαθήσουν να πουλήσουν ακίνητα στη Μύκονο και τη Ρόδο;

‘Άντε παιδιά εμπρός, δώστε τα όλα, οι καλοί μας γείτονες καραδοκούν για να   μας συμπαρασταθούν…..

Από την Ελεύθερη Ζώνη.

4 σχόλια:

  1. EXETE THN ENΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ 92 ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΕΙΧΕ ΑΔΙΚΟ? Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΣΟΒΑΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ. ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΚΤΕΣ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ? ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΕΡΔΗ ΜΙΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΤΕΛΙΚΑ? ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΟΤ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΑΖ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΟΙ ΠΛΑΖ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΛΑΜΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ? ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ? ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΝΗΣΙΑ ΑΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. 180 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ? ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΠΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΕΧΘΡΟΥΣ" ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 11:15

    Δες και μια άλλη άποψη

    Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε μία πράξη ή πρόταση του Μητσοτάκη που να αποσκοπούσε στο εθνικό συμφέρον χωρίς να αποσκοπεί στο προσωπικό του συμφέρον. Αντίθετα υπάρχουν πολλές πράξεις που αποσκοπούσαν στο προσωπικό του συμφέρον ενάντια στο εθνικό συμφέρον. Τα ράμματα για τη γούνα του είναι πολλά.

    Τα "ξερονήσια" είναι έδαφος της Ελλάδας. Σύμφωνα με επιστήμονες αποτελούν έδαφος που καταβυθίστηκε επί τω πλείστον λόγω γεοδυναμικών φαινομένων. Και αν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι για τα ξερονήσια, σημαίνει πως κάτι άξιζαν, και αν άξιζαν κάτι, έπρεπε να τα εκμεταλλευτεί η Ελλάδα και όχι να τα ξεπουλήσει ή πουλήσει σε ιδιώτες.

    Οι ακτές της χώρας είναι κοινόχρηστες, για όλο τον κόσμο. Πλούσιους και φτωχούς. Συμφωνώ ότι οι εγκαταστασεις έχουν βελτιώσει το χώρο, όμως πλέον πρέπει να πληρώνεις 30-50 Ευρώ ανά οικογένεια στην κάθε επίσκεψη για να μπορέσεις να χαρείς αυτό το υπέροχο περιβάλλον (Είσοδο - Ομπρέλες/Ξαπλώστρες, σνακ, κλπ.)
    Πόσες οικογένειες διαθέτουν 30-50 Ευρώ για ένα θαλασσινό μπάνιο? Ελάχιστες. Επομένως οι εγκαταστάσεις έγιναν για τους λίγους που μπορούν να πληρώνουν. Άσε που σε λίγο δε θα μπορούν ούτε αυτοί.

    ΤΟΥΡΚΙΑ
    =======
    Όταν μιλάμε για κρίση τι εννοούμε? Έλλειψη ευημερίας? Γιατί η βενζίνη που έχει 2 Ευρώ το λίτρο και το κρέας που έφτασε στα 25 Ευρώ το κιλό και δεν το αγοράζει σχεδόν κανείς δεν είναι ευημερία. Αν μιλάμε για "οικονομική κρίση" του κράτους, τότε φίλε η Τουρκία δε βγήκε απ την κρίση, απλά δεν έχει μπει ακόμα. Εμάς μας έστιψαν, ο.κ., αλλά πιστεύεις ότι δε θα ξαναδιψάσουν για χρήμα? Και πού θα το βρουν? Μα φυσικά στη δίπλα πόρτα ... του γείτονα.

    Προσωπικά δεν πίνω φραπέ διότι είναι βλαβερός για την υγεία και επίσης είναι και NESTLE. Καφενείο δεν πάω, περνάω το χρόνο μου με την οικογένεια μου, ενημερώνω τα παιδιά μου για την παρούσα κατάσταση και για όσα πιθανόν θα συναντήσουν στο μέλλον, και αντί να βλέπω τηλεσκουπίδια, ξοδεύω 1-2 ώρες στο διαδίκτυο μιλώντας με φίλους ανά τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 11:15

    Τα ράμματα για τη γούνα του Μητσοτάκη είναι πολλά. Δεν μπορώ να σκεφτώ μία πράξη του υπέρ ή κατά της χώρας που να μην αποσκοπούσε στο προσωπικό του συμφέρον.

    Αυτά που απαξιωτικά αποκαλείς ξερονήσια, είναι ελληνικό έδαφος. Για μένα είναι κομμάτι του εαυτού μου επειδή γνωρίζω, έχω αποδεχτεί και μου αρέσει να είμαι Έλληνας. Είναι επίσης και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αποτελούν συνέχεια της ξηράς και δημιουργήθηκαν λόγω μερικής βύθισης εξ' αιτίας γεωδυναμικών φαινομένων.
    Αν λοιπόν τα 'ξερονήσια' είχαν τόση αξία για να τα θέλουν ιδιώτες, το κράτος έπρεπε να τα εκμεταλλευτεί για το συμφέρον της χώρας και όχι να τα πουλήσει ή ξεπουλήσει.

    Οι ακτές βάσει νόμου είναι κοινόχρηστες για πλούσιους και φτωχούς. Οι πλαζ στην Αττική εκσυγχρονίστηκαν όντως. Όμως για να χαρεί αυτό το υπέροχο περιβάλλον μια οικογένεια, πρέπει να πληρώσει 30-50 Ευρώ τη φορά (είσοδο, ομπρέλες / ξαπλώστρες, σνακ, κλπ.). Το δωρεάν καθημερινό θαλασσινό μπάνιο έγινε ακριβό σπορ. ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ.

    Στην Τουρκία τώρα η βενζίνη έχει 2 Ευρώ το λίτρο, το κρέας γύρω στα 25 Ευρώ το κιλό. Τα σπίτια έχουν παρόμοια ενοίκια με τα δικά μας, και οι βασικοί μισθοί τους είναι χαμηλότεροι από 592 Ευρώ.
    Για μένα αυτό είναι κρίση. Κοινωνική κρίση.
    Αν αναφέρεσαι στην καθαρά οικονομική κρίση της χώρας (αυτή με τους ψευτοισολογισμούς, τα άκυρα δάνεια, και τους εξοντωτικούς τόκους), τότε η Τουρκία δε βγήκε από την κρίση, απλά δεν έχει μπεί ακόμα. Όταν η Ε.Ε. καταφέρει να τους βάλει στο χέρι, θα μαρτυρήσουν κι αυτοί. Διότι εμάς κι αν μας έστιψαν, αυτοί δε χόρτασαν. Σειρά έχει η πόρτα του "γείτονα".

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιος ο Α.Ζ.
    Αν κατι μεταβιβαζεται με αγορα μπορει να ξαναμεταβιβαστει σε πωληση.Αρα αν κατι εθνικο ιδιωτικοποιηθει κ μεταβιβαστει εστω κ για Ελληνα επενδυτη μπορει αργοτερα να μεταβιβαστει με πωληση σε αλλον Ελληνα η Τουρκο η Αμερικανο η Νιγηριανο η Μαδαγασκαρινο η ακομα κ σε Εσκιμωο...Αρα αντιο ελληνικο ξερονησι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου