Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΕΙΣΟΔΟΣ, ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Αν διαβάσει κανείς τον μεταναστευτικό νόμο, παρά τις διαφωνίες με επιμέρους άρθρα, παρά το γεγονός ότι ο νόμος θα μπορούσε από κάποιους να χαρακτηριστεί γενικά ελαστικός και από κάποιους άλλους βάρβαρος, τουλάχιστον όσον αφορά τη διοικητική απέλαση και τις ποινές φυλάκισης για τους παράνομα ευρισκόμενους στην Ελλάδα μετανάστες, όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι αν ακόμα και αυτός ο νόμος με τον οποίο διαφωνούμε σε επιμέρους θέματα εφαρμόζονταν....
, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετική και ίσως δε θα υπήρχε μεταναστευτικό πρόβλημα για να μαλώνουν οι αριστεροί με τους δεξιούς.

Σε αντίθεση με άλλους τομείς του δικαίου, όπως για παράδειγμα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, το μεταναστευτικό πρόβλημα, δεν οφείλεται στην έλλειψη νομοθεσίας. Οφείλεται στην παντελή έλλειψη εφαρμογής των νόμων.

Αντί να διαφωνούν οι αριστεροί με τους δεξιούς, θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα και να συμφωνήσουν να τους εφαρμόσουν. Και μάλιστα να σχηματίσουν κυβέρνηση. Το έργο της κυβέρνησης είναι εκτελεστικό. Το νομοθετικό έργο γίνεται στη βουλή, όπου μπορούν και το ΚΚΕ, και ο Σύριζα και ο Κουβέλης, και ο Καμμένος και η Χρυσή Αυγή να εκφέρουν τις απόψεις τους και να προσπαθήσουν να πείσουν τους υπόλοιπους και να ψηφίζουν και να νομοθετούν.  Και όποιος ήθελε να αλλάξει τη νομοθεσία, να έθετε θέμα στη βουλή.

Αλλο πράγμα είναι να διαφωνεί κάποιος με το μεταναστευτικό νόμο και να προσπαθεί νόμιμα και στα πλαίσια του πολιτεύματος να τον αλλάξει προς τις απόψεις του, και άλλο πράγμα το αν αυτός ο κάποιος συμφωνεί ή όχι με την εφαρμογή των νόμων.

Θεωρωντας ότι όλα τα κόμματα που εισήλθαν στη βουλή δηλώνουν πίστη στην εφαρμογή των νόμων, το μεταναστευτικό δεν μπορεί να αποτελεί λόγο μη συνεργασίας και μη σχηματισμού κυβέρνησης. Τα κόμματα θα πρέπει απλώς να συμφωνήσουν ότι επιθυμούν την εφαρμογή των νόμων και να σχηματίσουν κυβέρνηση που θα τους εφαρμόσει.

Αγαπητά "μικρά" κόμματα, ήρθε και για εσάς η ώρα της αλήθειας.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Νόμος 3386/2005 - (ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ) Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου