Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ...

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΟΚΤΩ «μνηστήρες» της Θεσσαλονίκης απ’ την…Αθήνα. Εκεί ο νότος που «κυβερνάει» τον βορρά (μοναδικό το φαινόμενο), το βαρύκεντρο, τα «κεντρικά». Και, βέβαια, πού να έδιναν τη συνέντευξή τους οι παραπάνω υποψήφιοι δήμαρχοι; Στην…TV100; Στη φωλιά που κτίστηκε επιμελώς από χίλια μαστόρια ομοειδούς φρονήματος και κομματικής συμπαράταξης;


ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ το πάθος. Συνυπήρξαν η σεμνότητα και το θράσος. Δίπλα σ’ έναν έμπειρο (και λόγιο) Παπαθεμελή ένας νεαρός γενειοφόρος (υποψήφιος δήμαρχος κι αυτός), με την πρεμούρα του «να φύγει ο Παπανδρέου», που κάτι μας θυμίζει. Σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους, οι «πρωταγωνιστές». Ο…άνετος κ. Γκιουλέκας και ο λιγομίλητος κ. Μπουτάρης. «Απαντούσε» σε όλα ο πρώτος. Δεν είχε πρόβλημα να τον ρωτούν για την «τρύπα του Μετρό Θεσσαλονίκης» (ας μας συγχωρήσει ο κ. Κούβελας για τον συνειρμό) και να μιλάει για το μετρό της Αθήνας. Να τον πιέζουν να πάρει θέση για τον «Άγιο» και να τα…απλώνει» για να «ξεμουχλιάσουν». Τον ρωτούν συγκεκριμένα κι απαντάει αφηρημένα. Με λέξεις αραδιασμένες αποβραδίς και προβαρισμένες, αγνοώντας το «απλούς ο μύθος της αληθείας έφυ». Ωραιολογεί, πλατειάζει, απεραντολογεί «πετώντας», η ματιά του στο μπακράουντ της (νεο)«εθνικοφροσύνης» και λοξοκοιτώντας την κενή(;) του θέση στο κοινοβούλιο.

ΚΑΙ, βέβαια, δεν ρωτούν τον «ανεξάρτητο» πώς βρέθηκε στην TV100, με πόσους και ποιους «αντιφρονούντες» συνεργάστηκε εκεί μέσα και πόσους…ανεξάρτητους έχει στο ψηφοδέλτιό του. «Μέγα το της υποκρισίας αμάρτημα» και πάμε παρακάτω.

Ο εκλογικός νομοθέτης φρόντισε για το σινάφι του κι εδώ δεν ευθύνεται ολοσχερώς ο κ. Γκιουλέκας. Ευθύνεται γιατί κάτι θα’ χε ακούσει για «το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό» και το προσπέρασε. Η κοινοβουλευτική μέριμνα (ξαν)φρόντισε τα παιδιά της. Κατέβηκες στις εκλογές, στράβωσε και απέτυχες; Δεν είσαι αποτυχών, δεν πηγαίνεις σπίτι σου με την πίκρα και στη τσέπη τη χασούρα. Η θέση σου, στο Κοινοβούλιο, σε περιμένει και η ζωή συνεχίζεται. Ρώτησαν τον κ. Βαρβιτσιώτη (τζούνιορ) που δεν παραιτήθηκε (όπως ο κ. Μιχαλολιάκος) κι απάντησε με το…συνταρακτικό «άλλοι 19 κάναν’ το ίδιο».

ΟΣΑ λόγια κι αν αραδιάσετε με στόμφο, κ. Γκιουλέκα, το ερώτημα παραμένει. Γιατί δεν παραιτηθήκατε(!;).

Από: activistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου