Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ...


Πολλοί έχουν πει τον τελευταίο καιρό ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση της χώρας «λογιστικά»……

Αυτό είναι αλήθεια….

Απορίας άξιο πως ο J.Stiglitz που έχει γράψει βιβλία για τα Δημόσια Οικονομικά και είναι και προσωπικός σύμβουλος του ΓΑΠ δεν αντιδρά….


Και εδώ είναι και το μεγάλο λάθος…..
Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στην Δημόσια Οικονομική και στην Οικονομική των Επιχειρήσεων……
Μόνο που κυβερνώντες μας δεν ξέρουν να εφαρμόζουν κανένα από τα δύο και κυρίως το πρώτο…..
Στην επιχείρηση ο επιχειρηματίας είναι υπεύθυνος για τα πάντα….. με το κεφάλαιό του και την προσωπική του περιουσία….
Έχει την δυνατότητα να προσλαμβάνει και να απολύει όποιον θέλει….
Μπορεί να επανεπενδύσει  το κέρδος του η όχι….
Μπορεί να πουλήσει την επιχείρηση του η μέρος αυτής όποτε θέλει….
Και φυσικά να πτωχεύσει….. και πολλά ακόμα…..
Στην Δημόσια Οικονομική όμως ισχύει κάτι τελείως διαφορετικό που πρέπει να το καταλάβουν όλοι!!!…..
Οι κυβερνώντες είναι υποχρεωμένοι να διαχειρίζονται τις  εθνικές πηγές  και τον δημόσιο πλούτο με σκοπό την ευημερία των πολιτών…… όλων των πολιτών….. ανεξαιρέτως… και όχι να τα ξεπουλάνε για να κλείσουν «τρύπες»……
Μόνο που μέσα στους πολίτες δεν υπάρχουν μόνο παραγωγικοί με την έννοια του ανθρώπινου δυναμικού….
Υπάρχουν και μη δυνάμενοι παραγωγής…. Υπάρχουν και κατηγορίες ανθρώπων που έχουν μόνο ανάγκες…..
Τυφλοί, καρκινοπαθείς, άστεγοι, ναρκομανείς, ανάπηροι, ορφανά παιδιά, ανήμποροι γέροι, παράλυτοι, διανοητικά  ανάπηροι  αλλά ακόμα και άνθρωποι  που δεν είναι και ιδιαίτερα ευφυείς η ακόμα που είναι και κοινωνικά αποκλεισμένοι …..
Υπάρχουν πολλές κατηγορίες μη παραγωγικού πληθυσμού που οι υπόλοιποι πρέπει να προστατεύουμε….. είμαστε υποχρεωμένοι αλλά πάνω από όλα είναι καθήκον μας….
Οπότε όταν δεν ασκείς Δημόσια Οικονομική στην  χώρα αλλά αποκλειστικά λογιστικής μορφής οικονομικά τότε την αδικία την κάνεις «σημαία»…..
Ακόμα και όταν βάζεις όλους τους Δημόσιους υπάλληλους στο ίδιο τσουβάλι είναι λάθος… γιατί απλά δεν ξέρεις ότι υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που φέρνουν χρήματα!!!…. Όπως πχ τα ερευνητικά προγράμματα των ερευνητικών κέντρων η των  πανεπιστημίων…. Που πληρώνουν μέσω αυτών όχι μόνο τους συμβασιούχους τους – ενώ όλοι νομίζουν ότι πληρώνονται από το Δημόσιο- αλλά μέχρι και τα Γενικά τους έξοδα!!!…..
Όταν πετροβολάς όλους τους επιχειρηματίες πάλι λάθος κάνεις….. Γιατί δεν όλοι τους ζωγραφισμένοι με τις μουτζούρες του ΚΚΕ αλλά υπάρχουν και επιχειρηματίες που είναι σπουδαίοι και ως επαγγελματίες αλλά και ως άνθρωποι!!
Όταν τσακίζεις όλους τους συνταξιούχους και όλους τους ιδιωτικούς υπάλληλους πάλι είσαι κοινωνικός δολοφόνος…..
Όταν φορολογείς με έμμεσους φόρους τους πάντες είσαι κοινωνική χολέρα…..
Και σίγουρα κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες σαν εταιρικά υπαλληλάκια  Γ ‘ κατηγορίας που αν δεν μπορούν να προσφέρουν λόγω χρόνιων η παροδικών προβλημάτων πρέπει να πετιούνται στον δρόμο και αυτό να το εμφανίζει ως δικαιοσύνη……  Π.χ. Αυξάνει τους φόρους και κλείνουν τα μαγαζιά…… δεν την ενδιαφέρει αν ένα από αυτά έχει ιδιοκτήτη ένα παραπληγικό που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να έχει ένα περίπτερο……  Θέλει να διώξει τους δημόσιους υπάλληλους αλλά δεν την ενδιαφέρει αν κάποιοι  από αυτούς  είναι τυφλοί…. Κόβει τις συντάξεις αλλά δεν την ενδιαφέρει αν κάποιες είναι αναπηρικές….. κλπ…..
Της αγανάκτησης  οι ρίζες ποτίζονται από την αδικία….. και το ποτιστήρι της αδικίας σήμερα είναι χιλιοτρύπητο….
Οικονομολογικά όταν μια πολιτεία φορολογεί τους πολίτες της δεν είναι ευνομούμενη….. κι αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά δεν κάνει σωστή διαχείριση των πόρων της….
Σκεφτείτε το εξής……
Υπάρχει μια ολόκληρη λογική στημένη γύρω από τα διόδια….. και για να τα διασχίσεις πρέπει να πληρώσεις…..
Αν αυτό δεν είναι αντισυνταγματικό τότε είναι συνταγματική η « εταιρειοποίηση» της πληρωμένης διάβασης;
Δηλαδή καθένας από τις παραπάνω κατηγορίες που μπορεί να μην έχει εισόδημα είναι υποχρεωμένος να βρίσκει παρακαμπτήριους;….
Δεν είναι πλέον σαφές  ότι σε ένα με δύο χρόνια αυτό θα ισχύει για όλους μας αν συνεχίσει η μνημονιακή κατάσταση ;
Να σας δώσω ένα απλό παράδειγμα…..
Αν πουληθεί σε ιδιώτες το νερό και η ΔΕΗ και μετά από ένα χρόνο χρεοκοπήσουμε και η ανεργία πάει στο 50% ποιος από εσάς θα έχει χρήματα για να έχει νερό στο σπίτι του η ρεύμα;  Και αφού θα είναι ιδιωτικές πλέον επιχειρήσεις πως η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορέσει να εξασφαλίσει στους πολίτες το πολυτιμότερο αγαθό που είναι το νερό;…
Γιατί με αυτά που γίνονται σήμερα από την πιο τιποτένια κυβέρνηση που γνώρισε πότε η Ελλάδα  αυτές οι μέρες δεν είναι μακριά…….
Τότε όλοι μας θα είμαστε κοινωνικές ομάδες με «ειδικές» ανάγκες……
Για αυτό κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και στην πατρίδα μας…..
Μην μαλώνετε μεταξύ σας για το ποιος φταίει …
Οι πολιτικοί διαχειριζόταν τόσα χρόνια τα Δημόσια Οικονομικά και όχι οι δημόσιοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι η οι συνταξιούχοι η οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες..….
Εκτός από Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία…..
Ζητήστε και απαιτείστε την πραγματική δικαιοσύνη……
Και όταν η δικαιοσύνη εγκατασταθεί σε αυτήν την χώρα….
….τότε θα είμαστε πλέον ξανά ευνομούμενη πολιτεία….  Γιατί μόνο έτσι θα πάρει ο καθένας αυτό που αξίζει ανάλογα των δυνατοτήτων του και της αναλογικής προσφοράς του….
Κανένας δεν είναι ίσος με τον άλλον……. πάρτε το απόφαση….
Αλλά όταν θα υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη……..
…… όλοι μας θα μπορούμε να νοιώθουμε πραγματικά  ίσοι……
ΙΩΑΝΝΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ΩΡΑΙΑ , ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ !!! ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ Γ Ι Α Τ Ι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΟ Α Π Υ Ρ Ο Β Λ Η Τ Ο ;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Ε Ι Σ Α Γ Γ Ε Λ Ε Ι Σ ;;; AYTOI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΥΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ Δ Ι Κ Α Ι Ο Σ Υ Ν Η ;;; ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ Ο Λ Α ;;; ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ¨ΞΕΧΝΑΤΕ¨ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου