Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ...

Όταν πριν κάμποσα χρόνια άκουγα στο ράδιο το τραγουδάκι του Σιδηρόπουλου δεν καταλάβαινα τι θα μπορούσε να σημαίνει. Που να φανταζόμουνα το νόημα που κρύβει για τον καθένα μας ξεχωριστά.

"Υπερασπίσου το παιδί" λοιπόν, και τότε "υπάρχει ελπίδα"!!!



Τα παιδιά μάγκα μου...τα παιδιά πρέπει να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση απέναντι στη γαμμοζωή που ζούμε. Δώσε τους τα εφόδια, ώστε να μπορούν να κρίνουν, να αντιστέκονται, να νοιάζονται, να παλεύουν για κάτι παραπάνω από την επιβίωσή τους. Δώσε τους τη δυνατότητα να προχωρούν με το κεφάλι ψηλά, κοιτάζοντας τον ήλιο και όχι καμπουριάζοντας όπως εσύ τώρα.

Μόρφωσε τα παιδιά σου, όχι με ένα τσουβάλι γνώσεις, αλλά με εμπειρίες ζωής. Μην κοιτάς σαν χάνος, ξέρω ότι δεν υπάρχει χάπι εμπειρίας, τουλάχιστον ακόμη. Μπορείς να τους μεταλαμπαδεύσεις την αγάπη για την ίδια τη ζωή και τον άνθρωπο, αν βέβαια θυμάσαι για τι πράγμα μιλάμε. Προσπάθησέ το και θα είσαι για πάντα ο ήρωας των παραμυθιών για τα παιδιά σου. Προσπάθησέ το και θα δεις ότι το τόσο μεγαλοσήμαντο χάσμα γενεών βρίσκεται μόνο στο μυαλό σου. Προσπάθησέ το και ίσως για λίγο θυμηθείς πως είναι να είσαι κι εσύ παιδί.

Τσάγια!!!

blackjackgreek.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ας σκεφτούν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια ψήφιζαν με αντάλλαγμα μια θέση στο δημόσιο,αν άξιζε να πουλήσουν τη ψυχή τους τόσο ακριβά. Και ν΄αναλογιστούν τώρα,αν αξίζει να ξεπουλήσουν το μέλλον των παιδιών τους και την όση αξιοπρέπεια τους έμεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου