Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΝΙΚΗΣΕ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!

Διαβάστε για το δράμα της «οσιομάρτυρος» Δραγώνα. Οσονούπω και σε κινηματογραφική ταινία. Το ρόλο της Δραγώνα φημολογείται ότι θα ενσαρκώσει στη μεγάλη οθόνη, η "κατατρεγμένη κορασίς" Αλ Σάλεχ...

Δεν άντεξε το «παρακράτος» η Θάλεια Δραγώνα



Η παραιτηθείσα ειδική γραμματέας μετά την πρόταση να μην είναι υποχρεωτικό μάθημα η Ιστορία έγινε στόχος ακραίων στοιχείων
Συνεργάτες της λένε ότι η κυρία Δραγώνα «δεν άντεξε τελικά την ασφυκτική πίεση μιας πολιτικής ομάδας που συνδέεται ανοικτά με το παρακράτος...»...


ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

«Θα πεθάνεις», «Θα μετανιώσεις», «Θα σε θάψουμε». Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις φράσεις που απηύθυναν τους τελευταίους δώδεκα μήνες στην πρώην γραμματέα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κυρία Θάλεια Δραγώνα μέλη μεμονωμένων ακροδεξιών ομάδων, με καθημερινά μηνύματα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο. Οπως λένε συνεργάτες της, η πρώην ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας « δεν άντεξε τελικά την ασφυκτική πίεση μιας πολιτικής ομάδας που συνδέεται ανοικτά με το παρακράτος...». Η χθεσινή παραίτησή της από τη θέση που κατείχε στο υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι εξασφάλισε στην ίδια ηρεμία και στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ένα μέλλον διαφορετικό από εκείνο της προκατόχου της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου.

Αιτία πολιτικών τριγμών στην περίπτωση της κυρίας Δραγώνα υπήρξε η διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας. Στην κυρία Δραγώνα μάλιστα αποδίδεται η «μητρότητα» της πρότασης που κατέθεσε ομάδα καθηγητών του υπουργείου Παιδείας για να σταματήσει να διδάσκεται η Ιστορία ως υποχρεωτικό μάθημα στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και να αποτελέσει μάθημα επιλογής για τους μαθητές που θα επιλέγουν τη Θεωρητική Κατεύθυνση. Η πρόταση αυτή ξεχώριζε μόνο τρία υποχρεωτικά μαθήματα, τη Λογοτεχνία, τη Γυμναστική και τα Αγγλικά, προσεγγίζοντας ένα διαφορετικό μοντέλο ιεράρχησης των μαθημάτων στα σχολεία.

Βέβαια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συγκεκριμένη πρόταση δεν επρόκειτο να υιοθετηθεί από την υπουργό Παιδείας, αλλά αποτέλεσε απλώς μια από τις πολλές προτάσεις που κατατέθηκαν εν όψει των αλλαγών στο Λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η «διαρροή» τού περιεχομένου της όμως και η προβολή της από μερίδα του Τύπου ως ειλημμένης απόφασης του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Τόσο η κυρία Διαμαντοπούλου όσο και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου διέψευσαν την πληροφορία ως ανακριβή. Είχαν προηγηθεί όμως ομιλίες στη Βουλή από εκπροσώπους του Λαϊκού Ορθοδόξου συναγερμού (ΛΑΟΣ) κατά της πολιτικής της κυρίας Δραγώνα.

Η πρώην ειδική γραμματέας συναντήθηκε χθες με την υπουργό Παιδείας και της παρέδωσε την παραίτησή της, η οποία και έγινε δεκτή. Η κυρία Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «χάνει έναν πολύτιμο συνεργάτη», ενώ η πρώην ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης επέμεινε στη δήλωσή της ότι παραιτείται για λόγους πολιτικούς. Πάντως, όπως αναφέρουν συνεργάτες της κυρίας Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας, η ίδια δεν προσπάθησε να υποτιμήσει τη σημασία της Ιστορίας στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά να την εντάξει σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό μοντέλο με λίγα υποχρεωτικά μαθήματα στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Το θέμα των προτάσεων για τις αλλαγές στα Λύκεια βέβαια δεν προκάλεσε αντιδράσεις μόνο στους εθνικιστικούς κύκλους, αλλά και έξω από αυτούς. Πανεπιστημιακοί των Θεωρητικών Σπουδών αλλά και εκπρόσωποι των επιστημονικών ενώσεων ξεσηκώθηκαν καταγγέλλοντας ότι συρρικνώνεται το επιστημονικό τους αντικείμενο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης έκανε χθες δηλώσεις για το θέμα. « Χαίρομαι που και για τις δύο, την κ. Ρεπούση και την κ. Δραγώνα, είμαστε η αιτία εμείς, έτσι που φωνάξαμε μέσα στη Βουλή, το είπα κατευθείαν κατά πρόσωπο του κ. Παπανδρέου να μην περιμένει από εμάς στήριξη όσο η κ. Δραγώνα είναι εκεί » δήλωσε χαρακτηριστικά. « Κατάλαβαν έστω και αργά στο ΠαΣοΚ ότι η κ. Δραγώνα δεν έπρεπε να είναι στον τομέα αυτό. Χαίρομαι που έφυγε όπως και η κ. Ρεπούση. Προκαλούν την ιστορία, προκαλούν τη συνείδηση, προκαλούν τον κόσμο » κατέληξε.
«Κόκκινο πανί» για ακροδεξιούς Πανεπιστημιακός με προοδευτικό προφίλ και έντονη δράση στην υποστήριξη της μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης, αλλά και διαφόρων ομάδων μειονοτήτων στη χώρα μας, η κυρία Δραγώνα αποτέλεσε επί χρόνια το «κόκκινο πανί» για τον πολιτικό χώρο της Ακρας Δεξιάς. Οταν όμως στο παιχνίδι μπήκε ξανά το μάθημα της Ιστορίας, οι ακροδεξιές πολιτικές ομάδες που περίμεναν τόσα χρόνια βρήκαν την ευκαιρία να της δώσουν το «καίριο χτύπημα».

« Αν δείτε την πορεία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας από ομάδες νεαρών μια εβδομάδα μετά την επιλογή της κυρίας Δραγώνα για τη Γραμματεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας θα σοκαριστείτε...» έλεγε χθες στο «Βήμα» άνθρωπος του περιβάλλοντος της κυρίας Δραγώνα. « Θύμιζε την πρώτη περίοδο της ανόδου του ναζισμού στη Γερμανία... » συνέχισε ο συνομιλητής μας.

ΒΗΜΑ

Το έλαβα με μύνημα από τον ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΟΡΦΑΝΑΚΟ (FB)

3 σχόλια:

  1. Παιδιά να δείτε που τελικά αυτήν θα την παρασημοφορήσουν και θα πάνε τον Θεοδωράκη στο δικαστήριο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι ήδη παρασημοφορημένη από εκείνους για τους οποίους εργάζονταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τη Νικοπούλου, ούτε κουβέντα το "περιβάλλον" της κ. Δραγώνα. Και να σκεφτείς ότι ο πατέρας της είναι στον Άρειο Πάγο. Αν ήταν κόρη κανενός μεροκαματιάρη, θα την είχαν τσακίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου