Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. (ΑΠΛΩΣ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...)

Τα παρακάτω στοιχεία προέκυψαν από την ερευνα του Ν. Βαφειάδη για λογαριασμό της Καθημερινής. Θα πρέπει να θυμάστε ότι ο κ. Βαφειάδης έχασε τη Θέση του στην εφημερίδα λόγω άρθρου του με τίτλο"Και οι διάδρομοι... έχουν προνόμια"  στο οποίο περιέγραφε το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες της Βουλής.

Θυμίζουμε τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσιογραφική έρευνα του κ. Βαφειάδη...

Εχουμε λοιπόν και λέμε:Βουλευτικές απολαβές και προνόμια

• Το 2010 οι 300 της Βουλής μοιραστηκαν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ.
• Ο μέσος όρος των μηνιαίων βουλευτικών αποδοχών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.
• Το 50% φορολογείται αυτοτελώς και το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.
• 35 εκατ. ευρώ μοιραστηκαν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών.
• 4,3 εκατ. ευρώ μοιραστηκε για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.

• Για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται 4 χρόνια.
• Όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 τους χρόνια.
• Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση κ βουλευτική σύνταξη.(Αναπάντητο παρέμεινε και το ερώτημα για το πόσοι βουλευτές λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη και πόσοι από αυτούς παραμένουν βουλευτές,εισπράττοντας ταυτόχρονα κ τηβουλευτική αποζημίωση).

Παροχές

• Κινητό τηλέφωνο(μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως).
• 8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας(μέχρι 12.000 ευρώ).
• Αυτοκίνητο(το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ).
• Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας(70 ευρώ ημερησίως).
• Γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη,ταχυδρομική ατέλεια,ατέλεια στις μετακινήσεις με
λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα,καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ'επιστροφής για το νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
• Δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.
• Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη,ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή. Στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο,ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές,όπως είναι η περίπτωση του Kώστα Σημίτη.

Συνταξιούχοι βουλευτές

Είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα κ δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν,εφόσον δεν εργάζονται στo Δημόσιο ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές,πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες.
Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στoυς συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά(!!) λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές(έχουν πάρει ήδη το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% θα καταβληθεί το Μάιοτου 2011),όταν οι τελευταίοι αύξησαν τους μισθούς τους κατά περίπου 80%. Αποτελεί πάγια μέθοδο η διεκδίκηση εκ μέρους των συνταξιούχων βουλευτών των αυξήσεων που λαμβάνουν οι ανώτεροι δικαστικοί, οι οποίες μετά την τελική δικαίωσή τους επεκτείνονται και στους εν ενεργεία βουλευτές.

Υπάλληλοι της Βουλής

• 1.340 άτομα μόνιμο προσωπικό της Βουλής.
• 1.200 αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.
• Συνολική μισθοδοσία: 106 εκατ. Ευρώ. Παίρνουν 2 επιπλέον μισθούς,που τελευταία
ενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση.
• Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση(π.χ.προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
• Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακόμα και όσοι θα προσληφθούν από το 2011 και μετά.
• Συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής(ΤΑΥΒ) ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης(100.000 -150.000 ευρώ ο καθένας).Το ΤΑΥΒ καρπώνεται την εκμίσθωση των κυλικείων,του εστιατορίου και των φιλοξενούμενων υπηρεσιών(Εθνική Τράπεζα κ.λπ.), ενώ έχει και τα δικαιώματα της ανακύκλωσης του χαρτιού.Επίσης,από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί(άγνωστο πού υπηρετούν),ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.
Την τελευταία πενταετία,ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική
συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών,βουλευτών,υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών,ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί,όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης.Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους διότι αν έρχονταν όλοι,θα δημιουργείτο το αδιαχώρητο.

Διαπιστευμένοι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής

• Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου(επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες,δημιουργείται κι άλλος σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).
• Γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο(διαθέτει μέχρι και χαμάμ) με εννέα γυμναστές (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων),μαζί με τους βουλευτές,τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Βουλής.
• Προσωπικός χώρος στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής.
• Δωρεάν καινούργιος προσωπικός φορητός υπολογιστής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Τηλεοπτικός σταθμός

• Συνολικό προσωπικό περίπου 100 άτομα.
• Κόστος για το 2010 6 εκατ. Ευρώ
• Τηλεθέασή 0,3 %.
Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα πόσοι από τους δημοσιογράφους που απασχολεί οτηλεοπτικός σταθμός της Βουλής καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για λογαριασμό άλλων ΜΜΕ.

Ατιμωρησία

• Αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα,παρακρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα,ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί από κανένα βουλευτή. «Δεν έχουν γίνει υπερβάσεις στις απουσίες»,διαβεβαίωνει κατηγορηματικά ο γενικός γραμματέας.
• Δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στο «πόθεν έσχες» κ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών,ενώ οι μετοχές, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να ελεχθούν διότι είναι ανώνυμες.
• Τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με διαδικασίες εξπρές. Οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την ασυλία τους. Ενδεικτικό είναι ότι πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό οδηγήθηκε τελικά ο ίδιος στη φυλακή έπειτα από αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής,ο οποίος,λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε.
Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο,που απαιτεί 151
βουλευτές,και όχι ως διεθνής σύμβαση,που απαιτεί 180. Και ακόμη πιo χαρακτηριστικό πως την επομένη της ψήφισής του ψηφίστηκε τροπολογία- προσθήκη,βάσει της οποίας οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους,χωρίς την προϋπόθεση της κύρωσής τους από το Κοινοβούλιο,ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.


κυριοι του ΔΝΤ να ποιοι εφαγαν τα λεφτα....
πολιτες της Ελλαδος να ποιοι εφαγαν τα λεφτα....

Το έλαβα με email από τον φίλο Κ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Χρειάζεται όλοι να καταλάβουμε ότι ο κόσμος για να βρεί το δίκιο του πρέπει να ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ
    Όπως έκανε ο λαός στην Αίγυπτο και στην Τυνησία, που και 2 ηγέτες αυτές της χώρας είναι ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ(Τυχαίο...δεν νομίζω????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΥΡΓΩΝ;

Αρχειοθήκη ιστολογίου