Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΕΦΤΗ

Τι είπε ο Γ. Παπακωσταντίνου στον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος διατύπωνε τις ενστάσεις του για το αυτόφωρο...

«Αν κάποιος μπει στο κατάστημά σας, κλέψει και εκατό μέτρα παρακάτω συλληφθεί, θα είστε ευχαριστημένος να τιμωρηθεί με ένα απλό πρόστιμο; Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει στέρηση της ελευθερίας υπό προϋποθέσεις και για όσους τελούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής;».
Ο mr Νο 1 πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση ποινικοποίησης του συνόλου των φορολογουμένων, αλλά από την άλλη η αίσθηση ατιμωρησίας που επικρατεί στη χώρα μας πρέπει να τελειώνει.

Η επιτυχημένη χρήση της παραβολής από μέρους του mr No1 με δελεάζει να θέσω και εγώ ένα ερώτημα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της παραβολής:

«Αν ο συνεταίρος σας στο κατάστημα σας, τον οποίο έχετε επιλέξει να διαχειρίζεται τα οικονομικά σας (για μια ακόμη φορά) και ο οποίος σας διαβεβαίωσε ότι το ταμείο είναι γεμάτο πριν τον επιλέξετε, σας κλέψει και πάρει και το ταμείο και τα λεφτά και σας πει ότι έκανε λάθος και το ταμείο δεν είναι τελικά γεμάτο, και καλέσετε την αστυνομία και συλληφθεί, θα είστε ευχαριστημένος να τιμωρηθεί με απλή στέρηση της κομματικής του ταυτότητας;  Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει στέρηση της ελευθερίας υπό προϋποθέσεις και για όσους τελούν το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση απάτης;».

Να προσθέσω επίσης ότι η αίσθηση ατιμωρησίας δεν υπάρχει μόνο μεταξύ πολιτών, αλλά και πολιτικών. Μόλις τον βρείτε ΕΝΑΝ (1) απατεώνα πολιτικό και τον βάλετε στη φυλακή, σας υπόσχομαι προσωπικά ότι η αίσθηση ατιμωρησίας, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, θα τελειώσει.

Η στατιστική σε μια κοινωνία "μαζί τα φάγαμε" δεν επιτρέπει να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας απατεώνας μεταξύ των συναδέλφων σας. Είμαι αισιόδοξος ότι αν ψάξετε, θα βρείτε κάποιον...

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

2 σχόλια:

 1. Έτσι ακριβώς ....

  Επίσης να τιμωρηθούν και αυτοί που χρηματοδοτούν τα κόμματα και σαν αντάλλαγμα δεν πληρώνουν ποτέ φόρους. Ξέρετε ποιούς λέω. Αυτούς που αν πλήρωναν θα κάλυπταν όλους τους φόρους των απλών εργαζομένων και συνταξιούχων (Εταιρείες Εβραικων συμφερόντων, offshore, κλπ.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι Νόμοι,νομίζω, πρέπει να ισχύουν και να εφαρμόζονται για όλους. Είναι αδιανόητο να ερμηνεύονται ή να εφαρμόζονται κατά το δοκούν.

  Αυτό το ...δοκούν μας έχει χαντακώσει.

  Την καλημέρα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου