Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Δεκάδες χιλιάδες άτομα πραγματο- ποίησαν το Σάββατο πορεία στο Δουβλίνο, αντιδρώντας στο πρόγραμμα λιτότητας της ιρλανδικής κυβέρνησης. Για περισσότερους από 100.000 κάνουν λόγο οι διοργανωτές, 50.000 οι διαδηλωτές εκτιμά η αστυνομία. Την Κυριακή οριστικοποιείται η συμφωνία για την ιρλανδική ευρω-διάσωση.





Σύμφωνα με την αστυνομία, 50.000 άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση, ενώ σύμφωνα με την ICTU, την πρώτη συνομοσπονδία Συνδικάτων στη χώρα, οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 100.000.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Γενικό Ταχυδρομείο του Δουβλίνου, τόπο εθνικής εξέγερσης κατά της βρετανικής κυριαρχίας το 1916.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε σε ειρηνικό κλίμα.
Οι διοργανωτές προειδοποιούν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και ότι πρόκειται να ...........

ακολουθήσουν και άλλες διαδηλώσεις.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδικάτων ICTU, Μακντάρα Ντόιλ, δήλωσε στο BBC ότι η διαδήλωση σχεδιάστηκε για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Θέλουμε να πείσουμε και να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη για το σχέδιό της από την κοινωνία και ότι όποιο μέτρο έχουν λάβει μέχρι στιγμής είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνουν».

«Οι φόβοι μας για τον νέο προϋπολογισμό είναι ότι είναι ελλειμματικός επί δέκα. Παίρνει πολλά χρήματα από την οικονομία και σκοτώνει οποιαδήποτε πιθανότητα υπάρχει για κάποιου τύπου ανάπτυξη της οικονομίας» πρόσθεσε.

Η διαδήλωση του Σαββάτου οργανώθηκε ως απάντηση στο τετραετές πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Κόουεν και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «μαχαίρι» σε 24.750 θέσεις στο Δημόσιο, νέο φόρο στην ακίνητη περιουσία, μείωση του κατώτερου μισθού και αύξηση του ΦΠΑ από το 2013.

Στις 7 Δεκεμβρίου η «ετοιμόρροπη» κυβέρνηση του Μπράιαν Κόουεν φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή τον προϋπολογισμό λιτότητας.
in

1 σχόλιο:

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου