Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ

Πάλι λάθος ερώτημα.

Το ερώτημα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ. Είμαστε μέσα στο ευρώ. Ούτε είναι εύκολο να βγούμε, ούτε να μας βγάλουν από την ευρωζώνη.  Το ερώτημα είναι αν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο και αν δεχόμαστε τις πολιτικές που απορρέουν από αυτό. 


Η συνεπαγωγή ότι η μη αναγνώριση του μνημονίου συνεπάγεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι προφανής.  Η Γερμανία έχει να χάσει πολύ περισσότερα από την έξοδο μας από την Ευρωζώνη. Το δημοψήφισμα που προτείνει η αγγέλα είναι μια απειλή, μια ακροσφαλής στρατηγική απειλή κατά του Ελληνικού λαού. Οπως και με τον Παπανδρέου, χρησιμοποιούν πάλι την ίδια μας την ελευθερία, το δημοψήφισμα και την έξοδο από το ευρώ για να μας φοβίσουν.


Αν και ο χαρακτήρας μας, η συμπεριφορά μας και το πνευματικό μας επίπεδο δε φαίνονται να έχουν αλλάξει δραματικά, νιώθω εμπιστοσύνη στο λαό μας ότι ξέρει το σωστό. Το αποδείξαμε στις εκλογές, όπου ο Ελληνικός λαός θριάμβευσε, ότι κι αν πουν οι Κασσάνδρες. Κατέγραψε την αντίθεση του προς τα μνημόνια και τις πολιτικές τους, καταδίκασε τους συγκυβερνήτες και τους αφαίρεσε το άλλοθι ότι υπέγραφαν στο όνομα του λαού, κι αν είχαμε απλή αναλογική, ένα σωρό μη πολιτικοί θα μπαίνανε στη βουλή και αν η βουλή δεν ήταν ήδη κατειλημμένη από τους συστημικούς αντιφωνούντες, ίσως να ρίχναμε μια δυνατή γροθιά στην ολιγαρχία. Κι αν το λαό μας τον αφήνανε λίγο να σκεφτεί, χωρίς να τον βομβαρδίζουν συνέχεια με φοβέρες και απειλές, είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πάλι το σωστό.

Η ακροσφαλής στρατηγική απειλή που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι η Μέρκελ, σύμφωνα με όσα διδάσκονται στα πανεπιστήμια, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ακροσφαλή στρατηγική απειλή, και η απάντηση μας θα έπρεπε να είναι ότι η πρόταση της είναι πολύ καλή, θα την λάβουμε υπ' όψη μας, ίσως με διαφορετικό ερώτημα και ότι ΝΑΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Είναι ιστορική στιγμή για τα μικρά κόμματα, να φέρουν ένα δημοψήφισμα για το μνημόνιο. Το πρώτο μεταπολιτευτικό δημοψήφισμα. Να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός και να τελειώνουμε με το θέμα αυτό. Και με τις ευλογίες της Μέρκελ, που θα το φυσάει και δε θα κρυώνει που δε θα πάρει μία.

Και αφού αποφασίσουμε εμείς τι θέλουμε να κάνουμε, μετά να κανουμε εκλογές για να δούμε σε ποιον θα δώσουμε την εντολή να εκτελέσει τις αποφάσεις μας.


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου