Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...

Άρθρο του Νίκου Αναστασάκη*,

Την Κυριακή αυτή οι Κρητικοί και Κρητικές καλούνται να εκλέξουν τον Πρόεδρο και τα μέλη του μεγαλύτερου πνευματικού-πολιτιστικού σωματείου της Ελλάδας, της Παγκρητίου Ένωσης. Εδώ και 62 χρόνια η Παγκρήτιος Ένωση αποτελεί το σημείο αναφοράς όλων  των Κρητών και έχει ταυτιστεί στην συνείδησή τους με την μεγάλη πολιτιστική παράδοση της Μεγαλονήσου.

Σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τους Έλληνες, όπου η Ελληνική μας ταυτότητα βάλλεται από παντού, η Παγκρήτιος Ένωση καλεί τους Κρητικούς όλης της Αττικής να επιλέξουν εκείνον που καλύτερα θα αναδείξει την παράδοση και τις αξίες της Κρήτης.
Οι αξίες αυτές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο των Ελλήνων. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η UNESCO αναγνώρισε την «Μεσογειακή Διατροφή»,  ως Αϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Βλέποντας ότι ο δυτικός τρόπος ζωής δεν μας οδηγεί τελικά εκεί που όλοι αναμέναμε, η επιστροφή στις ρίζες μας και στην ιστορία μας θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε όλα αυτά που χάσαμε ή ξεχάσαμε κατά την διάρκεια των χρόνων που πέρασαν.  
Όντας ο ίδιος Κρητικός και μέλος της Παγκρατίου Ένωσης νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που η χώρα μας έχει ένα τόσο δραστήριο, πολυπληθές και σημαντικό σωματείο. Η συμμετοχή όλων των Κρητικών στις προσεχείς εκλογές είναι απαραίτητη. 

*Οικονομολόγος, υποψήφιος Χανίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου