Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΣ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.


















Πριν από λίγο καιρό η Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα αρνήθηκε κατηγορηματικά και μετά βδελυγμίας οποιονδήποτε έλεγχο στα οικονομικά του κόμματος.
Αν και μπορούμε να γράφουμε ολόκληρες εβδομάδες περί της εν λόγω πράξης, ας κάνουμε κάτι άλλο.
Ας επιχειρήσουμε έναν άλλο έλεγχο.
Ας πούμε… έναν έλεγχο ιδεολογικό, ίσως πατριωτικό.
Βέβαια, θα αναρωτηθεί κάποιος, τι σημαίνει η λέξη «πατριωτικός», ή η λέξη «πατρίδα».
Επειδή, πολύ συχνά, σε έναν διάλογο τυχαίνει οι λέξεις να μην έχουν την ίδια σημασία για όλους τους μετέχοντες, πρώτα θα ρωτήσω εγώ εσένα τι σημαίνουν αυτά που γράφει ο Ριζοσπάστης και εν συνεχεία, αφού λάβω απάντηση, θα σου απαντήσω τι σημαίνει για μένα πατρίδα.

Ριζοσπάστης 23/3/1931, σελίδα 1
Τι σημαίνει άραγε;
«Δεν θα πάψουμε την πάλη μας για την ανεξαρτησία του Μακεδονικού λαού»
«Ο Μακεδονικός λαός θα αποχτήσει πραγματικά το δικαίωμα της ανεξαρτησίας του μόνο μέσα σε μια Βαλκανική Ομοσπονδία των εργατοαγροτικών Ομοσπονδιών»

Ριζοσπάστης 5/3/1932, σελίδα 4
Τι σημαίνει άραγε;
«Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό, που κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες (Μακεδονία και Θράκη) που τις καταπιέζει και τις υποβάλλει σε μια αποικιακή εκμετάλλευση, που καταδιώκει και εξοντώνει τις εθνικές μειονότητες (Εβραίοι). Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού, για τη Μακεδονία και τη Θράκη το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό Κράτος, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση. Το Κόμμα και μαζί του ολόκληρο το προλεταριάτο της Ελλάδος πρέπει να διεξαγάγουν μια συνεχή πάλη ενάντια στο ματωμένο καθεστώς»

Ριζοσπάστης 28/4/1932, σελίδα 1
Τι σημαίνει άραγε;
«Η εβραϊκή φτωχολογιά, οι καταπιεζόμενες εθνότητες της Μακεδονίας και της Θράκης που στενάζουν κάτω από το ζυγό σας, το βούρδουλα του χωροφύλακα και την απειλή της εξόντωσης, οι καταπιεζόμενες εθνότητες που υφίστανται μεσαιωνικά μαρτύρια για τον βίαιο εξελληνισμό τους, ξέρουν ότι εκείνοι που τους υπερασπίζονται, εκείνοι που στη σημαία τους έχουν αναγράψει την πάλη κατά της καταπίεσης και εξόντωσής τους, για την πλήρη αυτοδιάθεσή τους μέχρι χωρισμού από την καπιταλιστική Ελλάδα, για την ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία Και Θράκη, είναι μόνο οι Κομμουνιστές»

Ριζοσπάστης 3/8/1932, σελίδα 1
Τι σημαίνει άραγε;
«Γι' αυτό πέφτει καθήκον στους Έλληνες εργάτες να υποστηρίζουν το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, να παλέψουν ενάντια στην εθνική, οικονομική και πολιτική καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής τους μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το ελληνικό κράτος, για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη»

Ριζοσπάστης 12/1/1933, σελίδα 1
Τι σημαίνει άραγε;
«Υπερασπισθείτε τον καταπιεζόμενο λαό των εθνικών μειονοτήτων. Παλέψτε μαζί του για το δικαίωμα να καθορίζουν μονοι των την τύχη τους. Για την ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη. Οι Εβραίοι, οι Μακεδόνες, οι Βούλγαροι, οι Τούρκοι της χώρας μας είναι αδέρφια μας στην εκμετάλλευση και καταπίεση, κοινό έχουμε μαζί τους τον εχθρό, τους Έλληνες καπιταλιστές, κοινό πρέπει να είναι το μέτωπό μας μαζί τους»

Ριζοσπάστης 23/5/1934, σελίδα 2
Τι σημαίνει άραγε;
«Στο Ζύρνοβο, στα χωριά της Φλώρινας, στο Κάλινικ, στη Βυσοτσάνη, σε όλα τα μακεδονικά χωριά της Καστοριάς, δεν λησμονούν οι Μακεδόνες τα μαρτύριά τους από τους καπεταναίους, τους τριεψιλίτες και Παυλομελίτες»

Ο Ριζοσπάστης είναι το επίσημο όργανο του ΚΚΕ. Δεν μπορεί να υπερβάλλει. Ξέρει τι λέει… Το θέμα είναι ότι εμείς δεν ξέραμε.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από τους απόγονους του Μπεναρόγια και του Βεντούρα; Τι να περιμένει κανείς από το ΚΚΕ; Εσείς κατορθώσατε το ακατόρθωτο. Ο Μπεναρόγια ίδρυσε το ΚΚΕ το 1918 και το ΚΚΕ διέγραψε τον Μπεναρόγια το 1925 ως «πράκτορα ταξικού εχθρού». Αυτό είναι ασύλληπτο ρεκόρ.

Μήπως και τώρα απαξιώνετε το ερώτημά μας κ. Παπαρήγα;
Όσο σιωπηλοί και να παραμείνετε, φτάνει σιγά σιγά το πλήρωμα του χρόνου. Ο άθλιος και προδοτικός ρόλος του ΚΚΕ δεν θα είναι κρυφός για πολύ ακόμα.
Τον Άρη μια φορά τον σταυρώσατε. Το ΕΑΜ για λίγο σίγησε. Αλλά δεν πέθανε.
Ελπίζω να το τσάκωσες το υπονοούμενο Αλέκα…

kommatoskylo.blogspot.gr




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
"ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ" - ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου