Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ...


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Παρακολουθώ κι εγώ, στην τηλεόραση, αυτά που γίνονται τις μέρες αυτές στη Γαλλία, όπου, εκατομμύρια πολίτες έχουνε βγεί στους δρόμους και επιμένουν, εδώ και μέρες, να δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να μην αφήσουν να περάσει η αλλαγή του νόμου που θέλει να παρατείνει, κατά δύο χρόνια, το όριο της συνταξιοδότησης των Γάλλων εργαζομένων....

Και, ένα αίσθημα βαθειάς πίκρας με κυριεύει όταν, θέλοντας και μη, στο μυαλό μου γίνεται η σύγκριση της πολιτικής ευαισθησίας, επαγρύπνησης και αγωνιστικότητας των Γάλλων πολιτών, με εμάς.

Εμάς που, για να σωθούν τα πολιτικά και φυσικά τομάρια τους και τα οικονομικά στηρίγματα αυτών που μας πτώχευσαν, (δηλαδή σύσσωμου του καθεστώτος πολιτικού συστήματος), όχι μόνο τα όρια της συνταξιοδότησης των εργαζομένων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από αυτά των Γάλλων, όχι μόνο έκοψαν από τους πένητες συνταξιούχους και μισθοσυντήρητους, σημαντικά γι’ αυτούς ποσά, όχι μόνο «έκλεισαν τις στρόφιγγες» της χρηματοδότησης των μικρο/μεσαίων επιχειρήσεων, μαραίνοντας την αγορά και στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες απασχολούμενους σ΄αυτές, όχι μόνο γύρισαν τους μισθούς σε περασμένα χρόνια την ίδια στιγμή που άφησαν τις τιμές των προϊόντων να είναι οι ψηλότερες της Ευρώπης, όχι μόνο κατεδάφισαν τις οικοδομικές κατασκευές και έστειλαν ένα εκατομμύριο εργαζόμενους (σε αυτόν μόνο τον τομέα), στην απελπισία του αμφίβολου μεροκάματου, όχι μόνο εκτόξευσαν τη ψυχοφθόρο ανεργία στα επίπεδα της δεκαετίας του ’60, (τότε που τα τραίνα ήταν γεμάτα από Έλληνες μετανάστες που πήγαιναν να βρουν ψωμί στις φάμπρικες της Γερμανίας και στα ανθρακορυχεία του Βελγίου), αλλά έκαναν και κάτι άλλο, ακόμη χειρότερο από όλα αυτά μαζί: Διαπραγματεύτηκαν και παράδωσαν σε αλλοεθνείς την Εθνική μας Ανεξαρτησία !!! Παράδωσαν τη διαχείριση του πιο στρατηγικού Εθνικού Εργαλείου, σε ξένους, στους δανειστές μας.

Πριν μας πτωχεύσουν οικονομικά, μας πτώχευσαν κοινωνικά και πολιτικά.
Μας έκαναν καπιστρωμένα ανδράποδα που το μόνο οπτικό πεδίο που αφήνουν οι κομματικές παρωπίδες που μας έχουν φορέσει, είναι προς την κατεύθυνση της οσμής της προσωπικής μας ευμάρειας.

Όταν βλέπω νέα παιδιά, γεμάτα ζωή και ενέργεια, να γεμίζουν θέατρα και γήπεδα για να ζητωκραυγάσουν τον Γιώργο, τον Αντώνη, την Αλέκα, τον Αλέξη, τον Καρατζαφέρη, δηλαδή τους πολιτικά πτωχευμένους εκπροσώπους της ολοσχερούς πτώχευσης της Ελληνικής κοινωνίας, καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει αντίσταση: Όλη η ενέργεια αντίστασης που έχουμε μέσα μας, σαν κοινωνία, ξεθυμαίνει στο ενδοκομματικό «πεδίο βολής», αφήνοντας, έτσι, στο απυρόβλητο, τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι το σύνολο του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, που έχει αλλοτριώσει και εκτρέψει τη Δημοκρατία σε μία οικογενειοκρατούμενη πολιτική και οικονομική ολιγαρχία.

Ίσως αυτή η υπαρκτή διαφορά της ποιότητας της Δημοκρατίας, να είναι η διαφορά μας με τους Γάλλους που αιτιολογεί και τη διαφορά της τρέχουσας συμπεριφοράς των δύο κοινωνιών.

Τελευταία ελπίδα καταδίκης αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, στην παρούσα συγκυρία, οι επικείμενες εκλογές ΟΤΑ της 7ης Νοεμβρίου.
Ίσως ξεμυτίσει κάποιο φώς, στην άκρη του γκρίζου τούνελ.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την ελπίδα να σβήσει.

5 σχόλια:

  1. Όλα καλά και με κάλυψαν. Εκτός από ένα ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ? ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντώντας στον αναγνώστη που (πολύ σωστά) ρωτά "ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ? ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΜΑΣ?" τον παραπέμπω σε άλλα κείμενά μου που απαντούν στο ερώτημά του δείχνοντας (και μάλιστα πολύ αναλυτικά) συγκεκριμένη κατεύθυνση και συγκεκριμένο τρόπο της προτεινόμενης στροφής.
    Αρκεί μία επίσκεψη στους εξής ιστοχώρους:
    1) http://gopetition.com/online/36495.html
    2) http://syspan.blogspot.com/p/blog-page.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και υπάρχουν και πολλά άλλα.
    ΑΥΤΟ πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητέ "Ανώνυμε" της 23/10 9.46,

    Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να με παραπέμψεις απαντώντας στο ερώτημα μου.
    Οφείλω απέναντι στον εαυτό μου αλλά και σε όσους επιθυμούν να διαβάσουν τούτες τις ασήμαντες γραφές μου να ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ πως τέτοιες ΘΟΛΕΣ (κατ'εμένα) προτάσεις με (κατ'εμένα) ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ποιότητας και προέλευσης ιδεολογικές πλατφόρμες με βρίσκουν ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Τις θεωρώ επίσης ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ιδιαίτερα σε τέτοιους καιρούς όπου ΔΕΝ υπάρχει η ψυχραιμία ή το περιθώριο του χρόνου για να κριθούν. Ως εκ τούτου και για τους παραπάνω λόγους ΠΡΟΤΙΜΩ να ΤΑΣΣΟΜΑΙ υπέρ του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΛΟΓΟΥ ο οποίος είναι και ξεκάθαρος και γνωρίζω τους στόχους του ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ. Μια πλατφόρμα η οποία ασφαλώς είναι από την φύση της ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ εως ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ με ή και χωρίς εισαγωγικά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ. Οπως και να εχει ο στόχος είναι (κατ'εμένα) ξεκάθαρος η ΑΝΑΤΡΟΠΗ αλλά και η καταδική της "ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗΣ" πολιτικής υποταγής και καταπίεσης και η αμεσότητα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ελέγχου από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Αν λοιπόν η προτεινόμενη από εσένα άποψη έχει τον ίδιο σκοπό ενδεχομένος θα βρεθούμε στο ίδιο ιδεολογικό χαράκωμα. Αν όχι τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι. Οπως και να εχει θα γνωρίζω που που βρίσκομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου