Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

SOVIET STORY - ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Β' Π.Π. ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

"Η ιστορία γράφεται απ΄ αυτούς που έχουν την εξουσία και το χρήμα. Ούτε οι σκλάβοι ούτε οι φτωχοί άνθρωποι έγραψαν ποτέ ιστορία. Αυτά που διαβάζουμε ως ιστορία είναι αυτά που κάποιοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να διαβάσουμε." 


Σιμόν Πέρεζ

Ενα συγκλονιστικό βίντεο - ντοκουμέντο, με πλήθος στοιχείων για τη Ρώσικη θηριωδία πριν και κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Εγκλήματα του σοβιετικού καθεστώτος κατά των λαών, "ταξικές εκκαθαριστικές εκκαθαρίσεις", δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος, μαζικοί τάφοι αμάχων σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Περιέχονται βίντεο, συνεντεύξεις, απόρρητα έγγραφα, εικόνες από την Σοβιετική Ρωσία που  αποκαλύπτουν τις σφαγές που έγιναν εκείνη την εποχή τόσο από τον Στάλιν όσο και από τον Λένιν κατά την προσπάθεια ανοικοδόμησης του Σοσιαλισμού. Γίνεται λόγος για την συνεργασία Ρώσων-Ναζιστών κατά την διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου και την μεταφορά τεχνογνωσίας κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης και θαλάμων αερίων από τους Ρώσους προς τους Ναζιστές (τα στρατόπεδα αυτά προϋπήρχαν στην Σοβιετική Ένωση τουλάχιστον 20 χρόνια πριν υιοθετηθούν από τους Γερμανούς).Η συνεργασία μεταξύ ναζί και σταλινικών με το σύμφωνο μη επίθεσης Μολότωφ - Ρίμπεντροπ, η κοινή επίθεση της Σοβιετικής Ενωσης και της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Πολωνίας, η συνεργασία ναζί και κομουνιστών μέχρι το 1941.

Στο ντοκυμαντέρ αναφέρονται διάφορα φρικτά περιστατικά, μεταξύ των οποίων η εξολόθρευση 7.000.000 Ουκρανών από τον Στάλιν και ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Ρώσων από τους οποίους οι Σοβιετικοί στερούσαν τρόφιμα τα οποία έστελναν στη ναζιστική Γερμανία. Βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα με την παρέλαση του Κόκκινου Στρατού δίπλα στα επίλεκτα σώματα των SS, τυφεκισμούς όσων Ρώσων αντιστέκονταν στον ναζισμό από την κατά τα άλλα αντιιμπεριαλιστική σοσιαλιστική Ρωσία.

Το βίντεο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή ένωση και εδώ είναι όπως προβλήθηκε στην ΕΤ1.

Οποιος αντέχει, το βλέπει.





Με την ευκαιρία, δείτε και στο παρακάτω βίντεο τις θηριωδίες του σταλινικού καθεστώτος κατά του Εληνισμού:



Τα παραπάνω, θέλω να αφιερώσω στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος το οποίο μελετά "με τόλμη" την ιστορία της "σοσιαλιστικής οικοδόμησης αποτο 1917" , "υπερασπιζόμενο την ιστορία της Σοβιετικής Ενωσης μέχρι το 40, 41 και τα λοιπά" χαρακτηρίζοντας τις Σοβιετικές θηριωδίες "εμφύλια διαμάχη" στην οποία "κάηκαν και τα χλωρά":



Ευτυχώς κυρία Παπαρήγα που δεν είστε και κόμμα εξουσίας.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

3 σχόλια:

  1. Παραθέτω άρθρο του Ριζοσπάστη "χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις" όπου φαίνεται η άποψη των συντακτών για την "ταξική πάλη":

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μια άλλη ματιά στον Στάλιν

    Αντιγράφω χωρίς σχόλια:


    Χωρίς προκαταλήψεις

    Μια "άλλη ματιά", λοιπόν, στον Στάλιν μάς χρειάζεται και για τη χωρίς προκαταλήψεις προσέγγιση του ίδιου του συγγραφικού του έργου, ενταγμένου στα πλαίσια μιας ιστορικής περιόδου σκληρής ταξικής πάλης σε εσωτερικό και εξωτερικό πλαίσιο, επομένως, και της ανάλογης αντανάκλασής της σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο στο εσωτερικό του Κόμματος και στην πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

    Το αποτέλεσμα μιας ορισμένης έκβασης και καθοριστικής στροφής στη γραμμή του ΚΚΣΕ, που αποκρυσταλλώθηκε σε εκτιμήσεις και αποφάσεις του 20ού Συνεδρίου του - 1956 - διαμόρφωσε χαρακτηριστικά και αντανακλαστικά μιας, σχεδόν άκριτης, απόρριψης ενός κομμουνιστή ηγέτη και, κατά συνέπεια, μιας σημαντικότατης, θεμελιώδους σημασίας ιστορικής περιόδου της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

    Λέγοντας "σχεδόν άκριτης", εννοούμε ότι οι εμπειρίες από τις κατακτήσεις της ΕΣΣΔ για τους λαούς της, την προσφορά της στην πάλη του διεθνούς εργατικού κινήματος για κατακτήσεις από το κεφάλαιο, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το αποικιοκρατικό σύστημα, με αποκορύφωμα την προσφορά της ΕΣΣΔ στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, είχαν βαθιά μπολιάσει τη σκέψη κομμουνιστών και μη, εργατών και διανοουμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φταίει για όλα το ΚΚΕ. Στην πραγματικότητα μας κυβερνά ένα μόνο κόμμα με 7-10 μεγάλα κεφάλια και 30 μικρά. Όλοι τους, είναι συγγενείς και φίλοι εκεί, ακόμα και αν βρίσκονται σε τελείως αντίθετες παρατάξεις.
    Η ΝΔ και το ΚΚΕ συνεργάζονται στενά. Ο Δεξιός Καραμανλής κρατικοποίησε από το 1974 πολλές επιχειρήσεις.
    Το ΚΚΕ έκανε απεργίες για το δίκαιο το εργάτη, οι εργαζόμενοι κέρδιζαν αυξήσεις και δικαιώματα αλλά μόνο στην κρατική βιομηχανία.
    Η ιδιωτική βιομηχανία έκλεισε.
    Η οικονομική ζημιά του κράτους καλυπτόταν από τις υποτιμήσεις της δραχμής.
    Το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε για να διδάξει στην κοινωνία ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ, οπαδός του διεθνισμού είναι και η ΝΔ. Δεν τους ενδιέφερε το είδος του διεθνισμού δεξής ΕΕ ή αριστερός ΕΣΣΔ, ήθελαν απλός διεθνισμό. Ακόμα και η ΧΑ και όλα τα ανάλογα ευρωπαϊκά κόμματα θα συμβιβαστούν με ένα είδος διεθνισμού. Η ΧΑ είναι απλός μια διορθωτική ενέργεια feedback στον προωθούμενο διεθνισμό, ώστε να μην εμφανιστεί ποτέ ο αληθινός πατριωτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν είπε ότι φταίει για όλα το ΚΚΕ.

      Αλλά να μην μας το παίζουνε και λαϊκοί σωτήρες.

      Έλεος.

      Διαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου