Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

Από την πρώτη μέρα που είδα το βίντεο με την προσφώνηση Αννας Ψαρούδα Μπενάκη στην ορκομωσία του Προέδρου της "Ελληνικής" "Δημοκρατίας" Κάρολου Παπούλια το 2005, βλέπω να εκπληρώνονται μία - μία όλες οι "προβλέψεις" της τότε Προέδρου της Βουλής....






"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης."

Ο περιορισμός της εθνικής μας κυριαρχίας, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, από τότε που μπήκαμε στο ευρώ (όπου παραιτηθήκαμε από το κυριαρχικό μας δικαίωμα της έκδοσης νομίσματος) και επεκτείνεται κάθε μέρα, με τις επισκέψεις των Τροϊκανών, με τους ελέγχους στα οικονομικά μας, με τις ωμές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών, την ψήφιση νομοσχεδίων κ.λ.π.

Η προφητεια του περιορισμού των συνόρων μας, που τόσο κυνικά ανακοίνωσε η Αννα στον Πρόεδρο, δεν έχει εκπληρωθεί ακόμα.  Ούτε η προφητεία για τις "νέες μορφές διακυβέρνησης" έχει εκπληρωθεί ακόμα και αυτή η δεύτερη σοκάρει ακόμη περισσότερο,  μιας και η Αννα, δεν αναφέρθηκε σε "νέες μεθόδους", ή "νέες πρακτικές" διακυβέρνησης, αλλά σε "ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ".

Ειχα ακούσει για τις Ειδικές Οικονομικές Ζωνες και τις θεώρησα μια μορφή βιομηχανικών ζωνών οπως αυτές που ήδη έχουμε. Η γνώμη μου άλλαξε, όταν ειδα το βίντεο του Δημητρη Καζάκη (που θα βρείτε παρακάτω) στο οποίο εξηγεί τι ακριβώς είναι οι ΕΟΖ.

Με την ευκαιρία, θέλω να πω ότι θεωρώ τον Δημήτρη Καζάκη μεγάλο μας εθνικό κεφάλαιο, διότι ασχέτως με το αν συμφωνεί κάποιος με τις πολιτικές του πεποιθήσεις, έχει κάνει τεράστιο διαφωτιστικό έργο για τη χώρα μας, τόσο όσον αφορά στα περί εθνικού νομίσματος, όσο και τώρα με τις ΕΟΖ και άλλα πολλά.

Ακούγοντας λοιπόν τον Καζάκη να εξηγεί τι είναι οι ΕΟΖ και τι καθεστώς θα επικρατεί εντός τους, δεν μπορώ να αποφύγω το συσχετισμό στο μυαλό μου με τα λόγια της Αννας, μιας και με την ίδρυση των ΕΟΖ, θα εκπληρωθούν όλες οι προφητείες της (έστω και καθυστερημένα) αφού και τα σύνορα μας θα αλλάξουν (θα περιορίζονται εκτός των ΕΟΖ), και η εθνική μας κυριαρχία θα μηδενιστεί (εντός των ΕΟΖ) και οι νέες μορφές διακυβέρνησης θα ισχύσουν εντός των ΕΟΖ.

Φοβάμαι, ότι οι "νέες μορφές διακυβέρνησης", είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, με τις οποίες θα διαμελιστεί η χώρα μας σε φέουδα και αυτοί που πίστευαν ότι οι πολιτικοί μας θα μας έφερναν τριάντα χρονια πίσω, θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να γυρίσουν τα ρολόγια τους ακόμα πιο παλιά, στην εποχή των φέουδων και των τσιφλικιών.

Τι είναι οι ΕΟΖ:

Η Ειδική Οικονομική Ζώνη είναι μία διακριτή διοικητική περιφέρεια, δηλαδή μία διασφαλισμένη και προσδιορισμένη περιοχή στην οικονομική επικράτεια ενός κράτους, επί της οποίας ισχύουν διαφορετικές δασμολογικές, φορολογικές και λοιπές ειδικές νομικές ρυθμίσεις, κανονισμοί και διοικητικά προνόμια επί διαμετακομιζομένων αγαθών. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ΕΟΖ απολαμβάνουν ιδιαίτερη, ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση.
Εταιρείες οι οποίες ιδρύουν επιχειρήσεις εντός μίας ΕΟΖ απολαμβάνουν, για παράδειγμα, επωφελέστερων όρων όταν αγοράζουν δομημένα / αναπτυχθέντα ακίνητα, εν μέρει αδάπανη υποστήριξη για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών ίδρυσης της επιχείρησής τους ή φορολογική απαλλαγή αναφορικά με απόκτηση γηπέδων και κτιρίων. Επίσης, οι εταιρίες αυτές μπορούν να απαλλάσσονται από εταιρικό φόρο εισοδήματος.

Οι ειδικές οικονομικές ζώνες έρχονται:



Ημερησία: Τo σχέδιo για την ΕΟΖ σε Μακεδονία - Θράκη 

Ημερησία: Ειδική οικονομική ζώνη στη μεθόριο με Αλβανία 

Το Βήμα: Στέφαν Καπφέρερ: «Θέλουμε ειδικές ζώνες για τις επενδύσεις»

Μακεδονία: Προχωρά η λειτουργία της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη 

Όλγα Καρυώτη: Οι Μανωλάδες γίνονται ΕΟΖ

ΕΒΕΑ: Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και μείωση φορολογίας για επενδύσεις

Ελευθεροτυπια:  Ρεν: Ενδιαφέρουσα ιδέα η Ειδική Οικονομική Ζώνη στην Ελλάδα

Μείωση φορολογίας και Ειδικές Οικονομικές Ζώνες με προστασία της εργασίας ζητά το ΕΒΕΑ 

Οι Ειδικές οικονομικές ζώνες, παρουσιάζονται σαν ενός είδους Βιομηχανικές περιοχές, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι:




Οι ΕΟΖ είναι κράτη, μέσα στα κράτη, με δικούς τους νόμους, δική τους αστυνομία και δική τους αυτοδιαχείριση:



Τι ακριβώς είναι μία Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ); 

Ειδικά καθεστώτα εργασίας εκτός εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με άθλια μεροκάματα, συνθήκες και ωράρια, με μηδαμινές ή χωρίς ασφαλιστικές εισφορές. Καμία σύνδεση των δραστηριοτήτων με την εγχώρια οικονομία, ελεύθερος εξαγωγικός προσανατολισμός με εξάντληση των εθνικών πρώτων υλών και φυσικών πόρων προς όφελος της οικονομίας των επενδυτών. Προκλητικές φοροαπαλλαγές με ειδικά φορολογικά, δασμολογικά και άλλα προνόμια σε εισαγωγές εξοπλισμού και πρώτων ή συμπληρωματικών υλών, όπως και για την απόκτηση και χρήση των εδαφών. Πλήρης περιφρόνηση των περιβαλλοντικών κανόνων και ελεύθερος επαναπατρισμός κερδών. Αυτά προβλέπονται κατά κανόνα για τους ξένους επενδυτές στις Ζώνες αυτές της σύγχρονης δουλοπαροικίας. Στο χώρο τους δεν έχει συνήθως δικαιοδοσία ούτε η κρατική αστυνομία, αντίθετα η επιχειρηματική ασυδοσία κατοχυρώνεται απόλυτα με τη λειτουργία ιδιωτικού μισθοφορικού στρατού, όπως σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ελευθερία ή Θάνατος: Ειδική οικονομική ζώνη

Olympia.gr :ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ

Τhesecretreatruth: ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ-Ε.Ο.Ζ.
TECHNICAL-REPORT-S.E.Z.-ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΚΘΕΣΗ-Ε.Ο.Ζ.



ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου