Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" (!)

Είχαμε την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας που εκδίκασε την υπόθεση φοροδιαφυγής του Τόλη και του επεδίκασε ποινή 3 χρόνων με αναστολή.

Και βγήκαν οι φυλλάδες και πρόβαλλαν την ποινή και υπερτόνισαν την φυλάκιση. Φυλάκιση βέβαια δεν υπήρξε καθόσον η ποινή είναι εξαγοράσιμη με 5 ευρώ τη μέρα. Δηλαδή ο βάρδος πλήρωσε (ο δικηγόρος του, εκείνος ούτε παραβρέθηκε στην αίθουσα) 5475 ευρουλάκια και καθάρισε για την φοροδιαφυγή των 5,5 εκατομμυρίων για την οποία δικαζότανε....


Το καθεστώς ουσιαστικά επιβραβεύει....
τον μάγκα υψηλοφοροδιαφεύγοντα.

Τι να περιμένει κανείς από το σύστημα που δυο φορές δια του υπουργού οικονομικών προσπαθεί να σβήσει οφειλές 20 και πλέον δισεκατομμυρίων με ευνοϊκή ρύθμιση στη Βουλή; Και όταν δεν το κατορθώνει - γιατί και η υποταγή κάποιων υπηρετών - βουλευτών του συστήματος χρειάζεται κάποια άλλοθι ή ο φόβος για τα εκσφενδονισμένα γιαούρτια και σάπιες ντομάτες υπερισχύουν της υποταγής -δεν φείδεται άλλων τερτίπιων για ειδικές διευκολύνσεις προς επιχειρηματίες. Όπως η πρόσφατη που μαθαίνουμε για επιχειρηματία και leader στην οδική και ιατρική βοήθεια με οφειλές εκατομμυρίων, που αφού δεν καθάρισε με την ρύθμιση - που δεν πέρασε - ευτύχησε σε προσωπική τακτοποίηση με άλλο δρόμο. Καμιά επεξήγηση από την εφορία που έκανε την διευθέτηση;

Έπειτα έχουμε τον Ρέππα που τα βάζει με τους πολίτες που αρνούνται να καταβάλλουν το τίμημα ενός δόλιου θεσμού διοδίων και μιας υπέρογκης και χαριστικής αύξησης του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών και δεν ντρέπεται να τους αποκαλεί τζαμπατζήδες.

Αυτούς τους επιχειρηματίες αλλά πολύ περισσότερο τους βουλευτές που είναι εθισμένοι στην φοροαπαλλαγή και τους πολιτικούς που είναι επιστημονικά καταρτισμένοι στην αμάκα πώς πρέπει να τους αποκαλούμε; ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ; ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ; ΛΑΜΟΓΙΑ;

Η είδηση:

Ποινή φυλάκισης 3 χρόνων με αναστολή επέβαλε στον Τόλη Βοσκόπουλο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση φοροδιαφυγής του γνωστού τραγουδιστή.


Η δικαστική απόφαση για την οποία ορίστηκε η εξαγορά της με 5 ευρώ ανά ημέρα αφορά σε φορολογικές παραβάσεις στις οποίες φέρεται ότι προχώρησε ο Τόλης Βοσκόπουλος κατά την χρονική περίοδο 1991-96.


Σύμφωνα πάντως με τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του Τ. Βοσκόπουλου και ποινή φυλάκισης 4 ετών, ο κατηγορούμενος όφειλε να υπαχθεί σε ρύθμιση ή να προχωρήσει σε κάποιες καταβολές στη ΔΟΥ, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο την απόρριψη των ισχυρισμών περί πρώην συζύγου.


Ο Βοσκόπουλος, που ήταν απών από το δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του, κ. Β. Δημακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έκανε αίτηση να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.


Όπως είπε ο κ. Δημακόπουλος, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο με προσφυγή του Βοσκόπουλου κατά της αρνητικής απάντησης υπαγωγής στη ρύθμιση, όλοι οι λογαριασμοί του εντολέα του είναι μηδενικοί και όλες τις αμοιβές του τις εισέπρατε η πρώην σύζυγός του, κ. Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία και υπέβαλε τις φορολογικές δηλώσεις.


Στο δικαστήριο κατέθεσε η υπάλληλος της αρμόδιας ΔΟΥ, κ. Βασιλική Τσουκαλά, η οποία είπε ότι ο Βοσκόπουλος δεν έχει καταβάλλει, μέχρι στιγμής, καθόλου χρήματα για την οφειλή του και δεν υπήχθη στη ρύθμιση καθώς έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ.


Ο λογιστής του τραγουδιστή κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς οι υπέρογκες προσαυξήσεις θα καθιστούσαν εξαιρετικά υψηλή τη μηνιαία δόση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Κατέθεσε, επίσης, ότι τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του είναι δεσμευμένα.


Παραθέτουμε δε απόσπασμα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Οκονομικών, σχετικά με την υπόθεση της φοροδιαφυγής, τον Μάϊο του 2010, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, για να δούμε την συνέπεια λόγων και πράξεων των πολιτικών ιθυνόντων: "......Όσον αφορά στην καθυστέρηση της είσπραξης των οφειλών του κ. Βοσκόπουλου, διατάχθηκε σήμερα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.


Επισημαίνεται ότι με τον πρόσφατο νόμο 3842/2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» θεσπίζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τη συντόμευση των χρόνων είσπραξης των απαιτήσεων και την επιτάχυνση της εκδίκασης σε παρόμοιες δικαστικές διενέξεις. Έτσι, επιτυγχάνεται η γρήγορη τελεσιδικία για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και οι οφειλέτες του Δημοσίου δεν θα μπορούν να αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο μέσω διαδικαστικών καθυστερήσεων.


Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την πλήρη τήρηση των νόμων και να αντιμετωπίζει όλους του πολίτες ως ίσους σχετικά τόσο με τα δικαιώματά τους όσο και με τις υποχρεώσεις τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη, ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Από τον Ακτιβιστή.

Μια παρατήρηση από το Θαλαμοφύλακα:
Είμαι περίεργος να δω πόσοι μαλάκες θα πάνε να δούνε ζωντανά το μεγα-λαμόγιο να τραγουδάει. Γιατί θα πάνε. Και θα του αφήσουνε τα λεφτά τους. Και αυτός δε θα πληρώσει ΦΠΑ. Αλλά δεν πειράζει. Λεφτά υπάρχουν που λέει και ο ΓΑΠ. Θα τα πάρουμε από τις αυξήσεις εισιτηρίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΥΡΓΩΝ;

Αρχειοθήκη ιστολογίου