Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Χιλή. Βολιβία, Αφρική. Η ιστορία της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι μια παλιά υπόθεση.






Με την ευκαιρία, μιας και γίνεται εκτεταμένη αναφορά στη Nestle, να θυμίσουμε τις απόψεις του Προέδρου της σχετικά με το θέμα.

1 σχόλιο:

  1. Η τελική (κατά πως φαίνεται) απαγόρευση τη ελεύθερης χρήσης του νερού γιά αυτοκαλλιέργεια, ή της ελεύθερης τροφοσυλλογής κλπ, σηματοδοτεί μία τρομακτική καμπή στην ιστορία της ανθρωπότητας... από τότε που ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην γή!
    Δηλαδή να του απαγορεύονται δικαιώματα που αναγνωρίζονται στα ελεύθερα ζώα!
    Πιθανότατα θα πρέπει να εκδίδεται ειδική άδεια, όπως του κυνηγίου,ψαρέματος κλπ προκειμένου να μαζέψουμε και ένα πιάτο χόρτα!...ενώ στους κάδους των σκουπιδιών θα γίνεται το ελεύθερο αδιαχώρητο.(βέβαια κάποιος πατερούλης θα μας "σώσει" στο τέλος, αλλά με το ως άνω και άλλα σχετικά αντίτιμα)
    Αυτά τα θέματα πρέπει να απασχολούν τους ακόμη σκεπτόμενους πολίτες, που είναι η ουσία της ουσίας, και να "διαβάζουν" το πολιτικοιστορικό παρελθόν με αυτό το κριτήριο, δηλ. ποιές θεωρίες προετοίμασαν τις απόλυτες δικτατορίες και κατα πόσον οι λαοί θα επιτρεπόταν να αυτοελέγξουν, με κάποιο τρόπο αν χρειαζόταν, την πορεία τους.
    Διότι μπορούν κάποιοι να ισχυρισθούν πως στους κύκλους της ιστορίας μερικές φορές επιβάλλεται η νέμεσις...το θέμα είναι πόσα χρόνια μπορεί να κρατάει ο "γύψος"( τον έχουμε ήδη τώρα με κοινοβουλευτικό μανδύα) 5, 10, 20, 50;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου