Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ. - ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Η Αργεντινή είναι μια χώρα με πάρα πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα.

Πριν 60 χρόνια, ήταν μια πάρα πολύ πλούσια χώρα, με ευημερούντες κατοίκους....

Τα τελευταία 60 χρόνια κυβερνήθηκε από "ανίκανες" και προδοτικές κυβερνήσεις που διαδέχονταν η μία την άλλη με αποτέλεσμα η διαφθορά να φτάσει στα ύψη, το δημοσιονομικό έλλειμα να ξεφύγει από τον έλεγχο, και η χώρα να χρωστάει άπειρα χρήματα. Τα ομόλογα της έγιναν λεία των κερδοσκόπων, η χώρα δυσκολεύτηκε να βρει δανειστές και κατέφυγε στο ΔΝΤ.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι...

Η Αργεντινή κυβερνήθηκε από μια δεξιά κυβέρνηση (που απέτυχε), που ακολουθήθηκε από μια "σοσιαλιστική" κυβέρνηση (που απέτυχε), που ακολουθήθηκε από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας (που απέτυχε) που ακολουθήθηκε από κυβέρνηση τεχνοκρατών (που απέτυχε) που ακολουθήθηκε από στρατιωτικό νόμο. (Εμείς είμαστε στο στάδιο 4 από 5)

Απέτυχε, εννοώ βέβαια να σώσει τη χώρα. Αυτό που πέτυχαν όλες οι κυβερνήσεις ήταν να πουλήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις υποδομές της χώρας και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή. (για τους αγοραστές)

Το Δ.Ν.Τ. εφάρμοσε στην Αργεντινή μέτρα παρόμοια με αυτά που εφάρμοσε στην Ελλάδα (τα οποία η Τρόϊκα με "φρίκη" διαπιστώνει στην τελευταία της έκθεση ότι δεν είχαν το "αναμενόμενο" αποτέλεσμα). Το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Αυτό που ίσως δε γνωρίζετε είναι το ότι για να φύγει το ΔΝΤ από την Αργεντινή, χρειάστηκε να πεθάνουν 25.000 άνθρωποι.

Έξυπνος είναι ο άνθρωπος που μαθαίνει από τα λάθη του. Σοφός είναι αυτός που μαθαίνει από τα λάθη των άλλων.


Δείτε το βίντεο.





Το παραπάνω βίντεο αναρτήθηκε αρχικά στο vimeo και σβήστηκε:

 


2 σχόλια:

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου