Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ !!!!

Οι εθνικοί μας εκποιητές
λαμβάνουν θέσεις
Η λεηλασία μιας χώρας


Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα έναντι 50 δισ. ευρώ. Στον βωμό της μείωσης του δημόσιου χρέους, το οικονομικό επιτελείο ήρθε σε συμφωνία με την τρόικα των δανειστών για την πώληση:


1 Κάθε εισηγμένης ή μη δημόσιας επιχείρησης. Και ως τέτοιες μπορεί να καταγραφούν (εξ όσων έχουν απομείνει στο Δημόσιο) οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ (Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ (μειοψηφικό πακέτο), Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Αγροτική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια (μειοψηφικό πακέτο). Αναφερόμενοι ειδικά στις τράπεζες είπαν πως πρέπει να εκχωρηθούν μη βασικές δραστηριότητες (όπως των συναλλαγών στην περίπτωση του Ταμείου Παρακαταθηκών).

Αιγιαλός και παραλία

Μια «προφητική» αφίσα που είχε εκδοθεί από το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου και επί διακυβέρνησης Ν.Δ. Η διαφωνία του Κ. Σημίτη με το περιεχόμενό της είχε αποτελέσει την αιτία διαγραφής του2 Η ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Φιγουράρουν δημόσιες εκτάσεις «φιλέτα» στην ηπειρωτική ή στη νησιωτική χώρα, οι βραχονησίδες (πρώτη φορά είχε επιχειρήσει να τις πουλήσει το 1991 ο Κων. Μητσοτάκης). Σε περίπου 72.000 ανέρχονται τα δημόσια κτήματα και 41.000 τα ανταλλάξιμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ως δημόσια περιουσία θεωρούνται ο αιγιαλός και η παραλία.

3 Τα εμπορικά ακίνητα. Εκατοντάδες δημόσια κτίρια που βρίσκονται σε κάθε πόλη ή εκτός αυτών μπαίνουν στην τεράστια λίστα τής προς πώληση δημόσιας περιουσίας της χώρας.
Μια «προφητική» αφίσα που είχε εκδοθεί από το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου και επί διακυβέρνησης Ν.Δ. Η διαφωνία του Κ. Σημίτη με το περιεχόμενό της είχε αποτελέσει την αιτία διαγραφής του

Μας αφήνουν την... Ακρόπολη

Οι επικεφαλής της τρόικας, Σερβάζ Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ, ερωτηθέντες σχετικά ξεκαθάρισαν πως «σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για αρχαία μνημεία» και ειδική επισήμανση έγινε από τον κ. Τόμσεν: «Κανείς δεν θα ήθελε να διακυβεύσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας».

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση στοχεύει στην άντληση 15 δισ. ευρώ τη διετία 2011-2012 και συνολικά 50 δισ. ευρώ την πενταετία 2011-2015. Η αρχική εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν για 8 δισ. (απαισιόδοξη, κατά την τρόικα) έναντι των 7 δισ. που έχουν εγγραφεί στο Μνημόνιο και των 3 δισ. ευρώ αρχικώς.

Χαρακτηριστική είναι η προτροπή του κ. Τόμσεν προς τους Ελληνες: «Μην επιτρέπετε στους λίγους που κερδίζουν από το γεγονός ότι ελέγχουν την κρατική δημόσια περιουσία να αποκλείσουν τους καρπούς των ιδιωτικοποιήσεων από τους πολλούς».

Η κυβέρνηση ξεπέρασε τους «αρχικούς δισταγμούς» της, κατά την τρόικα, και προχωράει στην καταγραφή της περιουσίας του Δημοσίου και τη δημιουργία χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων. Κατά την τρόικα, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποιήσεων είναι πραγματοποιήσιμο.
Ιδέα του Σαμαρά
Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογη πρόταση έγινε τον περασμένο Ιούλιο από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την άντληση 50 δισ. ευρώ από περιουσία συνολικής αξίας 300 δισ. ευρώ.
Σε πρώτη φάση προχωρούν στην ανεύρεση συμβούλου που θα αναλάβει το όλο εγχείρημα.
Η πώληση οτιδήποτε «κινείται ή δεν κινείται» είναι η λύση στη μείωση του δημόσιου χρέους, προκειμένου -κατά την τρόικα- να μη χρειαστεί να γίνουν και άλλες δύσκολες κοινωνικές περικοπές. Εν τούτοις η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται, αφού έχουν προηγηθεί οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και οι αυξήσεις φόρων.

Τα χρήματα που θα αντληθούν από την πώληση επιχειρήσεων και ακινήτων θα μειώσουν ανάλογα το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για μία από τις συνδυαστικές λύσεις, στις οποίες καταλήγει το οικονομικό επιτελείο ύστερα από συμφωνία με τους δανειστές. Οι άλλες δύο είναι ο ευρωπαϊκός δανεισμός για την επαναγορά του δημόσιου χρέους και οι μεμονωμένες συμφωνίες με τραπεζικούς οίκους που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και ΗΠΑ).

-----

Δείτε εδώ και πως παρουσιάζει το θέμα ο πράσινος βόθρος : ΤΟ ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

 1. αποριας αξιο: ακομη και η τροικα δηλωσε απορια για την "παθητικοτητα" μας σε τοσο σκληρα μετρα... τι γινεται ρε γμτ? τοσο βολεμενοι ειμαστε ολοι μας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμε 4:21

  Τόσο και χειρότερο.
  Και ξέρεις από που μας κρατάνε;
  Απ τον φόβο μας, μην τυχόν και χάσουμε τις αποταμιεύσεις μας (όσοι έχουν)

  Μια μαζική ηρωική έξοδος (σαν του Μεσσολογγίου) χρειάζεται.
  Έξοδος καταθέσεων απ τις τράπεζες. Να γίνει το έλα να δείς. Ενα bank run.
  Και εάν το κάνουμε εμείς, θα το κάνουν και οι άλλοι.
  Θα τους κάνουμε ολους να τρέχουν να κρυφτούν. Να ξεφτιλήσουμε ΤΕΛΕΙΩΣ την έννοια "τραπεζική πίστη".
  Αλλά...
  ...βλέπεις, τα λεφτουδάκια μας ναν καλά και δεν πα να γμθεί η χώρα και ο πλανήτης όλος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ήδη ξεκίνησα εδώ και 2 βδομάδες και αποσύρω ότι μικροοικονομίες έχω στην Τράπεζα. Και δεν τα βγάζω στις τράπεζες του εξωτερικού διότι κι αυτές πουλημένες στο σύστημα είναι.
  Ψύλος στ' άχυρα θα μου πεις. Ίσως αν μαζευτούν 500,000 ψύλοι κάτι να γίνει. Σε κάθε περίπτωση κάνω το καθήκον μου.

  Και προτείνω και άλλα ..... Μην ενισχύετε άλλο τις ξένες επιχειρήσεις και τις ελληνικές μεγαλοεπιχειρήσεις. Στηρίξτε τους μικροεπιχειρηματίες όσο μπορείτε.

  Μην αγοράζετε γερμανικά εισαγόμενα πράγματα (τρόφιμα αυτοκίνητα κλπ). Μην αφήνετε τα λεφτά σας στα MALL.

  Να χάσουμε λίγο απ΄τη βολή μας για το κοινό καλό. Δεν πειράζει.

  Α.Ζ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Aυτούς που έπρεπε να σταματήσουμε κυρία αρθρογράφε είναι οι Σημίτηδες και οι Καραμανλήδες. Αλλά τότε κάναμε το κορόιδο γιατί ατομικά μας συνέφερε . Τώρα που μας ήρθε ο λογαριασμός για τις πράξεις μας κάνουμε τον μάγκα. Τον ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κύριε σχολιογράφε,

  Παρακαλώ να μιλάτε για τον εαυτό σας. Παραδέχεστε ότι "κάνατε το κορόϊδο γιατί ατομικά σας συνέφερε" πράγμα που συμπεραίνω από το γεγονός ότι αναγνωρίζετε το λογαριασμό.

  Προσωπικά εκείνη την εποχή δεν "δεν έτρωγα μαζί σας" και δε θα συμμετάσχω στο λογαριασμό.

  Σας παρακαλώ να μιλάτε λοιπόν για τον εαυτό σας και να μη γενικεύετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σωστος ο Em!!! Μαγκας ειμαι κ εγω αλλα καποιος εκανε λαθος στο λογαριασμο σ'αυτα που εφαγα κ η θα τον παρει πισω να φερει τον σωστο η τον λιωνω στο ξυλο κ δεν πληρωνω τιποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΥΡΓΩΝ;

Αρχειοθήκη ιστολογίου