Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...Επιτέλους κάποιος αντιμετωπίζει τα καρτέλ όπως τους αξίζουν
 
Για πρώτη φορά ο αρμόδιος Υπουργός αντιδρά με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο στις καταγγελίες για σύσταση καρτέλ...

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ρόβλιας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για ενδεχόμενο καρτέλ σε στημένους κρατικούς διαγωνισμούς για προμήθειες ρούχων, απέστειλε την σχετική καταγγελία ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε όλους εκείνους που πρέπει να δράσουν άμεσα:

 1. Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να κινηθούν άμεσα οι έρευνες για ποινικές ευθύνες (η σύσταση καρτέλ περιλαμβάνει σειρά από ποινικά αδικήματα με βάση τον Ν703/77 περί Ανταγωνισμού, τον Ν3691/2008 περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλων νόμων, ειδικά αν εμπλέκονται Δημόσιοι υπάλληλοι)
 2. Στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να κινηθούν οι διαδικασίες ελέγχου των ευθυνών των δημοσίων υπαλλήλων
 3. Στον Πρόεδρο της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης Τρομοκρατίας για να κινηθούν οι διαδικασίες επανάκτησης των παρανόμων κτηθέντων χρημάτων από το καρτέλ. Θυμίζουμε ότι η σύσταση καρτέλ αποτελεί παράπτωμα που εμπίπτει στον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η αρμόδια Επιτροπή μπορεί να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών αλλά και των ιδιοκτητών τους που συνεργάστηκαν αθέμιτα και έφτιαξαν καρτέλ.
 4. και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να ελέγξει σε βάθος την σύσταση του καρτέλ και να επιβάλει ενδεχόμενα πρόστιμα.
            Επί σειρά ετών η μόνη κίνηση του αρμόδιου Υπουργείου ήταν η ενημέρωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που με την σειρά της εξέταζε κάθε καταγγελία σε διάστημα 7 ετών και μόνο τότε εκινούντουσαν οι παρεπόμενες διαδικασίες από την Δικαιοσύνη και άλλες Αρχές (με δεδομένη την παραγραφή της πλειοψηφίας των αδικημάτων).

Ας ευχηθούμε ότι η πρακτική αυτή του Υπουργείου θα διαρκέσει και θα γίνει ακόμα καλύτερη ώστε να δούμε επιτέλους τα καρτέλ να συμμορφώνονται.

Απλά να συστήσουμε ότι θα έπρεπε να ενημερωθεί άμεσα και το ΣΔΟΕ ώστε να προχωρήσει σε εξοντωτικούς ελέγχους στις εταιρείες του καρτέλ, ελέγχους οι οποίοι θα αποκαλύψουν πλήρως όλα τα οικονομικά δεδομένα στις λοιπές Αρχές που θα ερευνήσουν το καρτέλ.

Κανένα έλεος για τους εγκληματίες που κλέβουν εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές καθημερινά.

Με εκτίμηση

Φλωράς Γιώργος.

4 σχόλια:

 1. Λοιπόν κε Φλωρά,

  Αυτό το μύνημα σε συνδυασμό με τον ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ κάπου με παραπέμπει σημειολογικά. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που?

  ΑΑΑΑ τώρα θυμήθηκα στην Αλίκη στο Υπολοχαγός Νατάσσα που έλεγε
  "... και περνούσε θειά πάνω στ'άσπρο άλογο ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΙ Γιώργη (καμμία σχέση με τον Παπανδρέου) ήτανε"

  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τη φωτογραφία την προσέθεσα εγώ και όχι ο κ. Φλωράς.

  Μπορεί να είναι άστοχη ως προς τον Αη Γιώργη(που ο ΓΑΠ δεν μπορεί να ενσαρκώσει) αλλά κέραια ως προς το φίδι (που τα καρτέλ παίζουν άψογα)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σεβαστή η αισθητική παρέμβαη αγαπητέ em αλλά μακράν απέχει της ουσίας.

  Η λερναία ύδρα των καρτέλ που καταδυναστεύουν την ζωή μας ΔΕΝ μπορεί να εξοντωθεί από έναν. Πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι υπουργός μέλος και μέρος ενός κόμματος-συμμορία βαφτισμένου ως τον πάτο στο τσουκάλι της διαπλοκής και της διαφθοράς.

  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου