Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ.

Κύριε Τσίπρα,

Εδώ και μερικές μέρες έχετε πάθει όλοι σας αμόκ με το δημοψήφισμα.  Από εκεί που δεν το συζητούσε κανένας, τώρα όλοι θέλουν κι από ένα δημοψήφισμα.


Ο λόγος για τον οποίο δεν είμαι χαρούμενος, ως γνήσιος δημοκράτης, παρά το ότι κανονικά θα έπρεπε, αφού θα γίνει επιτέλους ένα δημοψήφισμα σ' αυτή τη χώρα, είναι το γεγονός ότι όλοι σας εξακολουθείτε και επιμένετε να θέτετε το λάθος ερώτημα.

Το ερώτημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Ούτε μέσα ή έξω από την Ευρώπη.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Το επιχείρημα ότι η άρνηση του μνημονίου συνεπάγεται την έξοδο μας από το ευρώ, γνωρίζετε πολύ καλά και το διατυμπανίζετε εσείς ο ίδιος ότι είναι επιχείρημα της απέναντι πλευράς. Της πλευράς των δανειστών μας. Και υποτίθεται ότι εσείς είστε με τη δική μας πλευρά, την πλευρά του λαού.

Γιατί λοιπόν δεν εξαγγέλετε ότι θα προχωρήσετε σε δημοψήφισμα με το ερώτημα μνημόνιο ή όχι μνημόνιο (που έχει νόημα και μέτωπο ακόμα και σε πολυκομματική βουλή) και μιλάτε κι εσείς για το λανθασμένο ερώτημα των δανειστών μας ευρώ ή δραχμή;

Κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται να κάνετε δημοψήφισμα ούτε κι εσείς. Οτι δε θα το κάνετε, ούτε με το λάθος ερώτημα.  Οπως δημοψήφισμα δεν έκανε και ο προηγούμενος δημοκράτης σοσιαλιστής που με απείλησε ότι θα κάνει.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου