Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- Πρωθυπουργός ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ 1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ΝΑΥΤΗΣ 1976 Ιούλιο παρουσιάστηκε στο ΠΝ, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ –Πρώην πρωθυπουργός ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε- διαχειριστής. Στο ΠΝ έμαθε ότι έχει πλατυποδία. Κάτι είναι κι αυτό.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΥΕΘΑ ΓΙΩΤΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΚΙΛΩΝ 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-Πρώην ΥΕΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος, το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας. Επανήλθε στις ΕΔ όμως. Ως υπουργός!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ´ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή φύλαγε ένα φάρο στον Πειραιά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ- Υπηρέτησε σαν σμηνίτης στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του υπηρέτησε στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… Οδό Πανεπιστημίου!

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ –



ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ… ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Και συνεχίζω τις σκέψεις μου. Αυτοί που είναι γυφτοπασόκοι και ¨υπηρέτησαν¨ την πατρίδα, στο καθεστώς «της μαύρης αντίδρασης της Δεξιάς», πως γυρίζουν και λένε το οτιδήποτε για το καθεστώς που τους προστάτευσε? Και βολεμένοι και αχάριστοι? Κάτι μου θυμίζει αυτό...

Οι άλλοι οι εθνοπροδότες του «πατριωτικού χώρου» δεν θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση? Χειρότεροι των χειροτέρων.

Και επειδή δεν αλλάζουμε πραγματικά σαν λαός, και συμφωνώ με πολλές «ιστορίες» και τσιτάτα που λέγονται κατά καιρούς, θα σας δώσω και δύο στιγμές από Σταυρίδη από το μακρυνό 1950...για κλάμα αλλά και για γέλιο








Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Μια Μάνα




Μου το έστειλε η φίλη Σοφία.

1 σχόλιο:

  1. Σοφια Σοφία - Να ειχαμε λιγη σοφία δεν θα ειχαμε τέτοιους να μας κυβερνάνε.
    Να εισια καλα
    Τομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου