Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ...


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ναι, αδέρφια, είμαι αδιάλλακτος. Υπάρχουν ζητήματα που δεν τα συζητάω, δεν παίρνουν αν, ίσως, δεν υπάρχει λίγο ή πολύ. Υπάρχουν ζητήματα που απλά έτσι είναι. Είμαι αδιάλλακτος, σκληροπυρηνικός. Καλύτερα από μαλακοπυρηνικός.
Εσείς δηλαδή πόσο διαλλακτικοί είσαστε με την ασφάλεια των παιδιών σας; Παζαρεύετε την υγεία και την σωματική ακεραιότητα της μάνας σας; Τον πατέρα σας για πόσα τον πουλάτε; Έχει τιμή η τιμή σας;
Υπάρχει κάτι που θα σας έκανε να χαρίσετε το πατρικό σας σε ξένους, να το κάνουν τζαμί ή δημόσιο αφοδευτήριο;
Λοιπόν έχω κι εγώ, όπως φαντάζομαι κι η πλειοψηφία από σας, τα ίδια προβλήματα. Off shore δεν έχω, από μετοχές κάτι απομεινάρια της γενοκτονίας του ’99, της τάξης των τριακοσίων ευρώ, οι καταθέσεις μου είναι κοντά στα διακόσια ολοστρόγγυλα ευρώπουλα, οπότε εδώ θα ζήσω, ότι κι αν γίνει και σαν καλός Έλληνας το πιθανότερο είναι κι αυτά τα τελευταία φράγκα να τα φάω κανά βράδυ με τους φίλους μου. Γιατί τα πιο ωραία γλέντια τα κάνεις με αυτά που δεν σου περισσεύουν, με αυτούς με αγαπάς.
Εδώ θα ζήσω, όχι γιατί βέβαια δεν έχω επιλογή. Απλώς εδώ είναι το χνάρι μου στον κόσμο, το χνάρι του πατέρα μου και του παππού μου. Έχω ελιές να μαζέψω, να κλαδέψω. Έχω προσκέφαλο ν’ αγρυπνήσω σ’ αυτούς που μ’ ανάθρεψαν. Εδώ είναι οι φίλοι μου, όλοι. Έχω πάντα στην τσέπη μου τα ναύλα για το Βαρκάρη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Να τα ‘χετε κι εσείς.
Ως τότε πάντως εδώ είναι το σπίτι μας, ο τόπος μας.
Τώρα λοιπόν που πλησιάζει ο Χειμώνας είμαι σίγουρος πως κάνετε τα κουμάντα σας. Πλένετε και μπαλώνετε τα ελιόπανα σας, τσεκάρετε τα χτένια και τις σκάλες σας, για να μαζέψετε το λάδι της χρονιάς. Στα πιο μικρά πράγματα λοιπόν παίρνετε τα μέτρα σας, φροντίζετε τις πιο απίθανες λεπτομέρειες. Θ’ αφήσετε στα μεγάλα να σας πάει η τύχη, όπου θέλει, να σας πάρει το ποτάμι;
Οι Ταγματασφαλίτες του Μνημονίου περιφέρονται θρασείς και ψευδόμενοι. Η μύτη τους πια βρίσκει στις γωνίες και στα σύρματα των τρόλεϋ. Όσο εσείς υπομονετικά προετοιμάζεστε για την συγκομιδή, αυτοί προετοιμάζουν νέο γύρο αφανισμού. Αυτή τη φορά ο Γιώργος δεν θα πάρει βραβείο μόνο με τέθριππο από τους «Σάϋλοκ, Χίμλερ και Σια Δωρεοδόχοι Σώματος Α.Ε.», θα πάρει κι ένα γάϊδαρο τσίγκινο, φυσικού μεγέθους κι ένα βραβείο ΠΙνόικιο από τα χέρια του ίδιου του Τζεπέτο.
Διαψεύδουν το Μνημόνιο 2 αλλά ο μαρτυριάρης Όλι Ρεν το σφύριξε. Ήδη ακονίζουν και λαδώνουν τα παλούκια. Μετά θα βγει ο Πάγκαλος ο Οινοποιός, η εμβληματική φιγούρα της λιτότητας και θα πει πάλι αυτά τα ανδροπρεπή, που εμπνέεται όταν λείπει η συμβία του για περιοδεία στα Καλύβια. Μια συμβουλή μόνο, αδέρφια: όταν μιλάει ο Πάγκαλος στην τηλεόραση, να μετακινείται την πολυθρόνα σας στο πλάϊ, να βλέπετε λοξώς την οθόνη, γιατί θα του πεταχτεί κανά κουμπί απ’ το πουκάμισο και θα σας βγάλει το μάτι.
Παράλληλα, η καμαρίλα στο κόμμα της καθεστωτικής «Κομανέτσι», του ζογκλέρ και πρωταθλητή της κωλοτούμπας, πάει σύννεφο. Έχω πλήρες ρεπορτάζ, γκαραντί, για το πώς Δευτέρα πήρανε ως κοινοβουλευτική ομάδα απόφαση 11-4 ΚΑΤΑ του Μνημονίου και μετά από κάτι τετ α τετ και κανά δυο τηλεφωνήματα από δημοσιογραφικές «πουτάνες», που εξελίχθηκαν σε «ψιλονταβαντζήδες», τους ξαναμάζεψε ο Εξαπτέρυγος ο Ευλύγιστος και κάνανε γαργάρα την απόφαση και ξαναμαναψηφίσανε, βγάλανε την περικεφαλαία και φορέσανε ένα ωραίο φέσι, που τους στενεύει λίγο στον αστράγαλο κι είπαν ναι, oui, si, ja, evet, YES SIR, JAWOHL HERR COMMADANT! Κάποιος ψέλλισε να πουν τουλάχιστον «παρών» την Τετάρτη στη Βουλή, μπας και διασωθεί το κόμμα αλλά του είπαν να κάνει μόκο κι ετέθη και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας! Κι έτσι ο Μάκης κέρδισε το μοναχικό χειροκρότημα της θυγατρός, δύσοσμο εύσημο, που όσο κι αν το πλένει, πάντα θα μυρίζει περίεργα. Τώρα βλέπουν τους ψηφοφόρους τους να φεύγουν όπως οι Αλβανοί το 1990 από την Αλβανία αλλά παίζεται κι ένα άλλο περίεργο παιχνίδι, για το οποίο επιφυλάσσομαι αλλά αν είναι όπως μαθαίνω, κάτι παληκάρια του βαρέος «πατριωτισμού» θα γίνουν νούμερο επιθεώρησης.
Αυτό πάντως που αποδεικνύεται είναι ότι η ίδρυση του ΛΑΟΣ είχε σαν στόχο τον εγκλωβισμό του Πατριωτισμού στο πολιτικό περιθώριο. Ήταν ένας καθεστωτικός μπαλαντέρ για επείγουσα χρήση. Μια χρήση. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μνημονιακός Μητσοτακισμός του πρόεδρα με τον Λαό και την Πατρίδα; Όση κι ο Γιώργος με τον Σοσιαλισμό.
To «Μνημόνιο 2», κάτι σαν «Αττίλας 2», έρχεται, αδέρφια. Κάντε λοιπόν τα κουμάντα σας. Υπερασπιστείτε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια και νοημοσύνη σας. Ξεσκίστε τους. Πηγαίνετε στις κάλπες. Όλοι. Από το πρωί, σπάστε την πάχνη με το παπούτσι σας. Ακόμη κι απ’ την εντατική, με τον ορό και το σακκουλάκι. Ρίξτε τους μαύρο, κουρέψτε τους με την ψιλή κι ανεβάστε τους ανάποδα στον γάϊδαρο. Τσακίστε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγα. Κάντε τον Τατούλη να παραμιλάει τραγουδώντας τον αράπη του Ζαμπέτα από το φούμο που θα φάει. Από τις στράτες του Μωριά ξεκινάνε πάντα ωραία πράγματα.
Αυτό που θα τους λειώσει, δεν είναι απλά το να αποκτήσουν τροπικό μαύρισμα οι αχθοφόροι του Μνημονίου. Αυτό που θα τους συντρίψει θα είναι να ενισχυθούν μαζικά οι υποψήφιοι του Αντώνη Σαμαρά. Κάντε τις εκλογές δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου. Αν σκορπίσετε από δω κι από κει, θα βγουν Γιώργος κι εξαπτέρυγα ως τεθλιμμένοι συγγενείς και θα λένε, «δεν χάσαμε εμείς, χάσανε όλοι, το πολιτικό σύστημα περνάει κρίση». Αν σκορπίσετε την αντιμνημονιακή σας ψήφο εδώ κι εκεί, τότε, αδέρφια, θα ξεφυσήσουν ανακουφισμένοι και θα σπρώξουν πιο δυνατά το παλούκι.
Δεν λέω κάτι περίεργο. Απλώς επειδή ξέρω ότι κι εσείς, αδέρφια, είσαστε αδιάλλακτοι όπως κι εγώ σε μερικά πράγματα, λέω να κάνετε τα κουμάντα σας για τα μεγάλα, για την Πατρίδα, την φαμίλια σας, τα παιδιά σας, την μάνα σας, όπως κάνετε και για τα μικρά. Ξεσκίστε τους με την ψήφο σας. Τζάμπα κι αναίμακτα. Πιείτε μια ωραία καφεδιά και μετά καρφώστε τους το ΟΧΙ σας στο δόξα πατρί. Παντού. Στην Θράκη, στην Κρήτη, στην Ήπειρο, την Ρούμελη και το Μωριά. Κυρίως όμως εδώ στην Αττική, εδώ στην Περιφέρεια των λαθρομεταναστών, της βρωμιάς και της παρακμής. Μπορεί να είσαστε άφραγκοι, με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, αλλά θα ζήσετε στα γόνατα, με το κούτελο κολλημένο στα πλακάκια; Δεν νομίζω. Πείτε τους το με την ψήφο σας...

Από: gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου