Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ (που έχει και τη σχετική τεχνογνωσία), εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν δύο προπαγανδιστικές τεχνικές προκειμένου να επιβληθούν στην ελληνική κοινωνία σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, με τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις....


Τα κίνητρα της εφαρμογής αυτών των τεχνικών είναι διαφορετικά για το ΔΝΤ και το ΠΑΣΟΚ. Το μεν ΔΝΤ θέλει να εξασφαλίσει την εξόφληση των διεθνών τοκογλύφων, αδιαφορώντας για την ελληνική κοινωνία, το δε ΠΑΣΟΚ θέλει να εξασφαλίσει την διαιώνιση του ίδιου στην εξουσία. Και τα δύο προϋποθέτουν ότι θα διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς που ελέγχει την κοινωνία, διαφορετικά θα αποτύχουν τόσο το ΔΝΤ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Ο στόχος λοιπόν και για τους δύο είναι κοινός και είναι να περάσουν τα μέτρα, χωρίς να αντιδράσει και κυρίως χωρίς να εξεγερθεί η ελληνική κοινωνία και κινδυνεύσει να καταρρεύσει το καθεστώς που την ελέγχει.

Οι τεχνικές λοιπόν αυτές είναι:

1) Η τεχνική του σαλαμιού. Δηλαδή δεν επέβαλαν όλα τα μέτρα μαζί κάτι που θα…. ξεσήκωνε, με μαθηματική βεβαιότητα, την κοινωνία στο σύνολό της, θα την ένωνε και θα οδηγούσε σε κατάρρευση του διεφθαρμένου καθεστώτος, αλλά τα σερβίρουν λίγα – λίγα, φέτα – φέτα, για να μπορέσουμε να τα καταπιούμε εύκολα και να μην μας δοθεί η ευκαιρία να αντιδράσουμε.

Μάλιστα στην τεχνική αυτή, το ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε και την τεχνική του «διαίρει και βασίλευε», δηλαδή, απομονώνει μια – μια τις κοινωνικές ομάδες και αφού τις εξευτελίζει και τις στοχοποιεί, στη συνέχεια στρέφει, με τη βοήθεια των καθεστωτκών ΜΜΕ, την υπόλοιπη κοινωνία εναντίον τους.

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε να μπαίνει ήδη σε εφαρμογή και μια δεύτερη τεχνική και αυτή είναι:

2) Η τεχνική της παγίωσης της κατάστασης. Το ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ γνώριζαν από την αρχή και γνωρίζουν ότι η χώρα δεν μπορεί να εξέλθει από το μνημόνιο το 2013. Επομένως η συνέχιση της καλλιέργειας προσδοκιών για κάτι τέτοιο (όπως σερβιρίστηκε στην αρχή για να καμφθούν οι απότομες κοινωνικές αντιδράσεις) θα οδηγήσει σε εκρηκτική κατάσταση όταν φτάσουμε το 2013 και διαπιστώσουμε ότι είμαστε σε πολύ χειρότερη μοίρα από αυτήν που ήμασταν στα τέλη του 2009, πριν δηλαδή μπούμε στο μνημόνιο. Αυτή η διάψευση των προσδοκιών θα οδηγήσει και πάλι με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη και σε κατάρρευση του καθεστώτος.

Η λύση που επιλέχτηκε εδώ είναι να προετοιμαστεί από τώρα η κοινωνία για μακροχρόνια σκλαβιά και οικονομική κόλαση. Το δόλωμα είναι η λέξη “επιμήκυνση” της αποπληρωμής ως δήθεν επιβράβευσης των προσπαθειών μας.

Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, στην ουσία θα είναι, ένας συνδυασμός επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής με ταυτόχρονη ελεγχόμενη πτώχευση. Δηλαδή θα μπούμε σε μια εικοσαετή και πλέον παγίωση της ξένης κατοχής και η κοινωνία θα εθιστεί σ΄ αυτή την πάγια κατάσταση και θα μετατραπεί σε οφειλέτη που μόνιμα θα αγωνίζεται να εξασφαλίσει τη δόση των πιστωτών της. Χωρίς πλέον να έχει τα συνεκτικά εκείνα αρχικά ερεθίσματα για να αντιδράσει, τα οποία μακροχρόνια θα έχουν ατονίσει.


Στο δε πολιτικό επίπεδο, θα επικρατεί η Κυρίαρχη Ιδεολογία (διακύβευμα) της εξόδου από την κρίση και ταυτόχρονα οι διάφορες κομματικές πτέρυγες της πολιτικής ολιγαρχίας θα παίζουν θέατρο και τηλεοπτικό πολιτικό life style, για το ποια διαθέτει την καλύτερη λύση για έξοδο από την κρίση, διχάζοντας και εξαπατώντας το λαό, εκμεταλλευόμενες την ανέχειά του, για να εξασφαλίζουν με αγαστή συμπαιγνία, την ανεμπόδιστη παραμονή τους στην εξουσία.

Εδώ θα είναι τα πολιτικά τζάκια.
Εδώ θα είναι οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες του καθεστώτος.
Εδώ θα είναι τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με τα αισχρά προγράμματά τους.
Εδώ θα είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική “Δημοκρατία”.
Εδώ θα είναι οι πελατειακές σχέσεις.
Εδώ θα είμαστε και εμείς “τα πρόβατα”, ή όσοι από εμάς είμαστε, για να στηρίζουμε αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο το καθεστώς.

Πηγή: hassapis-peter.blogspot.com
Το είδα στο Olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου