Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ "ΠΑΙΖΕΤΑΙ" ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Αυτή η υπόθεση με τους παγιδευμένους φακέλους δεν μου αρέσει καθόλου. Είναι μια πολύ βρόμικη ιστορία σε κάθε περίπτωση και ως προς την «πολιτικότητά» της και ως προς το timing. Πολλά περνούν από το μυαλό μου, αλλά δεν έχω απάντηση, καθώς δεν διαθέτω πληροφορίες σχετικά. Ήθελα μόνον μέσω του «Ακτιβιστή» να εκδηλώσω την ανησυχία μου, καθώς η υπόθεση αυτή έρχεται να επιδεινώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να φορτίσει το προεκλογικό κλίμα με στοιχεία τρόμου και εξωγενούς απειλής.  Είναι προφανές ότι κάποιοι κάτι ετοιμάζουν, σε επίπεδο καταστολής και έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα. Και αυτοί μάλλον ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας...


Ο διεθνής τύπος αναφέρεται στα περιστατικά αυτά σαν στην Ελλάδα να υπάρχει εστία παραγωγής τρόμου και απειλής για την παγκόσμια ασφάλεια και αυτό υπερτονίζεται από τα ΜΜΕ της διαπλοκής στο εσωτερικό, ταυτόχρονα με την μεγέθυνση της αντικειμενικής φύσης των εμφανώς προβοκατόρικων αυτών ενεργειών....


Οι φίλοι θα γνωρίζετε, ίσως, την αλλεργία μου στην discourse της προβοκάτσιας. Ελάχιστες φορές στη ζωή μου έχω χρησιμοποιήσει την λέξη, αλλά εδώ η υπόθεση είναι «φως φανάρι». Μετά την ευρωπαϊκή χωροφυλακή που καλέσαμε να προστατεύσει τα σύνορά μας στον Εύρο από τους μετανάστες, φοβάμαι μήπως καλέσουμε και ευρωπαϊκές αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν ότι έπραξαν επί Ολυμπιάδας και κάτι παραπάνω!  Δεν θέλω να συνεχίσω…δυστυχώς η κυβέρνηση είναι τόσο ανοιχτή στην παγκοσμιοποίηση που δεν εμπνέει πλέον εμπιστοσύνη στους Έλληνες, σε κανένα επίπεδο. Ας κρατήσουμε λοιπόν την ψυχραιμία μας και ας είναι έτοιμη η κοινωνία των πολιτών να αντιδράσει αν η απειλή πάρει διαστάσεις. Μέσω τέτοιων απειλών γίνεται σήμερα το λεγόμενο securitization της πολιτικής ζωής, στις σύγχρονες κοινωνίες. Ας το προσέξουμε,  διότι οδηγεί σε παγίδευση των δημοκρατικών θεσμών και σε απαλλοτρίωση των φιλελεύθερων πηγών της κοινωνικής ζωής.

Από τον ακτιβιστή

2 σχόλια:

 1. simfono apolita to sxolio poli sosto
  karlos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. MNHMONIO 7ης Νοεμβρίου 2010
  ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ

  - Οτι η ΝΔ. το 1991 άνοιξε τα σύνορα της χώρας μου στην Αλβανία και πλημύρισε από Λαθρομετανάστες χωρίς να λάβει καμμία πρόνοια σε κανένα επίπεδο διασφάλισης της.
  - Οτι η Ν.Δ το 1991 ήταν που ξεκίνησε το παιχνίδι του ξεπουλήματος των «φιλέτων» της Ελλάδας
  - Ότι το ΠΑΣΟΚ διά στόματος Σημίτη ξεπούλησε τα ΙΜΙΑ ξεχνώντας τους νεκρούς αξιωματικούς ενώ ευχαρίστησε στην βουλή τους αμερικάνους.
  - Οτι το ΠΑΣΟΚ συνέχισε το ξεπούλημα μέσω του χρηματιστηρίου.
  - Οτι το ΠΑΣΟΚ ενθάρρυνε το παιχνίδι του χρηματιστηρίου παίζοντας με τα αποθεματικά των ταμείων ξεπουλώντας τα.
  - Οτι το ΠΑΣΟΚ με έβαλε στο Ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 220 ΤΗΝ ΠΗΓΕ ΣΤΑ 340,75 ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ και εντός δυετίας χωρίς να λάβει καμμία πρόνοια για τον Έλεγχο των τιμών στην χώρα με αποτέλεσμα σήμερα να πίνω (λέμε τώρα γιατί δεν βγαίνω πλέον έξω ) τον ελληνικό καφέ 6 Ευρώ = 2.044,50
  - ΄Οτι το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία με «στρατηγό» τον Τσουκάτο ό όποίος σήμερα δηλώνει πως πήρε μίζα 1.000.000 Ευρώ και τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και αντί να επέμβει εισαγγελέας με κατηγορητήριο την δήλωση του για αποδοχή διακίνηση προιόντων εγκλήματος αυτός κάθεται σπίτι του αμέριμνος.
  - Ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και έκανε έργα μέσα σε μια (κατά Πάγκαλον Ευαγγέλιο) «άθλια πρακτική διασπάθισης του δημόσιου χρήματος»
  - Ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε «κάτω από το χαλί» με την GOLDMAN SUCHS μεγάλο μέρος του χρέους ενώ γνώριζε πως η οικονομία με αυτά τα νούμερα θα βούλιαζε μια ώρα αρχήτερα.
  - Ότι το ΛΑΟΣ είναι απόκομμα χουντικών, βασιλικών, ναζιστο-φασιστικών στοιχείων της πολυκατοικίας της Ν.Δ και επιδιώκει να γίνει ρυθμιστής.
  - Ότι η Ν.Δ. ασχολήθηκε με τα (σο)δομημένα ομόλογα
  - Ότι η Ν.Δ αγόρασε νερό και έδωσε φιλέτα ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΑ
  - Ότι σήμερα η Ν.Δ. θεωρεί πως δεν έγινε ΤΙΠΟΤΕ δια στόματος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
  - ‘Οτι η Ν.Δ. γνώριζε, απέκρυπτε και προσαύξανε το δημόσιο χρέος του ΠΑΣΟΚ
  - Ότι το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε κατάπτυστη συμφωνία παράδοσης άνευ όρων της χώρας μου (Μνημόνιο-Δανειακή σύμβαση).
  - Ότι το ΠΑΣΟΚ αφού καλιέργησε πλήρως την αποδόμηση της χώρας μου μαζί με την Ν.Δ. με παρέδωσε βορά στα πολυεθνικά σαγόνια των αφεντικών γυρνώντας με πίσω σε εργασιακό μεσαίωνα
  - Ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε φορο αμνηστία 10ετίας σε όσους συμμετείχαν στο σχετικό πάρτυ ενώ ταυτόχρονα μου επαγγέλεται διαφάνεια και κάθαρση
  - Ότι το ΠΑΣΟΚ με έφτυσε στα μούτρα λέγοντας μου πως «Μαζί τα φάγαμε» ενώ εγώ δεν έχω μία και είμαι και άνεργος!
  - Ότι το ΠΑΣΟΚ έβρισε αυτούς που με προστάτευαν και με προστατεύουν μέρα-νύχτα και είναι παιδιά μου τον ελληνικό στρατό!

  Για όλους αυτούς τους λόγους να θυμηθώ να στείλω ΛΑΟΣ-Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στις 7 Νοεμβρίου –το λιγότερο- σπίτι τους.

  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΥΡΓΩΝ;

Αρχειοθήκη ιστολογίου