Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Την περασμένη Παρασκευή η γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ μιλώντας σε συνέδριο της νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, επεφύλαξε μια έκπληξη στο ακροατήριο, αλλά και στους εταίρους της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κ. Μέρκελ πληροφόρησε τους συμπολίτες της αλλά και την διεθνή κοινή γνώμη πως ούτε λίγο ούτε πολύ, το πείραμα ἤ το μοντέλο του πολυπολιτισμού που μέχρι χθές εφαρμοζόταν στην Γερμανία, απέτυχε πλήρως. Η κ. Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά πως η «Multikulti» (όπως αποκαλούν οι γερμανοί τον πολυπολιτισμό) που μας κάνει να ζούμε ο ένας πλάϊ στον άλλον και να είμαστε ευχαριστημένοι, απέτυχε και μάλιστα απέτυχε ολοκληρωτικά».

Τι σημαίνει η νέα γερμανική πολιτική;; Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της κ. Merkel, τις οποίες επαναλαμβάνει επίμονα και με κάθε ευκαιρία τις τελευταίες εβδομάδες, οι μετανάστες είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν και να υιοθετήσουν τον γερμανικό πολιτισμό και αξίες. «Είμαστε δεμένοι με τις Χριστιανικές αξίες και όποιος δεν το αποδέχεται, δεν έχει θέση στην Γερμανία». Αυτές οι νέες θέσεις της γερμανίδας καγκελαρίου έρχονται να επιβεβαιώσουν τις σκέψεις που διατύπωσε ο κ. Thilo Sarrazin, μέλος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και στέλεχος της γερμανικής κεντρικής τραπέζης, στο βιβλίο του με τίτλο : «η Γερμανία καταστρέφεται» που κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου.

Ο κ. Sarrazin, διακηρύσσει χωρίς περιστροφές, πως οι μουσουλμάνοι υπονομεύουν την γερμανική κοινωνία και ευθύνονται για την μείωση του δείκτη νοημοσύνης του πληθυσμού!! Αρχικώς τα γραφόμενα του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην Γερμανία, όσο και στην διεθνή πολιτική σκηνή. Όμως τώρα η κ. Μέρκελ συμφωνεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με τις θέσεις του κ. Sarrazin. Την σκυτάλη της πολυπολιτισμικής καταδίκης πήρε ο κ. Horst Seehofer, κυβερνήτης του κρατιδίου της Βαυαρίας και πρόεδρος «αδελφού» κόμματος του Χριστιανοδημοκρατικού, ο οποίος μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, είπε πως τα δύο κόμματα τάσσονται υπέρ της υπεροχής της γερμανικής κουλτούρας και αντιτίθενται στον πολυπολιτισμό. Η κ. Merkel αναφερομένη στις οικονομικές επιπτώσεις της μετανάστευσης, είπε πως η ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική οπισθοδρόμηση της Γερμανίας. Συμπλήρωσε όμως, πως η χώρα της έχει ανάγκη από εξειδικευμένους εργαζομένους με άρτια εκπαίδευση και όχι από μετανάστες που μέχρι σήμερα προσπαθούσαν να αποκτήσουν οικονομικά προνόμια στην Γερμανία. Οι δηλώσεις και οι θέσεις των εκπροσώπων των χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών, παρά την «εντύπωση» που προκάλεσαν, είναι δηλωτικές των προθέσεων της Γερμανίας για το μέλλον. Οριοθετούν (και καλώς το πράττουν) την γερμανική κουλτούρα ως την κυρίαρχη στην χώρα τους (προς το παρόν...), αλλά φοβούμαι πως σύντομα θα αρχίσουν την εξαγωγή της και σε άλλες χώρες.

65 χρόνια σιωπής Οι γερμανοί την δεκαετία του 1950 είχαν ανάγκη από ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό για την ανοικοδόμηση της χώρας τους, μετά τις καταστροφές που υπέστη στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Υιοθέτησαν λοιπόν απέναντι σε όλους τους μετανάστες, τους "Gastarbeiters", τον πολυπολιτισμό, μια φιλελεύθερη και ανθρωπιστική προσέγγιση, που είχε ελκυστικό πρόσωπο: διατήρηση της κουλτούρας κάθε εθνικότητας, με ταυτόχρονη δέσμευση για υπακοή στους νόμους της Γερμανίας. Παράλληλα η Γερμανία έπαιξε και αυτή το ίδιο «παιχνίδι» θέτοντας τον εαυτό της στην πολυπολιτισμικότητα του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλπ. Ο λόγος ήταν προφανής. Μια μορφή συγγνώμης για τον εθνικισμό που καλλιέργησαν και τους οδήγησε στους παγκόσμιους πολέμους με τις γνωστές συνέπειες. Παρέμεναν σιωπηλοί στους διεθνείς οργανισμούς και ομάδες συμφερόντων, κτίζοντας μεθοδικά την αυτοκρατορία τους. Σήμερα ηγεμόνες πια της Ευρώπης και από θέση ισχύος μπορούν πάλι να μιλούν για γερμανικές αξίες και ιδεώδη. Και η ζωή συνεχίζεται. Μένει να δούμε εμείς αλλά και οι επόμενες γενεές αν και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Από: www.schizas.com

1 σχόλιο:

  1. Ein volk ein reich ein Fuhrer, Ενας λαός, ενα έθνος, ενας αρχηγός. Οι μάσκες έπεσαν! Θα εθελοτυφλούσαμε αν θέλαμε να πιστέψουμε ότι οι Γερμανοί ξέχασαν τόσο γρήγορα το "ένδοξο" παρελθόν τους. Αλλά εμείς τι δουλειά έχουμε με αυτούς? Οτι δεν πέτυχαν με τα όπλα θα δεχτούμε να το πετύχουν με όχημα την Ε.Ε.? Η οικονομική κατοχή η οποία καθορίζει σύνορα, δημοσιονομικά, άμυνα, δεν βλέπω σε τι διαφέρει από τις κατοχικές κυβερνήσεις. Από μια ζωή σε "χρυσή φυλακή" προτιμώ την ελευθερία μου στην επιλογή με οποιοδήποτε κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου