Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΠΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΓΙΑ "ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ" ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

σε ανακοίνωση για τις Εκδηλώσεις Μνήμης από το Α΄ Σώμα Στρατού, για την επέτειο των 98 Χρόνων Ελεύθερης Μακεδονίας

Τι εννοεί το ΓΕΣ όταν λέει "το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών";; αναφερόμενο στους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας!!
"Μακεδόνες" αποφάσισαν την αυτοδιάθεσή τους!!
Ο Κολοκοτρώνης ή ο Παύλος Μελάς πάλεψαν για την αυτοδιάθεση των λαών και όχι για την απελευθέρωση της Ελλάδος;
Δηλαδή αύριο μπορεί να ζητήσει κάποιος Περιφερειάρχης την αυτοδιάθεση τμήματος της Μακεδονίας;;;
 Εξηγείστε μας σας παρακαλούμε πολύ αν έχουμε άδικο.


Από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2010, με μέριμνα του Α’ Σώματος Στρατού πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο «ΕΚΑΒΗ» στην πόλη της Κατερίνης με θέμα «Βαλκανικοί Πόλεμοι – Απελευθέρωση Μακεδονίας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο των 98 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Με την παραπάνω έκθεση και σειρά άλλων εκδηλώσεων, αποδίδεται φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στους προμάχους της ελευθερίας μας, που αγωνίστηκαν για και υλοποίησαν την αμετάκλητη απόφαση των κρατών της Βαλκανικής να διεκδικήσουν στο πεδίο της μάχης το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών, την εξασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να τερματίσουν τη δυστυχία των υπόδουλων αδελφών. Οι αξίες της ελευθερίας της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτέλεσαν φάρο φωτεινό για τον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος εξορμά ντυμένος στο χακί το φθινόπωρο του 1912, με το Μάνλιχερ ανά χείρας, για να προσθέσει νέες σελίδες δόξας στη στρατιωτική μας ιστορία.

Για τις εκδηλώσεις μνήμης το A’ Σώμα Στρατού δημιούργησε ένα φυλλάδιο με ιστορικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα από εκείνη την περίοδο.

Δείτε το εδώ


Army Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου