Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΝΟΣ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ"

“Η μόνη αποτελεσματική λύση που έχει μείνει στην Ελλάδα είναι ο αποπληθωρισμός. Ακριβώς αυτό έχει επίσης προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”

“Θα είναι οδυνηρό. Θα σημαίνει χαμηλότερους μισθούς και χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο, η Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσει πίσω από το δρόμο που πήρε τα τελευταία χρόνια”

Ειναι τα λόγια του Dominique Strauss-Kahn στο αυστριακό περιοδικό Profil αυτές τις μέρες των αποφάσεων για την Ελλάδα.


Για όποιον καταλαβαίνει τι σημαίνει αποπληθωρισμός ο οποίος μάλιστα πρέπει να επιβληθεί σε μια χώρα ως λύση και δη σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.Καλύτερα όμως να το κάνουμε λίγο πιο απλό.

Αποπληθωρισμός σημαίνει πτώση των τιμών.Δηλαδή λόγω μειωμένης ζήτησης οι παραγωγοί και οι έμποροι αναγκάζονται να ρίξουν τις τιμές μέχρι το σημείο που θα υπάρξει ενδιαφέρον.Μιας μειωμένης ζήτησης που θα προκύψει όπως λέει καθαρά ο Γάλλος “σοσιαλιστής” που θα έχει το θράσος να ηγηθεί ίσως της Γαλλικής Αριστεράς, από τη μείωση των μισθών!Των ήδη μειωμένων, αλλά για να το λέει κάτι παραπάνω θα ξέρει.Όμως απ’την άλλη με το πετρέλαιο στα 85 δολ/βαρέλι και την τιμή της βενζίνης κοντά στο 1,5Ε/lit. πως και πόσο μπορούν παραγωγοί κι έμποροι να ρίξουν τιμές, και επίσης με την φορολαίλαπα που έρχεται σε όλα τα επίπεδα πως θα υπάρξει αγορά;Θα μου πείς και τι τον νοιάζει τον “σοσιαλιστή” της συμφοράς;Λέει βέβαια πως θα είναι οδυνηρό αλλά δε λέει για ποιον.Οπως εκείνη η γελοιογραφία που ένας καπιταλιστής λέει:”Πρεπει όλοι να μοιραστούμε τις συνέπειες της κρίσης.Εγώ αναλαβάνω να λυπηθώ”!

Στην πρώτη φάση του αποπληθωρισμού λοιπόν επικρατεί απόλυτη παγωνιά στην αγορά μέχρι να αναγκασθούν όλοι να ρίξουν τιμές.Δηλαδή κλείσιμο μαγαζιών , αύξηση της ανεργίας, απολύσεις και βέβαια πτώση του ΑΕΠ σε ποσοστά που πολύ εύκολα σε συνθήκες κρίσης πλησιάζουν το 20%!(Εχει γίνει και αλλού).Βέβαια όύτε επενδύσεις γίνονται αφού ποιός θα επενδύσει όταν ξερει ότι λίγο μετά θα αναγκασθεί να πουλήσει το προιόν του πολύ φθηνότερα απο το κόστος;Και η ύφεση όλο και βαθαίνει.Εκεί έρχονται οι αγορές χρήματος να σε αποτελειώσουν.Το έλλειμμα και το χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ ανεβαίνουν και φυσικά το κόστος δανεισμού και τα spread, αφού πλέον είσαι αναξιόπιστος χτυπάνε κόκκινο.

Αυτό όμως δεν μας το λέει ο πρόεδρος του ΔΝΤ, απλά λέει θα είναι οδυνηρό.Οι συνθήκες που επικρατουν είναι πέρα από τη φαντασία και δεν θα μπω σε διαδικασία τρομοκράτησης εδώ.

Τοτε λοιπόν το ΔΝΤ αναλαμβάνει να σε “σώσει”!Αρκεί να είσαι διαθέσιμος να πουλήσεις την εργασία σου όσο όσο και βέβαια όλους τους πλουτοπαραγωγικούς σου πόρους σε όποια τιμή σου πούν.Γιατί οι ζητιάνοι βέβαια δεν διαπραγματεύονται.Βeggars can’t be choosers όπως λένε και οι φίλοι του Strauss-Kahn.Ομως μετά την απόλυτη εξαθλίωση και το χάος, μετά το ξεπούλημα περιουσιών(όποιος πήρε δάνειο για σπίτι τα τελευταία χρόνια υπολογίζοντας στο όποιο περίσσευμα ας το σκεφτεί), ιδιωτικών και κρατικών όποιος επιβιώσει θα δεί λίγο φώς.Τι φώς.Αντί ας πούμε να ψάχνει στα σκουπίδια για τροφή σαν τους καρτονέρος της Αργεντινής, μπορεί να αρχίσει να τρώει λίγες πατατες βραστές σε κάποιο συσσίτιο.Και είναι αλήθεια πως όταν δεν υπάρχει πιο κάτω κάποιοι δείκτες αρχίζουν να βγαίνουν θετικοί.Βέβαια καταθέσεις θα έχουν δεσμευτεί για χρόνια, περιουσίες θα έχουν περάσει στα χέρια τραπεζών που δεν χρεοκόπησαν και κάποιοι νέοι δισεκατομμυριούχοι θα μπαίνουν στις λίστες του Forbes την στιγμή που παιδάκια θα πεθαίνουν στους δρόμους απο την πείνα.

Η οικονομία θα έχει ξεπεράσει την κρίση, οι δείκτες θα ανεβαίνουν στα χρηματιστήρια και ο Strauss-Kahn θα δέχεται συγχαρητήρια για τη λύση που πρότεινε σε όποια καινούργια θέση εξουσίας θα βρίσκεται.Γιατί πλέον η δουλειά ενος καλού σοσιαλιστή είναι η διαχείριση της εξουσίας ενω η επανάσταση η το όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, είναι ένα σενάριο για ηλίθιους ρομαντικούς.Ε ρε κρέμασμα που τους χρειάζεται.


Αγαπητέ Dominique Strauss-Kahn, σιχαμένο σκουλήκι που τολμάς να λέγεσαι σοσιαλιστής, πίσω από όλες τις λύσεις που προτείνεις υπάρχουν άνθρωποι και ζωές που θέλεις να γκρεμίσεις για να μοιραστείς τα λάφυρα με τους κροίσους φίλους σου.Κι αυτοί οι άνθρωποι είναι που θα σου χαλάσουν το σχέδιο.Κι όσο περνάει από το χέρι μας θα κάνουμε τα πάντα γι αυτό (που να σου ανέβει το spread 3000)!

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΤΡΙΓΥΡΩ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!

ΠΗΓΗ
Το είδα στο ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου