Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤ: ΚΟΜΜΑΤΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγή για 9.500.000 μερίδες (περίπου) από τον γνωστό γκουρμέ σεφ ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ.












Α. ΥΛΙΚΑ

1 κούτελο
1 σακί λεφτά, κατά προτίμηση σε πεντακοσάευρα
1 λεκάνη φόβο
1 μπουκάλι τσιμουδιά
1 ματσάκι κουτόχορτο
1 φακελάκι φασιστική σόδα
1 σφηνάκι ελπίδα
3 κύβους αγανάκτισης
1 σακουλάκι αίμα (από εθελοντή)
1/2 φλυντζάνι στιμένες λεμονόκουπες,
1 ψίχουλο ψωμί
1/2 κιλό αλάτι,
1 φτώχεια
1 μιζέρια
1 καπάκι λικέρ απογοήτευσης, (ή άλλο πικρό)
1 πρέζα
300 μικρές ξύλινες φιγούρες (για τη διακόσμηση).

Β. ΕΡΓΑΛΕΙΑ

1 σφυρί
1 δρεπάνι
1 ρόπαλο
1 τηλεόραση
1 μαστίγιο ιππασίας

Γ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Α. ολιγαρχική βάση

Καθαρίστε καλά το κούτελο. Στη συνέχεια, χτυπήστε το με το σφυρί καλά καλά μέχρι να μαλακώσει. Απλώστε σαν φύλλο στο ταψί.
Πάρτε το σακί με τα λεφτά, ψιλοκόψτε τα με το δρεπάνι και μουλιάστε τα στο αίμα και την τσιμουδιά.
Απλώστε τα λεφτά, σε διαδοχικές στρώσεις, προσεκτικά ώστε να καλυφθεί ολόκληρο το κούτελο και μέχρι το πάνω μέρος του ταψιού.

Β. Ταξική στρώση

Χτυπήστε τους κύβους της αγανάκτησης με την φασιστική σόδα, και αφήστε το μίγμα να εκραγεί στους εκατόν ογδόντα βαθμούς για μια εβδομάδα. Πάρτε τη στάχτη που θα μεινει και ρίξτε την σιγά σιγά στη λεκάνη με το φόβο. Ανακατέψτε με το μαστίγιο, μέχρι το μίγμα να χυλώσει. Βάλτε την πρέζα και ανακατέψτε ξανά.   Αφήστε το χυλό να πήξει στη φτώχεια και τη μιζέρια.  Αρχίστε το δούλεμα, κυκλικά, από δεξιά προς τα αριστερά, και καθώς ανακατεύετε, ρίξτε ελάχιστο ψωμί και μπόλικο αλάτι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια απλώστε το στο ταψί πάνω από τα λεφτά, μέχρι να σκεπαστούν τελείως και να μη φαίνεται φράγκο.

Γ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Διακοσμήστε την πίτα τοποθετώντας μικρές ανθρωπόμορφες φιγούρες. Στα αριστερά της πίτας, βάψτε τις φιγούρες κόκκινες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις αποχρώσεις από το ροζ μέχρι το βαθύ κόκκινο.  Στο δεξί τμήμα της πίτας, βάψτε τις φιγούρες μαύρες ώστε με την αντίθεση να δημιουργήσετε στους καλεσμένους σας την ψευδαίσθηση ότι η γέμιση από κάτω είναι διαφορετική.  Στο κέντρο, βάψτε τις φιγούρες σε τόνους του πράσινου και του μπλε.  Αν φτιάχνετε συχνά κομματοπιτα, προτιμήστε ανθρωπάκια από ξύλο μασίφ, για να μπορείτε να τα βάφετε όσες φορές θέλετε, ότι χρώμα θέλετε και να τα χρησιμοποιείτε συνεχώς χωρίς να ντρέπεστε.

Δ. ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Η πίτα σερβίρεται σε μπουφέ για να διαλέξουν οι καλεσμένοι σας όποιο κομμάτι θέλουν. Μην τους χαλάσετε την ψευδαίσθηση ότι κάτω από το ανθρωπάκι τους η γέμιση είναι διαφορετική, διότι η κομματόπιτα δε θα φαγωθεί και το πάρτι θα τελειωσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου