Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑ... ΜΠΑΧΑΛΟ...

Εδώ και καιρό οι ελεύθερες φωνές των ιστολογίων αναφέρουν τακτικά την κυβερνητική κατρακύλα της Ελλάδος. Τα τεράστια και ερασιτεχνικά ατοπήματα που κοστίζουν στους πολίτες, στο κύρος της χώρας και μας φέρνουν σε αδιανόητα αδιέξοδα… Μέχρι τώρα όμως τα “ αμορτισέρ” του συστήματος (βλ. ΜΜΕ) απορροφούσαν όσο το δυνατόν περισσότερο τους κραδασμούς, ώστε να μην δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στο κυβερνητικό έργο, ή αν θέλετε ξεπούλημα….

Από την περασμένη Παρασκευή όμως, με τις άθλιες δηλώσεις των εκπροσώπων των πραγματικών κυβερνώντων μας, τα πράγματα φαίνεται εκτροχιάστηκαν πλήρως! Δεν ξέρω αν ήταν λάθος της τρόικας ή επικοινωνιακό παιχνίδι τύπου “ καλός μπάτσος – κακός μπάτσος” σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για να φανεί ότι ο ΓΑΠ δεν διστάζει να τα βάλει με τους δανειστές και οι χαζοί ιθαγενείς, που λέει ότι κυβερνάει, να τον συμπαθήσουν, αλλά σίγουρα έκανε κακό.
Από εκείνη την στιγμή έπεσε ο μανδύας της ελληνικής κυβέρνησης και φάνηκαν όλες οι άσχημες και βαθιές πληγές της σημερινής μας εξουσίας. Αρχικά, ήταν η πολύωρη καθυστέρηση απάντησης στην τρόικα που συμπεριφέρθηκε σαν αυτοκράτωρ στο προτεκτοράτο του. Και το πιο εξοργιστικό ήταν ότι ουδέποτε διεψεύσθη η συμφωνία για ξεπούλημα του ελληνικού δημοσίου σε ιδιώτες, αλλά μάλωναν για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε στην δημοσιότητα! Δηλαδή μας είπαν ανοιχτά ότι θα σας ξεπουλήσουμε έτσι κι αλλιώς αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να το μάθετε… Παράλληλα φάνηκε και ο διακοσμητικός ρόλος της υπόλοιπης κυβέρνησης, που βρέθηκε προ εκπλήξεως δείχνοντας περίτρανα ότι ένας στενός κύκλος υπό τον πρωθυπουργό αποφασίζει και απλά ανακοινώνει. Μια σύγχρονη εκδοχή του “ Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν”!
Μέρες πέρασαν χωρίς να κοπάσουν οι αντιδράσεις και φτάσαμε ως σήμερα που τα χαστούκια ήρθαν απανωτά… Πρώτα η τραγική εγκύκλιος για το θέμα των ημιυπαίθριων, του υφυπουργού κ Ντόλιου, που καλούσε όσους είχαν διευθετήσει τις εκκρεμότητές τους να ξαναπληρώσουν… Όλα αυτά εν αγνοία όπως ειπώθηκε του υπουργού κ Ραγκούση… Με παρέμβαση του πρωθυπουργού απεσύρθη η εγκύκλιος και ο κ. Ντόλιος ζήτησε συγγνώμη, γλιτώνοντας την καρέκλα του…
Μετά, ήρθαν τα παράπονα του υπουργού Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη που ζήτησε την παραίτηση του ΓΓ Λιμένων κ Βλάχου, λόγω διαφωνιών. Ο Γενικός γραμματέας όμως δεν παραιτείται γιατί διορίστηκε μέσω open.gov, όπως δήλωσε και μόνον ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να τον αποπέμψει… Σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν οι ασυμφωνίες και οι γκρίνιες θα μου πείτε, αλλά όταν φτάνουν στο σημείο να δημοσιοποιούνται και να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις ενώ ένας υπουργός εμφανίζεται να μην μπορεί να ελέγξει έναν υφιστάμενό του γιατί ο υφιστάμενος δεν ελέγχεται βάση κανονισμού από τον υπουργό, τότε μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις…
Άλλο ένα σημερινό συμβάν για γέλια και για κλάματα, αλλά και πιο ύποπτο, είναι η εσωτερική κόντρα που φάνηκε να δημιουργείται στο ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την δυνατότητα που παραχωρούσε άρθρο του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα στους δικηγόρους να συστήνουν δικηγορικές εταιρείες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της χώρας θέλουν. Πριν έρθει το άρθρο αυτό προς ψήφιση στην Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους λέγοντας ότι θα το καταψηφίσουν αν φτάσει στην Ολομέλεια και πήραν την υπόσχεση να μην φτάσει ως εκεί. Αυτό που έγινε όμως ήταν ένα “ λιφτιγκ” που δεν άλλαζε όμως την ουσία και έτσι αναγκάστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας να ζητήσει από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη να το ξανασκεφτεί! Και άρον άρον απεσύρθη το εν λόγο άρθρο.. Δηλαδή πήγαν να έρθουν σε ρήξη με τους ίδιους τους βουλευτές τους στην κυβέρνηση για να επιτρέψουν σε κάποιους δικηγόρους (που έχουν την οικονομική δυνατότητα προφανώς) να ελέγχουν τα δικηγορικά θέματα σε όλη την επικράτεια; Ποιος αλήθεια πήγαν να εξυπηρετήσουν; Τον δικηγόρο στην επαρχία που μόλις και μετά βίας μπορεί να κρατήσει το γραφείο του; Περίεργα πράγματα αλλά το ΠΑΣΟΚ νοιάζεται για τον λαό.. Αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ!
Τέλος να προσθέσουμε στην μέχρι τώρα εικόνα διάλυσης και τα πυρά που δέχτηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ Ραγκούσης από τον έτερο υπουργό κ Γερουλάνο που μετά το τέλος του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε ότι η ομάδα Ραγκούση, η οποία έχει επωμιστεί τον συντονισμό της κυβέρνησης δεν λειτουργεί… Εν ολίγοις δηλαδή μας είπε αυτό που βλέπουμε όλοι με τα μάτια μας εδώ και καιρό,
ότι μας κυβερνάει ένα απέραντο μπάχαλο!!!
Μια κυβέρνηση “ παιδικός σταθμός” που δεν υπάρχει νηπιαγωγός να βάλει σε τάξη τα παιδιά!
Μια παρέα, στην κυριολεξία, που ανέλαβε τα ηνία της χώρας και επί 16 μήνες τώρα το μόνο που έχει προσφέρει στον ελληνικό λαό, που δήθεν υπηρετεί, είναι η υποθήκευσή του και του μέλλοντός του με το Μνημόνιο, που έσπευσε να υπογράψει με κλειστά τα μάτια μαζί με την στήριξη του ΛΑΟΣ και της Ντόρας… Από εκεί και πέρα όλη η δράση της είναι οι περικοπές, οι μειώσεις, οι απολύσεις, το ξεπούλημα στο όνομα του ελληνικού λαού που ουδέποτε ρωτήθηκε και συνεχίζει να πληρώνει τα αναρίθμητα σκάνδαλα με καθημερινούς χλευασμούς!
Όπως είναι λογικό μια κυβέρνηση με μόνο οδηγό την καταστροφή του λαού της είναι θνησιγενής. Όσες αντιδράσεις αποσιωπήθηκαν μέχρι τώρα αποσιωπήθηκαν. Πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ήδη πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για πρόωρες εκλογές και δίνουν και ημερομηνίες.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν την παρέλευση του 18μήνου, δηλαδή με λίστα. Οτιδήποτε άλλο θα σημαίνει πολιτική αυτοκτονία και για τον πρωθυπουργό και για το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν προκηρυχθούν τότε οι εκλογές ο Παπανδρέου θα μείνει όμηρος των ίδιων του των βουλευτών και των  ”δευτεροκλασάτων” υπουργών που τώρα απλά τους ανακοινώνονται οι αποφάσεις και έχουν καταπιεί πολλά όλο αυτό το διάστημα για να μην δώσουν πρόωρο τέλος στην πολιτική τους καριέρα. Αν οι εκλογές δεν γίνουν με λίστα, αλλά με σταυρό προτίμησης, που σημαίνει ότι δεν θα ανακοινωθούν πρόωρες κάλπες μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες, το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης θα οδηγήσει πολλούς παραγκωνισμένους της κυβέρνησης να γίνουν αρεστοί στον λαό, ιδιαίτερα όσοι εκλέγονται στην επαρχία, που σημαίνει ότι θα υιοθετήσουν αντιμνημονιακή ρητορική για να επιβιώσουν πολιτικά και να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους ακόμη και με κάποιο άλλο συνδυασμό. Κι αυτό ίσως να είναι και η θανατική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και θα έχει την υπογραφή του υιού του ιδρυτή του.
Αντίθετα οι εκλογές με λίστα ίσως δώσουν κάποια παράταση χρόνου σε μία κυβέρνηση που θα παραμένει όμως διαλυμένη, ασυντόνιστη που είναι προφανές ότι έχει χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση να δρα εξ ονόματος του λαού της και πλέον πνέει τα λοίσθια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου