Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΧΙΛΙΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ...

Πέρασε το συνταγματικό σκόπελο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το Μνημόνιο, καθώς η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από πέντε....διασκέψεις κεκλεισμένων των θυρών τάχθηκε στην συντριπτική της πλειοψηφία υπέρ της Συνταγματικότητας του.

Οι σύμβουλοι της επικρατείας ακολουθώντας τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους έκριναν ότι είναι συμβατές με τις συνταγματικές επιταγές και τις διατάξεις ευρωπαϊκής σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις λόγω της οικονομικής συγκυρίας της χώρας και ενόψει της ανάγκης να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.


Επιπλέον, οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι ο επίμαχος Νόμος δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από την αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής (180 βουλευτές) κρίνοντας ουσιαστικά ότι δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση . Η Ολομέλεια του ΣτΕ αναγνώρισε ακόμη το Μνημόνιο δεν περιορίζει με οποιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, όπως δεν πριονίζει την εθνική μας κυριαρχία η ένταξη μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Βασικό στήριγμά τους είναι οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που οδήγησαν μεν στις περικοπές, αλλά μέσα σε βιώσιμα επίπεδα , ενώ σε περίπτωση νέου μνημονίου το ΣτΕ θα κρίνει τις διατάξεις του εκ νέου με βάση τις υπάρχουσες οικονομικές και δημοσιονομικές συγκυρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει προσβάλλοντας τη συνταγματικότητα του Μνημονίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ και άλλοι φορείς.

Λεπτομέρειες από το σκεπτικό της απόφασης ,που θεωρείται σταθμός ενόψει και της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου Μνημονίου, θα περιλαμβάνουν οι δικαστές όταν δημοσιεύσουν το σκεπτικό τους. Κατά πληροφορίες έξι με δέκα μέλη από τους 33 ανώτατους δικαστές φέρονται να διατύπωσαν ενστάσεις για επιμέρους θέματα που τέθηκαν στην διάρκεια των διασκέψεών τους.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/blog-post_2996.html

1 σχόλιο:

  1. Μάλιστα.

    Ενώ εμένα και κάποιους άλλους που μας είχε δικαιώσει κάποτε το Σ.τ.Ε. -για άλλη υπόθεση βέβαια- εισακούστηκε η απόφασή τους εδώ νομίζετε;

    Τα πάνω κάτω είχαν φέρει οι εντός Βουλής τότε.Τροπολογία στην τροπολογία κι αργοπορία στην αργοπορία, δικαστικές ασάφειες,οι παρατυπίες σύννεφο και ...τίποτα.

    Θ α ή τ α ν κ ά τ ι βέβαια αν ήταν θετικό το αποτέλεσμα.
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
    Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου