Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

Όθων Ιακωβίδης

Όλη η Ελλάδα, κρεμασμένη στους δέκτες των τηλεοράσεων, παρακολουθεί τις μέρες αυτές, τα τεκταινόμενα στα γραφεία των κομμάτων και στο Προεδρικό μέγαρο, μεταξύ των αρχηγών  της κομματοκρατίας, εν όψει του προβλήματος του σχηματισμού κυβέρνησης...


Όλο το πολιτικό προσωπικό της κομματοκρατίας βρίσκεται στα πορτοπαράθυρα και προσπαθεί να προβάλλει την κομματική οπτική τού κάθε κόμματος με τέτοιο τρόπο που να δείχνει ότι  το κόμμα αυτό τηρεί την σωστή στάση εμπρός στο πρόβλημα.

Ακολούθως, όπου βρεθούν δύο Έλληνες, ακούγονται τρείς απόψεις για το “δεόν γενέσθαι”. Και όλες τους, αποτελούν σκέψεις και συμπεράσματα της  τοποθέτησης των πολιτικών δεδομένων κατά την Α ή την Β σειρά.

Από όλες αυτές τις ατέρμονες συζητήσεις, λείπει ένας παράγων που, όμως, μπορεί να είναι και ο σπουδαιότερος στην τελική διαμόρφωση της διαχείρισης του πολιτικού προβλήματος της Ελλάδας.
Είναι ο παράγων “ΛΕΦΤΑ”, δηλαδή ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΤΕΟ.
Δεν αναφέρομαι στο χρήμα που χρειάζεται η Ελληνική κοινωνία για να ανασάνει.
Αναφέρομαι στο χρήμα που θα κερδηθεί ή θα χαθεί από τους “τραπεζικούς κύκλους” και τους παίκτες του διεθνούς καζινο/χρηματιστηρίου.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι κάπου 50 δίς Ευρώ (50 χιλιάδες εκατομμύρια !!!) ήτανε να δοθούν στις Τράπεζες, μέσα στον Ιούνιο, για την περίφημη “ανακεφαλαίοποίησή” τους, σύμφωνα με τη συμφωνία του PSI. Δηλαδή ήταν (είναι) οι Τράπεζες να “τσεπώσουν αυτό το παραδάκι” με χρέωση του Ελληνικού λαού (το παντοτεινό κορόϊδο), ώστε να πατσίσουν τη χασούρα από το κούρεμα των ομολόγων. Έτσι, ώστε οι Τραπεζίτες/κεφαλαιούχοι να ξαναέχουν τα (χαμένα) κεφάλαιά τους και η Ελληνική κοινωνία άς πάει να πνιγεί στην ανέχειά της, τη στιγμή που θα μπορούσε με ένα τέτοιο τεράστιο ποσό να οργανώσει με τους καλύτερους όρους την Ανάπτυξή της.
Αυτή η “χοντρή κονόμα” τους, μπορεί και να χαθεί με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, που καθυστερούν (και μπορεί να ματαιώσουν) τις απαιτούμενες υπογραφές για την καταβολή του ποσού αυτού.  Πόσο μπορεί να τους κοστίσει “μία χειρονομία καλής θέλησης” προς το κόμμα ή το πολιτικό προσωπικό που θα δώσει τη λύση στο μαρτύριό τους;;;

Τον Ιούνιο, επίσης,  η Τρόϊκα,  θέλει να περάσει το “πακέτο των 11.5 δις”.   Τους είναι παγερά αδιάφορο αν η κυβέρνηση θα έχει 151 ή 168 βουλευτές ή αν θα εξαφανιστεί η ΔΗΜΑΡ ή αν ο Κουβέλης ή ο Τσίπρας ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στις Μπαχάμες ή στον Κορυδαλλό, αν θα πέσει τον άλλο μήνα η κυβέρνηση, ή αν τα ΜΑΤ θα κατασκηνώσουν μονίμως στην Πλατεία Συντάγματος και θα στέλνουν 500 κάθε μέρα στα Νοσοκομεία, με βαρειές εγκεφαλικές βλάβες.... Θέλουν της «βούλα» της Βουλής στο πακέτο τον Ιούνιο και θα κάνουν ότι μπορούν (ή θα δαπανήσουν όσα μπορούν) για να την πάρουν. Βλέπετε, με αυτά, ενεργοποιείται ο νομικός μηχανισμός των κατασχέσεων  που προβλέπει το β’ Μνημόνιο, σε περίπτωση μη πληρωμής μίας δόσης.

Και, εκτός από τις παραπάνω συγκεκριμένες ροές χρήματος που εμποδίζονται από την ακυβερνησία, (και ευχαρίστως οι ενδιαφερόμενοι θα λάδωναν τη διαδρομή ροής του χρήματος) υπάρχει και το πολύ πιό χοντρό παιχνίδι στο “καζινο/χρηματιστήριο” με τα “έξυπνα προϊόντα” του χρηματιστηριακού τζόγου που μπορεί κάποιος να κερδίζει και από τη χασούρα άλλων παικτών. Στο παιχνίδι αυτό, στη σχέση Ευρώ/Δολάριο, παίζονται “ζαριές” εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, κάθε μέρα. Μεγάλα funds που ποντάρουν στην πτώση του ευρώ, θα “τα έχωναν χοντρά”, πολύ πρόθυμα , σε όποιον μπορεί να επηρεάσει την πτώση του Ευρώ. Και η πτώση του Ευρώ επηρεάζεται από κάθε στραβοπάτημα της Ελλάδας για την έγκαιρη πληρωμή των υποχρεώσεών της. Όμως, και οι αντιθέτως στοιχηματίζοντες,  αυτοί που ποντάρουν στη μή πτώση του Ευρώ, θα “τα έχωναν χοντρά”, πολύ πρόθυμα , σε όποιον μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα προς αυτή, την αντίθετη της προηγούμενης, κατεύθυνση....

Ας μην αναφερθούμε στο “Big Bang” της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, διότι το στοίχημα στο “κανόνι” αυτό, θα έχει μέγεθος πυρηνικών αντιδράσεων που θα ταρακουνήσει κράτη και κοινωνίες ολόκληρες.
Τώρα, το ΑΝ και ΠΟΙΟ από “τα παιδιά της πολιτικής μας πιάτσας” θα κάνει την καλή του, θα φανεί μετά από χρόνια.
Ως τότε, ας συνεχίσουμε να παίζουμε με τα κουβαδάκια μας, χτίζοντας πύργους στην τηλεοπτική άμμο....
Εσύ τι λές;;; Θα δεχθεί ο Τσίπρας να υποχωρήσει από τις δεδηλωμένες θέσεις  του ή θα βάλει νερό στο κρασί του; Θα υποχωρήσει ο Κουβέλης εμπρός στην εθνική ανάγκη ύπαρξης κυβέρνησης ή όχι; Θα δεχτεί ο Σαμαράς να δώσει ψήφο ανοχής ή θα αναγκασθεί ο Βενιζέλος να στηρίξει με ψήφο εμπιστοσύνης μία κυβέρνηση “εθνικής ανάγκης” ;;; ......

Είναι Δευτέρα, 14 Μάη, ώρα 19.30' και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας συνδιασκέπτεται με τους ενδιαφερόμενους.

Και η μπίλια πέφτει στο .........

1 σχόλιο:

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου