Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ...


Είμαι και εγώ λοιπόν, ένα από τα παιδιά της γενιάς του '85. Μιάς γενιάς που τελειώνοντας το λύκειο, έμπαινε στο πανεπιστήμιο με όνειρα και φιλοδοξίες, για επαγγελματική, κοινωνική αλλά και οικογενειακή επιτυχία. Ανήκω στην γενιά, που είχε μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον, όπως μας έλεγαν! Είχαμε μπροστά μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες (το σύγχρονο νεοελληνικό όραμα) και μια Ελλάδα που μόλις είχε εισέλθει στην ζώνη του ευρώ, με τους πολιτικούς μας ηγέτες, να μας υπόσχονται μια ζωή καλύτερη, σε σχέση με τις προγενέστερες γενιές....

Ήμασταν η γενιά των προνομιούχων, όπως μας έλεγαν, αφού δεν γνωρίσαμε πόλεμο, κατοχή ή χούντα!
Ήμασταν η γενιά που τα είχε (;) όλα, χωρίς ποτέ να παλέψουμε για κάτι...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά των "χαραμοφάηδων", των τεμπέληδων, που όλα τα περιμέναμε έτοιμα...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά του καναπέ και της τηλεόρασης...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά που δεν είχε οράματα, ιδέες και ιδανικά...Έτσι μας έλεγαν!

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ...ΜΑΥΡΟ!!!

Η ισχυρή Ελλάδα έγινε ο παρίας της Ευρώπης...και το χρυσό κλουβί (της ευδιαιμονιάς) της νέας γενιάς, της δικής μας γενιάς, έγινε φυλακή που μας πνίγει!
Έμεις οι Έλληνες γίναμε ο πιο διεφθαρμένος λαός (σύμφωνα με τον πρωθυπουργεύοντα Γ.Α.Π.), και η γενιά μας, οι σημερινοί εικοσιπεντάρηδες και πάλι οι φταίχτες!

Φταίχτες γιατί έχουμε το θράσος να απαιτούμε δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για να μπορούμε να επιβιώνουμε, χωρίς τις πλάτες του μπαμπά και τις μαμάς!
Φταίχτες γιατί έχουμε μάθει στην καλοπέραση και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με 590 ευρώ για βασικό μισθό!
Φταίχτε γιατί απαιτούμε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα!

Επείδη φταίμε λοιπόν, επειδή η δική μας γενιά είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά της Ελλάδος, "πετάξτε μας στην μηχανή του κιμά" των διεθνών τραπεζιτών... θυσιάστε μια ολόκληρη γενιά για τους τόκους των τοκογλύφων και για να σωθεί η "Ελλάδα σας"!
Η Ελλάδα των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών...
Η Ελλάδα του κοινωνικού Άσουβιτς, που προτιμά να κόβει τα πόδια των διαβητικών, παρά να τους υποβάλει στις κατάλληλες θεραπείες...
Η Ελλάδα των συντάξεων και των μισθών της πείνας...
Η Ελλάδα της ανυπαρξίας των ιδανικών και των οραμάτων...
Η Ελλάδα της αρπαχτής...

ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΩΣ ΕΔΩ...Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ, Η ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ, Η ΓΕΝΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!!

Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΣΕ ΣΕΝΑ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ (ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ), ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ!!

Το είδα στο HellenicRevenge

4 σχόλια:

  1. Μέχρι πρότινος ήσασταν η γενιά που περιγράφεις. Δυστυχώς (γι όλους μας) αποδεικνύεται από τα πράγματα πως θα γίνεται η γενιά που περιγράφεις. Μαζί σας όλοι!!! ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ γιατί έβαλαν υποθήκη τα όνειρα σας για να περνάνε αυτοί καλά!
    ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΓΑΛΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν, επιτέλους, θα τσακιστούν ‘εκείνοι’ που θα τους τσακίσετε, θα μείνεις εσύ μαζί με τους υπόλοιπους.
    Αυτοί οι υπόλοιποι, είναι ‘καλοί’; Είναι ‘δίκαιοι’; Είναι ‘ευσυνείδητοι’; Είναι αλτρουιστές’; Είναι ‘δημοκράτες’; Είναι ‘πνευματικά ανεπτυγμένοι και μορφωμένοι’;
    Τι είναι τέλος πάντων αυτοί οι υπόλοιποι, αναρωτιέμαι.
    Πάντως, ελπίζω, εσύ και αυτοί οι υπόλοιποι, να μπορέσετε να τα βρείτε και να χτίσετε μια καλή κοινωνία.
    Διατηρώ, πάντως, κάποιες μικρές επιφυλάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι από τους σημερινούς "μη υπόλοιπους" και αυτό μου φτάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οι συμπολεμιστές του Θ. Κολωκοτρόνη καλύτεροι ήταν. Και της Μπουμπουλίνας καλύτεροι. Και του Καποδίστρια. Η ιστορία έχει, μερικές φορές, δείξει ότι όταν ο καταπιεσμένος επαναστατήσει και καταλάβει την εξουσία, χωρίς να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, ξεπερνά κατά πολύ σε στηγερότητα τον προηγούμενο καταπιεστή.
    Μήπως θα ήταν καλύτερα να εργαζόμασταν για αυτή την προετοιμασία των υπολοίπων, να διαχειριστούν την ελευθερία τους δημιουργικά; Αλλιώς, κινδυνεύουμε, ίσως, να μας βρουν μεγαλύτερες συμφορές εκεί που δεν τις περιμένουμε. Έχει ξανασυμβεί αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου