Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ"


"Δεν είναι ο καπιταλισμός και ηλίθιος είσαι και φαίνεσαι". 





Το πρόβλημα είναι πολιτικό.

Δεν έχουμε κανένα οικονομικό πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι 100% πολιτικό. Το πολιτικό μας σύστημα είναι ολιγαρχικό και την εξουσία έχουν καταλάβει υπάνθρωποι που μαζι με την οικονομική ελίτ τρώνε και πινουνε εις βάρος των κορόϊδων. Μόλις καταλάβουμε την πολιτική εξουσία, όλα τα υπόλοιπα προβλήματα μας θα λυθούν.

Τα σημερινά μας προβλήματα είναι συμπτώματα της πολιτικής μας αρρώστιας. Η οικονομική κρίση, τα μνημόνια, η ανεργία, οι άστεγοι, τα χαράτσια, η λαθρομετανάστευση, η αποδόμηση της Ελληνικής παιδείας, η έλλειψη φαρμάκων στα νοσοκομεία, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, είναι όλα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.

Ο Αριστοτέλης πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, είχε πει ότι η ολιγαρχία σαν πολιτικό σύστημα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων. Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Αλλά όλοι μας σήμερα έχουμε πάψει να είμαστε πολίτες και έχουμε γίνει λογιστές. Εσύ βέβαια, σαν γνήσιος κομμουνιστής, έγραψες ολόκληρο βιβλίο που το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει και να αποσπά την προσοχή του κόσμου από το πραγματικό πρόβλημα που είναι το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα. Σαν δίκαιος λογιστής υπέρ του λαού, ζητάς να αναριχηθείς εσύ και οι φίλοι σου στην εξουσία για να μοιράσετε αλλιώς το σανό στα πρόβατα. Και εκεί τελειώνει και η αντίληψη σου. Η πώληση της Ελάδας και η αποδόμηση της παιδείας, δε φαίνεται να σε απασχολούν ιδιαίτερα.

Μας βρίζεις κι όλας ζώον που έγραψες 500 σελίδες μπούρδες και ανοησίες για να ξεράσεις πάνω μας την "αλήθεια' που του έμαθε η ηλίθια ιδεολογία σου.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

21 σχόλια:

  1. Πράγματι εμπεριστατωμένη, με σαφήνεια και αδειάσειστα επιχειρήματα απάντηση! Δυστυχώς, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και εδώ βρέθηκα τυχαία από την ανάρτηση ενός φίλου. Κατάλαβα όμως αμέσως (από την απάντηση στο συγγραφέα) ότι πρόκειται για ένα άθλιο σύγγραμμα από ένα παντελώς ηλίθιο (ας μην τον πώ και συγγραφέα, πολύ του πάει)... Θα ήμουνα πρόθυμος να βοηθήσω στη σύνθεση του παζλ (όπως λέει πάνω-πάνω) αλλά δεν τα καταφέρνω τόσο καλά όσο εσύ... :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φίλε μου Απόστολε και σε ευχαριστώ που το ανέφερες. Τα στοιχεία είνα αδιάσειστα. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να γίνει οποιαδήποτε αναπτυξιακή ενέργεια, ή να εφαρμοστουν οι νόμοι. Ο κάθε βρωμιάρης μπορεί να βγαίνει στην τηλεόραση και να φτύνει και να προσβάλει τον Ελληνικό λαό και κανένας πολιτικός δε λέει τίποτα. Η βουλή είναι έτοιμη να ξεπουλήσει την Ελλάδα. Η παιδεία πάει από το κακό στο χειρότερο. Πέντε σόγια κυβερνάνε τη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια. Ο λαός έστειλε τη Ντόρα στον κάλαθο των αχρήστων και ο Αντωνης την εβαλε απο την πίσω πόρτα πρώτη στο επικρατείας. Ο Αντώνης άλλα μας είπε και άλλα έκανε. Ο Κουβέλης σκίστηκε με τα αγκίστρια για να μας "απαγκιστρώσει" και τώρα καταπιε τη γλώσσα του. Ο Τσίπρας θέλει το καλό μας αρκεί να μην θίγονται τα συμφέροντα των λαθρομεταναστών. Μπορούμε να ψηφίσουμε όποιον θέλουμε, αρκεί να είναι ένας εκ των εκλεκτών.

      Μιας και διψάς για τεκμηρίωση του πολιτικού προβλήματος, μπορείς να ξεδιψάσεις εδώ http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/10/blog-post_09.html

      Αμα δε σου φτάσει και διψάς ακόμα, δώσε και τριάντα ευρώ να πάρεις το βιβλίο του Μπογιόπουλου. Πριν το πάρεις όμως, διάβασε τον τίτλο για να πάρεις μια γεύση για τον τρόπο που σε αντιμετωπίζει ο συγγραφέας του.

      Διαγραφή
  2. Ένα πάντως είναι βέβαιο! πως το σημαίνον σφυροδρέπανο πρέπει να αντικατασταθή από χιαζόμενο μικρόφωνο και κονδυλοφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάντως που διάβασα το βιβλίο ανέφερε πραγματικά γεγονότα και δεν βασιζόταν σε καλτσοθεωρίες και πολιτικοκοινωνικά κομπλεξ.Προφανώς και έχεις κομπλεξ με την αριστέρα και τον κομμουνισμό και ΕΝ ΜΕΡΗ με το δίκιο σου άφου εφαρμόστηκε με αυτόν τον τρόπο αν και πολλές φορές αμφιβάλλω αν ξέρεις για τι σου φταίνε τόσο (μηπως γιατι εισαι ενα αμερικανοποιημενος μακαρθιστης ατομο που ενώ προσπαθείς να επιρρεάσεις χωρις βασιμες ιστορικες αποδειξεις συγχρονως γουσταρεις και το αμερικανικο καπιταλιστικο συστημα που βοηθαει να ζησει ο καθενας το "αμερικανικο ονειρο" του).Αμα είναι να λές αληθειες να τις λές όλες χωρις να κάνεις επιλεκτική κριτίκη.Όσο για τους φανατικούς αριστερούς μαθετε πως κανένα σύστημα δεν λειτουργεί σωστα αν δεν υπάρχει η επιβράβεση και η δυνατότητα να προχώρισεις μπροστά,βεβαια και σε αυτο το συστημα εγινε καταχρηση εξουσια, θεωποιηση του χρηματος, και οι ανθρωποι πλεον εχουν καταντησει υλικα αγαθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα ξέρναγες όλα αυτά πάνω μου, αν ειχες μπει στον κόπο να διαβάσεις τις δύο προηγουμενες από αυτήν εδώ αναρτήσεις.

      SOVIET STORY

      ΦΑΚΕΛΟΣ Κ.Κ.Ε.

      Μόλις τις διαβάσεις, θα δεις ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να σου εξηγήσω γιατί είμαι αντικομμουνιστής. Αντικομμουνιστική είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Οχι εγώ.

      Με τα υπόλοιπα περί αμερικανικού ονείρου κ.λ.π. συμφωνώ, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να με αποκαλεί κάποιος ηλίθιο.

      Διαγραφή
  4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Ή ΚΑΘΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ Κ.Ο.Κ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΑΤΙ, ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ "ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΙ' ΟΛΑΣ ΖΩΟΝ, ...", ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑ ... "ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ".
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ, ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ.
    ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΚΕΝΟΛΟΓΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sainoglou Συμφωνω και επαυξανω!.Μπορει να μην συμφωνω με το βιβλιο απολυτα,παντως το οτι εχουν ολα σχεδον τα πολιτικα συστηματα παρεκκλίνει απο τις αρχικες τους ιδεες ισχυει (πολιτικη των ΗΠΑ, σοβιετικη ενωση κτλ).
      Παντως τονιζω πως καθε συστημα πρεπει να σεβεται και να λειτουργει με σεβασμο τον ανθρωπο και οχι να κερδιζουν μικρη μεριδα ανθρωπων.

      Διαγραφή
    2. Ο Αριστοτέλης ήδη πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, είχε πει ότι η ολιγαρχία σαν πολιτικό σύστημα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων. Αυτό συμβαίνει και σήμερα και συμβαινει επειδή το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι δημοκρατία αλλά ολιγαρχία.

      Αυτή είναι η αιτία που επιτρέπεται στον νεοφιλελευθερισμό να βουλιάζει τις ζωές μας στη φτώχεια και τη δυστυχία σήμερα. Αν η πολιτική εξουσία υπηρετούσε τα δικά μας συμφέροντα αντί για αυτά των τραπεζιτών, ο νεοφιλελευθερισμός δε θα υπήρχε καν σαν σκέψη.

      Δυστυχώς, όλα αυτά, αν και θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, σήμερα χρήζουν εξήγησης και επιχειρηματολογίας.

      Διαγραφή
    3. em, μην ξεχνάς πώς και η ολιγαρχία, (όπως τα πάντα εξ' άλλου), έχει δύο εκδοχές, οι οποίες είναι εντελώς αντίθετες μεταξύ τους: την απολυταρχία και την αριστοκρατία!

      Διαγραφή
  5. Εχω διαβάσει το βιβλίο και συμφωνώ με τον τίτλο.Ο καπιταλισμός έχει κατασρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και επιβιώνει στηριζόμενος στην δυστυχία της πλειονότητας των ανθρώπων.Φυσικά ηλίθιος έιναι και όποιος πιστεύει ότι και με τον κομμουνισμό τα πράγματα θα είναι καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι παραπάνω σχολιαστές, ενοχλημένοι προφανώς από προηγούμενες αναρτήσεις που ξεσκεπάζουν το πολιτικό συστημα που υπηρετούν, προφανώς περιορίζονται στην ανάγνωση του Μαρξ, του Λένιν και του Μπογιόπουλου (αν και αμφισβητώ ακόμα και αυτό). Αν είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν και Αριστοτέλη ή άλλους αρχαίους συγγραφείς, θα γνώριζαν ότι ο Κομμουνισμός δοκιμάστηκε σαν οικονομικό σύστημα ήδη από την αρχαιότητα και απέτυχε. Επίσης απέτυχε και στη σύγχρονη μορφή του και αυτό κατέστη τόσο εμφανές με την πτώση του κομμουνισμού στη σοβιετική ενωση που νομίζω δε χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.

    Θα αντιλαμβάνονταν επίσης ότι ο καπιταλισμός είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ θεωρία και όχι πολιτική. Και ότι η λύση στα προβλήματα μας δε θα προκύψει από μια άλλη οικονομική θεωρία αλλά από μία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ που να δίνει λύση στα προβλήματα μας. Το ζήτημα αυτό έχει αναλυθεί διεξοδικά και επαρκώς εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια, αλλά δεν το ανέλυσε ουτε ο Μάρξ, ούτε ο Λένιν ούτε ο Μπογιόπουλος και αυτός είναι και ο λόγος της πλήρους άγνοιας των σχολιαστών επι του θέματος.

    Η πολιτική εξουσία είναι η ανώτατη αρχή σε έναν τόπο που πράγματι υπάρχει λαϊκή κυριαρχία. Η πολιτικη εξουσία έχει τη δύναμη να περιορίσει την οικονομική και οχι το αντίθετο. Η πολιτική εξουσία έχει απλώς τη δύναμη να διαβρώνει την πολιτική για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της. Ενα πολιτικό σύστημα που θα λάμβανε υπ' όψη του τον παράγοντα αυτον και θα τον περιόριζε εν τη γενέσει του, δε θα μας έφερνε εδώ. Αν την Ελλάδα την κυβαρνούσαν Ελληνες με δημοκρατικό πολίτευμα, τότε ο καπιταλισμός δεν θα είχε καμιά δύναμη πάνω μας.

    Ο Αριστοτέλης ήδη πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, είχε πει ότι η ολιγαρχία σαν πολιτικό σύστημα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων. Αυτό συμβαίνει και σήμερα και συμβαινει επειδή το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι δημοκρατία αλλά ολιγαρχία. Ομως σήμερα, έχουμε πάψει να είμαστε πολίτες και έχουμε γίνει λογιστές και προφανώς οι λογιστές δεν καταλαβαίνουν από αυτά.

    Αν ο τίτλος του Μπογιόπουλου ήταν "Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε λογιστή" και απευθύνονταν μόνο στους σχολιαστές και οχι σε εμένα, δε θα με πείραζε καθόλου και δε θα ασχολούμουν με το βιβλίο του (το οποίο από διαστροφή ενημερώνω ότι έκατσα και διάβασα και αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που τελικά ένιωσα ηλίθιος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά δεν ξέρεις τι λες, και το αμαθές κοινό σου σ ακολουθεί σαν πρόβατο. Ξέρεις τι ειναι καπιταλισμός αλήθεια?

      Διαγραφή
    2. Αδυνατώ να φανταστώ πόσο μεγάλη θα ήταν η διαφορά αν είχαμε πραγματική δημοκρατία - σύμφωνα με το ιδανικό που έχουμε στο μυαλό μας - με το παρόν οικονομικό σύστημα.
      Όταν το ιδανικό είναι το χρήμα και το σύστημα ευνοεί τη δημιουργία περιουσιών κάποια στιγμή οι περιουσίες για αυτοπροστασία θα κάτσουν στο σβέρκο των πολλών (του δήμου).
      Πώς θα προστατεύαμε τη δημοκρατία; Βάζοντας χέρι στο σύστημα - ας πούμε. Άρα;
      Τα συστήματα σαν τρόποι διευθέτησης των αγαθών έχουν τη σημασία τους. Βολεύεται ο καπιταλισμός στη δημοκρατία; Σηκώνει η δημοκρατία τον καπιταλισμό;

      Διαγραφή
  7. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν το χρήμα για θεό τους, είναι πρόβλημα παιδείας. Οχι οικονομικής διαχείρισης.
    Ακόμα και στις χώρες που δεν λειτουργούν καπιταλιστικά (όπως η Σοβιετική ένωση επι κομμουνισμού), μπορούσε κανείς να έχει το χρήμα ή την εξουσία για θεό.

    Την παιδεία την παρέχει η πολιτεία, και συνεπώς η παροχή σωστής παιδείας είναι θέμα πολιτικό και όχι οικονομικό.

    Για να αλλάξουν όλα αυτά, πρέπει να ξεκινήσουμε από το πολιτικό σύστημα. Ενα πολιτικό σύστημα δημοκρατικότερο από το σημερινό, θα εξασφάλιζε προύποθέσεις για αλλαγή της παρεχόμενης παιδείας, ώστε οι επόμενες γενιές Ελλήνων να μην είναι έτσι όπως περιγράφεις.

    Δεν μπορείς να εξασφαλίσεις καλύτερη παιδεία αλλάζοντας την οικονομική σου θεωρία. Μπορείς να την εξασφαλίσεις αλλάζοντας το πολιτικό σου σύστημα.

    Η δημοκρατία δε σηκώνει τον καπιταλισμό, όχι τουλάχιστον τον νεοφιλελευθερισμό (την πιο σκληροπυρηνική μορφή του καπιταλισμού) που ζούμε σήμερα. Η δημοκρατία όπως είπε και ο Αριστοτέλης, είναι το πολίτευμα των φτωχών. Εκδημοκρατίζοντας το πολιτικό μας σύστημα, πολεμάμε τον καπιταλισμό. Αυτομάτως. Το αντίθετο δεν γίνεται.

    Στον πρώτο σχολιαστή που προσέβαλε όλους τους αναγνώστες του ιστολογίου, δε θα απαντήσω. Αν κάποιος έχει τη διάθεση να του εξηγήσει τι είναι ο καπιταλισμός, ας τον αποσκοτίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βοηθήσω λίγο;
      Το οικονομικό σύστημα πού χρειαζόμαστε, είναι δευτερευούσης σημασίας!
      Εκείνο πού χρειαζόμαστε είναι η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία θα διέπεται από Νόμους, (σε άλλη ανάρτηση δίνω και τον ορισμό του Νόμου)!

      Διαγραφή
  8. Τελείως αφαιρετικά και ξεγυμνώνοντας τις πολύπλοκες , πολυσύνθετες και επιστημονικομανείς διατυπώσεις, που συσκοτίζουν επίτηδες ίσως τους πολίτες, θα λέγαμε πως εάν χωρίζαμε την Ελλάδα διά 10 εκ. θα αντιστοιχούσε στον καθένα 13 και κάτι στρέμματα. Αυτή είναι η ΒΑΣΗ (εάν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό επειδή κάποιοι θεωρούν πως όλα αυτά ανήκουν σε 3000 οικογένειες ή σε 3000000 επιπλέον επήλυδες τότε δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε)...Η πρώτη περίπτωση καλείται (πολύ αφαιρετικά, το είπαμε) απαράδεκτος και απάνθρωπος φεουδαλισμός, με πάμφθηνα χέρια και υποταγμένες συνειδήσεις.
    Εάν κάποιος στα 13 στρέμματα του (υποτίθεται ομοίας "παραγωγικότητας" με των υπολοίπων, γιά να λειτουργήσει το υπόδειγμα) μπορεί και κάνει "παπάδες" και χρειαστεί την βοήθεια του γείτονα, που παρέχοντας τις υπηρεσίες του, ιδία βουλήσει, εξασφαλίζει περισσότερο εισόδημα από την "ιδιοχρησία" του, τότε (πάλι πολύ αφαιρετικά, γιατί εδώ δεν γράφουμε κάποιο βιβλίο!),έχουμε τον καλοήθη καπιταλισμό-ΕΛΑΧΙΣΤΟ συγκεντρωτισμό.
    Εάν κάποιοι τώρα, με την δύναμη της βίας ή της δολιότητας, μεσολαβούν, προκειμένου μεταξύ των προαναφερθέντων συντελεστων παραγωγής να βάζουν την ουρά τους, μέσω ανεξέλεγκτων μέσων όπως υπερμοχλευμένου χρήματος και απίθανων υποσχετικών αξιογράφων, χωρίς αντιστάθμισμα χρυσού ή αγαθών, "ταίζοντας" έναν τεράστιο εσμό λογιστικών και προπαγανδιστικών ενορχηστρωμένων συνόλων, που το μόνο που κάνουν είναι να υπολογίζουν τι παράγεται από τους πραγματικούς συντελεστές παραγωγής γιά να το μοιράζονται, έστω και ως ψίχουλα μερικές φορές...τότε έχουμε το ΣΗΜΕΡΑ, εντός του οποίου είμαστε χωμένοι σχεδόν όλοι, τελευταίοι τροχοί της αμάξης του "συστήματος", που φοβόμαστε και την σκιά μας ακόμη μήπως ξυπνήσουνε οι "δούλοι" και πάψουν να μας ταίζουν!... Νεοφιλελευθερισμός το όνομα αυτού, κατάργηση κάθε έννοιας ανθρωπισμού το αποτέλεσμα, (τα αυτονόητα 13 στρέμματα πήγαν περίπατο).
    Είπαμε πολύ αφαιρετικά και χωρίς αξιώσεις...σαν αφηρημένη τέχνη ας πούμε, γιά να χαλαρώσουμε με τους αγνούς(και μόνο) αριστερούς φίλους μας που συναισθάνονται την συμβολική σημασία του σφυριού και του δρεπανιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .. ...Αυτό δεν είναι Βουλή Δημοκρατίας ...

    Αυτό είναι μαγαζί της παραλιακής — και ακόμα χειρότερο.

    Γιατί ούτε σ' αυτά τα μαγαζιά δεν υπάρχει αυτό το "στήσιμο".

    Πάνω από τις μισές θέσεις των "αιρετών" της Βουλής είναι "καπαρωμένες" πριν καν στηθούν οι κάλπες ...
    Πολλοί οι "εκλεκτοί" και πολλά και τα παιδιά τους.

    Δεν είναι μόνον ο Κωστάκης, ο οποίος έπρεπε να "βολευτεί" στον "ναό" της Δημοκρατίας. Είναι και ο Αντωνάκης και η Ντορούλα και ο Γιωργάκης και ο Κυριάκος ...... ………..
    ...Όλα τα "καλά" παιδιά του δικομματισμού ...
    Όλα τα άχρηστα παιδιά, τα οποία πλαισιώνονται από όμοιά τους εξίσου άχρηστα ...Βαρβιτσιώτηδες, Αλευράδες, Σταϊκούρες, Γεννηματούδες, Παπακωνσταντίνου, Κεδίκογλου και άλλα πολλά ...
    Όλος ο κοινωνικός κατιμάς της μεταπολεμικής περιόδου ...
    Τα κομματικά θηρία των κρατικών "κοτετσιών". Εκατομμύρια ευρώ τούς έχουμε πληρώσει σε αργομισθίες μέχρι να έρθει η σειρά του καθενός από αυτούς να μας "σώσει".

    Θα τους πληρώνουμε, είτε πετύχουν να μας "σώσουν" είτε όχι.
    -------------------
    fnous-ΕΑΜ β'- Η Δημοκρατία θα σώσει την Ελλάδα.

    http://www.youtube.com/watch?v=Jsgv7z4LS0I&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To πρόβλημα είναι, ότι δεν μπορούμε στις μέρες μας να ξεχωρίσουμε έτσι απλά την πολιτική από την οικονομία. Άμα διάβαζες το βιβλίο θα καταλάβενες τι θέλω να πω, αφού έχει μέσα αρκετά στοιχεία τα οποία μπορεί να σου διαφεύγουν για την κατάσταση.
    Όσο για τον αν πέτυχε ο κομουνισμός έχεις άδικο, γιατί ποτέ δεν προοριζόταν ως μια μόνιμη κατάσταση, αλλά ως το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα σε αυτό που έχουμε τώρα, και σε μία κοινωνία χωρίς χρήμα με ίσες προοπτικές για όλους. Κάτι τέτοιο γινόταν στην Μινωική Κρήτη!
    Αν μπορούσαμε να πατήσουμε restart όπως στα pc θα ήταν όλα οκ, για να αναδιανεμηθεί όμως ο πλούτος και για να γίνουν τα πράματα ποιο δίκαια για όλους χριζόμαστε μία μεταβατική περίοδο, καλός ή κακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως ξαναείπα, ΔΙΑΒΑΣΑ το καταραμμένο βιβλίο. Στις μέρες μας, δεν μπορούμε να ξεχωρισουμε την πολιτική από την οικονομία, διότι η οικονομία έχει αγοράσει την πολιτική και αυτό το επιτρέπει το ολιγαρχικό πολιτικό μας σύστημα, το οποίο εξ αρχής ήταν σχεδιασμένο για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ελίτ.

      Οπως είπε και ο Αριστοτέλης, η ολιγαρχία εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα των πλουσίων, και η δημοκρατία εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα των φτωχών. Εκδημοκρατίζοντας το πολιτικό μας σύστημα, αποδυναμώνουμε τον καπιταλισμό και το κεφάλαιο. Το αντίδοτο στη δυναμη της ελίτ είναι η δημοκρατία.

      Στη δημοκρατία, ο λαός αποφασίζει και για τα οικονομικά θέματα και ο λαός, ξέρει να μοιράζει δίκαια χωρίς να χρειάζεται ούτε θεωρίες, ούτε γραφειοκράτες ούτε κομμουνιστές.

      Διαγραφή
  11. οσοι δεν διαβασαν το βιβλιο και εχουν αποψη ο τιτλος του τους δινει την ιδανικη απαντηση.
    κατα τα αλλα στις επομενες εκλογες σκεπτομαι να ψηφησω ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστο καλύτερα. Στις επόμενες εκλογές, μη ψηφίζεις καθόλου. Δε θα αλλοιώσεις το εκλογικό αποτέλεσμα, στο υπόσχομαι.

      Διαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου