Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ...

Της ΕΥΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν το ξέρατε; Δεν σας το είπε κανείς; Κι όμως, είναι αλήθεια: το ΔΝΤ ήταν που προκάλεσε με τις «συμβουλές» του την επανάσταση και στη Λιβύη.
Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Στρος Καν επαινούσε και «συμβούλευε» τον Μπεν Άλι της Τυνησίας (με τα γνωστά αποτελέσματα), μας μπήκε η υποψία και το ψάξαμε λίγο το θέμα....
Κάναμε τη λογική σκέψη: λες να έχει βάλει το ΔΝΤ την ουρά του και στη Λιβύη; Στα ελληνικά ΜΜΕ δεν βρήκαμε τίποτα σχετικό (καθόλου περίεργο!). Στα διεθνή όμως γίνεται χαμός από ρεπορτάζ και αναφορές. Εκεί διαβάσαμε, για παράδειγμα, ότι στις 8 Δεκεμβρίου 2009 το ΔΝΤ έστελνε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του Καντάφι. Το κείμενο είναι από το site Global Arab Network:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χαιρέτισε τις μακροοικονομικές επιδόσεις της Λιβύης και τη σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα. The impact of the global crisis on Libya has been limited to declines in oil revenue, and non-oil growth has remained buoyant. Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης στην Λιβύη έχουν περιοριστεί σε μειώσεις των εσόδων από το πετρέλαιο, και η μη πετρελαϊκή ανάπτυξη παρέμεινε έντονη. Libya’s medium-term outlook continues to be favorable. μεσοπρόθεσμες προοπτικές της Λιβύης συνεχίζει να είναι ευνοϊκές. Directors underscored the importance of further efforts to address excess liquidity, improve public financial management, and advance structural reforms that would support the authorities’ aim to diversify the economy away from oil and promote the role of the private sector. υπογράμμισε τη σημασία στις περαιτέρω προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πλεονάζουσας ρευστότητας, τη βελτίωση της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, και να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα υποστηρίζουν το στόχο των αρχών να διαφοροποιήσουν την οικονομία μακριά από το πετρέλαιο και την προώθηση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης:

Το ΔΝΤ επαίνεσε την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην ιδιωτικοποίηση των τραπεζών και την αναδιάρθρωση. In particular, they welcomed the recent establishment of an asset management company to deal with bad loans, and the partial privatization of the largest public bank. Ειδικότερα, εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόσφατη σύσταση μιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για να ασχοληθεί με τα επισφαλή δάνεια, καθώς και η μερική ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης δημόσιας τράπεζας.

Έτσι είναι αυτά! Όταν λαμβάνεις επαίνους από το ΔΝΤ, γιατί ακολουθείς την πολιτική που σου υποδεικνύει, καταλήγεις φυγάς με τον επαναστατημένο λαό να σε κυνηγά. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ακούει;

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε την ευνοϊκή για το μέλλον της Λιβύης έκθεση του ΔΝΤ, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, εδώ: The Socialist People’s Libyan Arab Jamahiriya and the IMF Λίγες ημέρες μετά, έγινε η επανάσταση στη Λιβύη…

Από το τσαντίρι...

1 σχόλιο:

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου