Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ - 2011 μ.χ.

Στη μάχη των Θερμοπυλών, το 480 π.χ., μια χούφτα Ελληνες, Σπαρτιάτες και Θεσπιείς, προέταξαν τα στήθια τους σε έναν πανίσχυρο εχθρό.


Ο Ξέρξης είχε τεράστια οικονομική και στρατιωτική δύναμη. Είχε στην κατοχή του τόσο χρυσάφι, που του επέτρεπε να συντηρεί έναν τεράστιο στρατό από πολεμιστές όλων των υποτελών φυλών. Μεταξύ αυτών υπήρχαν και μισθοφόροι Ελληνες. Ο Βασιλιάς αυτός, για να υλοποιήσει τα σχέδια του να επεκταθεί στην Ευρώπη, έπρεπε να κατακτήσει την Ελλάδα.

Οι 300 Σπαρτιάτες και οι 700 Θεσπιείς, χάρη στους οποίους καθυστέρησε ο Περσικός στρατός, πολέμησαν μέχρις ενός για να εξασφαλίσουν την επιβίωση της Πόλης και κατ' επέκταση την επιβίωση των ιδίων, των οικογενειών τους, των φίλων τους, και των συμπολιτών τους από έναν εχθρό που θέλει να τους υποδουλώσει.

Στο τέλος νίκησαν. Καθυστέρησαν τον εχθρό και ο Ελληνικός στόλος συνέτριψε τον Περσικό.

Σήμερα, ο εχθρός έχει τεράστια οικονομική δύναμη. Εχει τόσο χρυσάφι που του επιτρέπει να συντηρεί έναν τεράστιο στρατό από εξαγορασμένες υποτελείς φυλές (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διαφημιστές, συνδικαλιστές και λοιποί παρατρεχάμενοι). Οπως και τότε, μισθοφόροι Ελληνες πολεμούν με το μέρος του εχθρού. Οπως και τότε, ο εχθρός, για να κατακτήσει την Ευρώπη, έπρεπε να περάσει πρώτα από τους Ελληνες.

Σήμερα, ο Ελληνικός λαός, είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει την υποδούλωση του από μια χούφτα παράνομους απατεώνες. Αύριο είναι η μάχη του μεσοπρόθεσμου.

Στο τέλος θα νικήσουμε.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου