Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

του Σωτήριου Καλαμίτση
Έχουμε βιώσει στην Ελλάδα τη Βασιλευόμενη εναλλάξ με την Προεδρευόμενη Δημοκρατία, την οποίαν υποτίθεται πως διαθέτουμε και σήμερα.
Επί Βασιλευομένης Δημοκρατίας περιελάμβανε το Σύνταγμα συγκεκριμένες διατάξεις περί διαδοχής κ.λπ., μη τυχόν και ξεμείνουμε από βασιλέα ή εισπηδήσει κάποιος άσχετος και ..
βρεθούμε με Ανώτατο Άρχοντα εκτός αδιάκοπης σειράς γαλάζιου αίματος....

Το 1974 έγινε δημοψήφισμα και ο λαός - εκφρασθείς ανεπηρέαστος από οικονομικά συμφέροντα, όπως συμβαίνει πάντοτε όταν ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη για οποιονδήποτε λόγο - κατήργησε τη Βασιλεία κατά την, όλως συμπτωματικώς, εκπεφρασμένη και όχι απλώς εικαζομένη βούληση του τότε ισχυρού ανδρός Κωνσταντίνου Καραμανλή του Α, ο οποίος επαναπατρίσθηκε ως Σωτήρ μετά από διακυβέρνηση της χώρας επί μία 7ετία [1956-163] και αυτοεξορία στο Παρίσι επί μία 11ετία [1963-1974], όπου τον βρήκε η επάρατος της 21.04.1967. Στο μεσοδιάστημα 1963-1966 κυβέρνησε ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Α.
Ο Κ. Καραμανλής ο Α κυβέρνησε και πάλι τη χώρα στο διάστημα 1974-1980, για να τον διαδεχθεί ο εξωτικός Γεώγιος Γάλλης, τον οποίο διαδέχθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος παρέμεινε στην ιστορία με το μικρό του όνομα, όπως συμβαίνει με όλους του μεγάλους ηγέτες. Τον Αντρέα βρίζουν όλοι για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά όλοι, οπαδοί [ο Αντρέας είναι θρύλος όπως ο Ολυμπιακός, εξ ου και έχει μόνον οπαδούς] και αντίπαλοι, δεν παραλείπουν να αναφέρονται σ’ αυτόν ως τον «αείμνηστο Αντρέα».
Στο διάστημα της μεσοκρατορίας Αντρέα [1989-1993], τη χώρα κυβέρνησε ο Δρακουμέλ, ο οποίος έστησε το δικό του μαγαζάκι, εξ ου και διαθέτει στο μεν κοινοβούλιο δύο εκπροσώπους, τη Ντόρα και τον Κυριάκο, στη δε τοπική αυτοδιοίκηση τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος σίγουρα έχει πάρει σειρά για τη Βουλή. Απλώς δεν έχει επιστεί ο χρόνος. Είναι μικρός ακόμη για βαρειά δουλειά, αλλά όχι τόσο μικρός όσο μικρός είναι - κατά τον κτηνοτρόφο της Κρήτης – ο Αλεξέι Πάβλοβιτς Τσιπρασβίλι για να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Στη συνέχεια επανήλθε στη διακυβέρνηση ο Αντρέας ο Μέγας μέχρι το 1996, οπότε βαρέως ασθενούντα τον «παραίτησαν» για να αναλάβει η αυλή, ώστε να μη φύγει η κουτάλα από την πράσινη λίγδα και πέσει στα χέρια τής μαύρης αντίδρασης. Μεγαλούργησε η χώρα με τον λιλιπούτειο Σημίτη, ο οποίος ξέσκισε τους Τούρκους στα Ίμια, στη Μαδρίτη και στο Ελσίνκι, ξεπάτωσε τον ελληνικό λαό με το Χρηματιστήριο και τις ολυμπιακές αρπαχτές, για να παραδώσει το δαχτυλίδι στον Γεώργιο Παπανδρέου τον ΒΟΥ, ο οποίος παρέδωσε την εξουσία στον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον ΒΟΥ.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο ΒΟΥ, Κώστας κατά κόσμον για να μην τον μπερδεύουμε με τον Καραμανλή τον Α, είχε άπειρες καλές προθέσεις, αλλά και ισάριθμα λαμόγια και άχρηστα γίδια γύρω του, εξ ου και εξαναγκάσθηκε να παραδώσει την εξουσία στον Γεώργιο Παπανδρέου τον ΒΟΥ.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο ΒΟΥ, κατά κόσμον Γιωργάκης λόγω νοητικής υστέρησης, παρέδωσε στον παρατηρητή τού Χρηματιστηρίου 1999 Λουκά την 11.11.2011 χωρίς να καταλάβουμε το γιατί. Μια χαρά εφάρμοζε ο άνθρωπος τα Μνημόνιά του. Την 06.05.2012 μάς επέτρεψαν οι δανειστές μας και το εγχώριο εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα να εκτονωθούμε ρίπτοντας την ψήφο μας στις κάλπες. Ήσαν πεπεισμένοι ότι θα κάναμε καλή χρήση της ψήφου, όπως κάναμε τόσα χρόνια ανεξαιρέτως. Κάτι, όμως, φαίνεται πως στράβωσε και θορυβήθηκαν. Εξελέγησαν βουλευτές κάτι μουτράκλες περίεργες, όχι comme il faut. Δεν είναι δυνατόν βουλευτές κυβερνώντος κόμματος να κατοικούν κατά Περιστέρι, Αιγάλεω, Δάφνη, Πειραιά, Αγία Παρασκευή, Βύρωνα, Υμηττό, Δραπετσώνα, Κερατσίνι κ.λπ. μεριά. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οφείλουν να είναι κάτοικοι Εκάλης, Πολιτείας, Κεφαλαρίου, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, άντε Γλυφάδας. Αποφάσισε, λοιπόν, η γαλάζια πολυκατοικία να προβεί σε ανακαίνιση της πρόσοψης του μαγαζιού, ώστε να κατατροπώσει τον μικρό Αλέξη. Έτσι, ενέταξε στα ψηφοδέλτιά της - μαζί με όλα τα γκλαμουράτα πρόσωπα που είχε αποπέμψει ο Τώνει Πατώνει - και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον ΓΟΥ. Περίοπτη θέση κατέχουν ήδη στα ψηφοδέλτια πρόσωπα που οι πατεράδες τους δεν είχαν σχέση με την πολιτική, όπως Κεφαλογιάννης, Κεφαλογιάννη, Βαρβιτσιώτης, Δήμας κ.λπ. για να κονταροχτυπηθούν με τη Φώφη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίες, επίσης, δεν έχουν σχέση με παλαιούς πολιτικούς. Απλώς τυχαίνει να είναι τέρατα μορφώσεως, προσφοράς και αυτοθυσίας χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.
Τελικά μπερδεύομαι ρε Κάρολε. ΄Εχεις βαρύγδουπο βασιλικό όνομα, αλλά κανείς δεν σου δίνει σημασία. Είναι το σύστημά μας πρωθυπουργοκεντρικό, αλλά πολύ πρωθυπουργοκεντρικό ρε παιδάκι μου. Μέχρι που φέρνει πάρα πολύ προς τη Βασιλική Δημοκρατία με τη διαφορά ότι δεν είναι μονοαιμική. Εξασφαλίζει απρόσκοπτη κληρονομική διαδοχή, αλλά εναλλακτική μεταξύ των τριών οίκων, με την εντέχνως εξασφαλιζόμενη κάλπικη ανοχή μεγάλης μερίδος του ελληνικού λαού.

Σωτήριος Καλαμίτσης

taxalia.blogspot.com

1 σχόλιο:

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου