Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΑΜΠΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΟΣ

Διλημματα, ταμπελες, μισος.
Δραχμη ή ευρω, μνημονιο ή εξοδος απο την ευρωπη,
ΑΕΚ, Ολυμπιακος, Αρης....,
μεταλας, ροκας, ιμο...........,
φασιστας, αναρχικος, δημοκρατης.....,
μουσουλμανος, βουδιστης, χριστιανος.....,
Ασιατης, Ευρωπαιος, Αφρικανος.........

Καθε λαος προσδιοριζεται αναλογα με την ιστορια του, οι πραξεις του δηλαδη κατα την διαρκεια της ιστοριας του, καθοριζουν και τι λαος ειναι. Οι Ελληνες ειναι μεγαλος λαος, αυτο λεει η ιστορια τους και οχι μονο*, ειναι μια αληθεια που την παραδεχονται παγκομιως. Κι ομως εδω, αμα πεις αυτο εισαι εθνικιστης.
Mιλας για αναδιανομη του πλουτου; οτι οι μεταναστες ειναι και αυτοι θυματα, τα χειροτερα μαλιστα, ανθρωποι που εχουν εκμεταλευτει τα ονειρα τους για μια καλυτερη ζωη. εισαι κουμμουνιστης.
Λες οτι δεν την θελεις την "δημοκρατια" τους. Εισαι αναρχικος-φασιστας.
Οτι και να πεις, αβιαστα σου βαζουν και μια αναλογη ταμπελιτσα, σε κατηγοροποιουν ωστε να εχεις αντιστοιχες "εχθρικες" ταμπελιτσες απεναντι σου, τις οποιες οι ιδιοι εχουν δημιουργησει και αυτες, και αυτοματα  δημιουργεις εχθρους. Ποιοι ειναι αυτοι οι εχθροι; Εμεις οι ιδιοι μεταξυ μας.
Διαιρει και βασιλευε αγαπητοι.
Τι σχεση εχω  με εναν που η μοναδικη του αξια ειναι το χρημα; Που τα πνευματικα του χαρακτηριστικα ειναι το εγωισμος το ψεμα η κακοηθεια και το μισος. Με ολους αυτους που σε ολη την ιστορια του ανθρωπινου γενους το μονο που εκαναν ηταν να καταπιεζουν, να χειραγωγουν,  να δημιουργουν εριδες, να μας ποτιζουν μισος και να σκοτωνουν. ή τι σχεση εχω με καποιον ο οποιος θελει να γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη;
Απολυτως καμια.
Δεν με ενδιαφερει αν αυτος λεγεται Αεκτζης, Ολυμπιακος, ΠΑΟΚ..., αριστερος, κεντρωος, δεξιος...., μουσουλμανος,  χριστιανος, βουδιστης.......Ελβετος, Τουρκος..... Ελληνας.
Τελικα ποια ειναι τα ουσιαστικα κριτηρια που με ενωνουν και ποια με χωριζουν με εναν ανθρωπο; θα μου πεις, εσυ σαν χριστιανος πως λες οτι η θρησκεια δεν εχει σημασια;
Θα απαντησω με μια ερωτηση. Ποιος εκανε το θελημα του Κυριου στην παραβολη του καλου Σαμαρειτη;

"Καποιος κατεβαινε απο την Ιεροσαλημ στην Ιεριχω και επεσε σε ληστες, οι οποιοι αφου τον εγδυσαν και τον τραυματισαν, εφυγαν και τον αφησαν μισοπεθαμενο. Κατα συμπτωση ενας ιερεας κατεβαινε στον δρομο εκεινον αλλα οταν τον ειδε, περασε απο το απεναντι μερος. Ομοιως και ενας Λευιτης, οταν εφτασε στο τοπο και τον ειδε, περασε απο το απεναντι μερος. Ενας ομως Σαμαρειτης, ενω βαδιζε, εφθασε κοντα του και οταν τον ειδε, τον σπλαγχνιστηκε. Τον πλησιασε, εδεσε τα τρυματα του, αφου τα αλειψε με λαδι και κρασι, τον ανεβασε στο δικο του ζωο και τον εφερε σε ενα ξεναδοχειο και τον περιποιηθηκε. Οταν εφυγε, την επομενη μερα, εβγαλε δυο δηναρια και τα εδωσε στον ξενοδοχο και του ειπε, "περιποιησου τον και οτιδηποτε δαπανησεις επιπλεον, εγω θα σου το αποδωσω οταν επιστρεψω". Απο τους τρεις αυτους ποιος σου φανηκε οτι εγινε πλησιον σε εκεινον που επεσε στους ληστες;" . Εκεινος ειπε, "αυτος που του εδειξε ευσπλαγχνια". Και ο Ιησους του ειπε, "πηγαινε και κανε και συ το ιδιο"
Κατα Λουκα κεφ 10  30-37 

Εκεινος που θα κανει το θελημα του Θεου, αυτος ειναι αδερφος μου και αδερφη μου και μητερα.
Κατα Μαρκο κεφ 3  35

Υπαρχει κατι πολυ μεγαλυτερο που μας ενωνει  απο ολες αυτες τις ταμπελιτσες που μας εχουν βαλει.
O αδερφος μου ειναι ο ανθρωπος ο φιλαληθης, ο δικαιος, ο ειρηνικος. Αυτος που καταπιεζεται μαζι μου βλεποντας την αδικια, την φτωχια, τον εξευτελισμο της αξιοπρεπειας, το μισος να εδρεονται στον πλανητη.

"Μακαριοι οι φτωχοι στο πνευμα, διοτι η βασιλεια των ουρανων ειναι δικη τους. 
Μακαριοι ειναι εκεινοι που πενθουν, διοτι αυτοι θα παρηγορηθουν. 
Μακαριοι ειναι οι πραοι, διοτι αυτοι θα κληρονομησουν τη γη. 
Μακαριοι ειναι εκεινοι, που πεινουν και διψουν την δικαιοσυνη, διοτι αυτοι θα χορτασουν. Μακαριοι οι ελεημονες, διοτι αυτοι θα ελεηθουν. 
Μακαριοι ειναι εκεινοι που εχουν καθαρη καρδια, διοτι αυτοι θα δουν τον Θεο. 
Μακαριοι οι ειρηνοποιοι, διοτι αυτοι θα ονομαστουν υιοι του Θεου. 
Μακαριοι ειναι εκεινοι, που καταδιωκονται χαρη της δικαιοσυνης, διοτι η βασιλεια των ουρανων ειναι δικη τους. 
Μακαριοι θα ειστε, οταν θα σας βριζουν και θα σας καταδιωκουν και θα πουν εναντιον σας καθε κακο πραγμα, λεγοντας ψεμματα εξαιτιας μου. Να χαιρεστε τοτε και να αγαλλιασθε, διοτι η ανταμοιβη σας θα ειναι μεγαλη στους ουρανους. Ετσι καταδιωξαν τους προφητες, που εζησαν πριν απο σας". 
Κατα Ματθαιο κεφ 4  3-12

Και θα 'ναι ολοι διδαγμενοι απο τον Θεο.
 Κατα Ιωαννη κεφ 6  45. 

Οταν οι εθνικοι που δεν εχουν τον νομο, εφαρμοζουν της διαταξεις του νομου εκ φυσεως, τοτε, αν και δεν εχουν νομο, εχουν τον εαυτο τους για νομο, διοτι αποδεικνυουν οτι το εργο που τους ζηταει ο νομος ειναι ειναι γραμμενο στις καρδιες τους, συγχρoνως μαρτυρει και η συνειδηση τους, και οι σκεψεις τους μεταξυ τους κατηγορουν ή απολογουνται, οπως θα φανει την ημερα, οταν συμφωνα με το ευαγγελιο μου, ο Θεος θα κρινει τα κρυφα των ανθρωπων δια του Ιησου Χριστου. 
 Προς Ρωμαιους κεφ 2  14-16.  

Ανθρωπος που χει μεσα του ΑΓΑΠΗ οχι Μισος.

Η αγαπη ειναι μακροθυμη, αγαθοποιει, η αγαπη δεν ειναι ζηλοτυπη, η αγαπη δεν καυχιεται, δεν ειναι περηφανη, δεν κανει ασχημιες δεν ζηταει το συμφερον της, δεν παροξυνεται, δεν χαιρεται για το κακο, αλλα συγχαιρει στην αληθεια, ολα τα ανεχεται, ολα τα πιστευει, ελπιζει για το καθε τι, υπομενει το καθε τι. Η αγαπη ποτε δεν θα παυσει να υπαρχει.
Προς Κορινθιους κεφ 13  4-8

Νομιζουμε οτι βλεπουμε, στην πραγματικοτητα ομως ειμαστε τυφλοι. Τυφλοι απο την πωρωση που υπαρχει στην καρδια μας παρασυρομενοι απο τις ατελειωτες ταμπελες και απο τα ψευτοδιλημματα** τους, που το μονο κανουν ειναι να μας χωριζουν και να μας ποτιζουν μισος.
Το πραγματικο διλημμα ειναι: τελικα τι ειδους ανθρωποι ειμαστε; και  με ποιανου το μερος; της αληθειας ή του ψευδους, της αγαπης ή του μισους, του φωτος ή του σκοτους, του Χριστου ή του διαβολου;

Οταν δε ερθει ο Υιος του ανθρωπου με ολη του την δοξα και ολοι οι αγγελοι μαζι του, τοτε θα καθησει στον θρονο της δοξας του και θα μαζευτουν ενωπιον του ολα τα εθνη και θα χωρισει τους μεν απο τους δε, οπως ο βοσκος χωριζει τα προβατα απο τα κατσικια, και θα τοποθετησει τα μεν προβατα στα δεξια του, τα δε κατσικια απο τα αριστερα του.
Τοτε θα πει ο βασιλεας σε εκεινους που ειναι προς τα δεξια, " ελατε οι ευλογημενοι του Πατερα μου, κληρονομειστε την βασιλεια, η οποια ειναι ετοιμασμενη για σας απο τον καιρο της δημιουργιας του κοσμου. Διοτι επεινασα και μου δωσατε να φαω, διψασα και με ποτισατε, ξενος ημουνα και με πηρατε στο σπιτι, γυμνος ημουνα και με ντυσατε, αρρωστησα και με επισκευτηκατε, στην φυλακη ημουν και ηρθατε σε μενα". 
Τοτε θα του αποκριθουν οι δικαιοι και θα πουν," Κυριε, ποτε σε ειδαμε να πεινας και σε θρεψαμε ή να διψας και σε ποτισαμε; Ποτε σε ειδαμε ξενο και σε πηραμε στο σπιτι ή γυμνο και σε ντυσαμε; Ποτε σε ειδαμε αρρωστο ή φυλακισμενο και ηρθαμε σε σενα;". Ο βασιλιας θα απαντηση και θα τους πει," αληθεια σας λεω, οτι κανατε σε ενα απο τουτους τους ασημαντους αδερφους, μου σε εμενα το κανατε".
Τοτε θα πει και σ' εκεινους, που θα ειναι προς τα αριστερα," Φυγετε απο μενα, καταραμενοι, στην αιωνια φωτια, που εχει ετοιμαστει για τον διαβολο και τους αγγελους του, διοτι πεινασα και δεν μου δωσατε να φαω, διψασα και δεν με ποτισατε, ξενος ημουνα και δεν με πηρατε στο σπιτι, γυμνος ημουν και δεν με ντυσατε, ασθενης ημουν και φυλακισμενος και δεν με επισκευτηκατε". 
Τοτε θα αποκριθουν και αυτοι και θα πουν," Κυριε, ποτε σε ειδαμε να πεινας ή να διψας και να εισαι ξενος ή γυμνος ή ασθενης ή φυλακισμενος και δεν σε υπηρετησαμε;". Τοτε θα αποκριθει σε αυτους και θα πει," Αληθεια σας λεω, οτι δεν κανατε σε εναν απο τους ασημαντους τουτους, ουτε σε εμενα δεν το κανατε". Και αυτοι θα μεταβουν σε κολαση αιωνια, οι δε δικαιοι σε ζωη αιωνια.
Κατα Ματθαιο κεφ 25  31-46





* Στην  αναρτηση "Ο εκλεκτος λαος", αναφερω καποια απο τα σημεια στην Βιβλο που το επιβεβαιωνουν


**Η λογική πλάνη του ψευδούς διλήμματος (γνωστή επίσης και ως ψευδής διχοτόμηση, πλάνη των άκρων, «άσπρο ή μαύρο» σκεπτικό, ψευδής διάζευξη, πλάνη «είτε/είτε» και πλάνη της διακλάδωσης) υφίσταται όταν δημιουργείται η εντύπωση ότι δύο απόψεις, εναλλακτική η μία της άλλης, αποτελούν τις μοναδικές επιλογές, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει τουλάχιστον μία ακόμη επιλογή, η οποία όμως δεν γίνεται γνωστή. Οι δύο εναλλακτικές συχνά αποτελούν τα ακραία σημεία του φάσματος. Αντί των υπεραπλουστεύσεων και των ευσεβών πόθων, είναι καταλληλότερο να γίνει εξέταση ολόκληρου του φάσματος, όπως στην ασαφή λογική.
Η πλάνη του ψευδούς διλήμματος ανάγεται στην κατάχρηση του λογικού τελεστή «Ή». Άλλη κατάχρηση του τελεστή «ή» είναι η πλάνη της ψευδούς επιλογής. Για την κατάχρηση του τελεστή «και», βλέπε Πλάνη Συμφωνίας-πακέτου. 
Το ψευδές δίλημμα δεν είναι απαραίτητα καθ' αυτό «δί-λημμα» ή διχοτόμηση, δηλαδή δεν περιορίζεται σε δύο επιλογές. Είναι δυνατόν να περιλαμβάνει τρεις (τριχοτόμηση) ή και περισσότερες, οπότε οι υπόλοιπες άγνωστες επιλογές ίσως παρελήφθησαν από αβλεψία.


katitrexeimetousellhnes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου