Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

ΩΣ ΕΔΩ !

Έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλές απόψεις σχετικά με το κίνημα των πολιτών, δεν πληρώνω στα διόδια αλλα τώρα τελευταία και στα ΜΜΜ. Κάπου στην μέση ειναι και η αλήθεια. Μια αλήθεια την οποία στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει την πραγματική της έννοια. Αυτό που εκφράζω είναι ότι το σύνταγμα αναφέρει την προσωπική ελευθερία πως είναι απαραβίαστη!


Το σύνταγμα δυστυχώς δεν αναφέρει ότι δεν δίνεις δικαιώματα σε ιδιωτικές εταιρείας (λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές) να καρπώνονται διόδια (κύριε Σουφλιά). Δυστυχώς το σύνταγμα δεν αναφέρει ότι ο εκάστοτε υπουργός θα λογοδοτήσει για αυθαιρεσίες και συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες. Για την ιστορία να αναφέρω ότι μετά από λίγο η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχασε τις εκλογές (αχ, κύριε Σουφλιά μου) αλλα εμείς εξακολουθούμε να πληρώνουμε!!!

Στην Ελλάδα έχουμε το ταλέντο να ερμηνεύουμε τους νόμους κατά την δική μας κρίση, αυθαίρετα και πάντα με ιδιοτέλεια!

Το κίνημα της άρνησης πληρωμής διοδίων, δεν είναι αριστερό, ούτε δεξιό. Το ότι στην χώρα μας οποιαδήποτε αντίδραση την οικειοποιείται η αριστερά είναι θέμα συστήματος και πολιτικής στάσης των ανθρώπων και των ΜΜΕ της χώρας. Δεν το συμμερίζομαι. Αλλά και ο απλός κόσμος κάπως πρέπει να διαμαρτυρηθεί και να εισακουστεί. Φτάνει ποια με τους πολιτικούς οι οποίοι έχουν παρασύρει τους εαυτούς τους, τους επιχειρηματίες αλλά και τους πολίτες σε μια συνδιαλλαγή άνευ ορίων.

Επίσης, έχω να πω ότι το ποιο δίκαιο είναι να πληρώνουμε για όσα χιλιόμετρα διανύουμε. Δεν το κάνουν όμως με αυτό τον τρόπο και μας αφήνουν να πληρώνουμε το μέγιστο της τιμής σε κάθε σταθμό γιατί έτσι καρπώνονται πολλά περισσότερα οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο από το να έβαζαν χιλιομετρική χρέωση

Δεν είμαι αριστερός, ούτε δεξιός. Είμαι ένας Έλληνας πολίτης, δίκαιος άνθρωπος ο οποίος αρχίζει να αγανακτεί με τα όσα γίνονται σε βάρος όλων των συμπολιτών του. Ο μόνος τρόπος είναι να αντιδράσω. Ετσι δεν λένε και οι πολιτικοί μας: «αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα». Ε, τι να κάνω και εγώ, να κάθομαι στον καναπέ; Να πίνω καφέ την ημέρα τον εκλογών και να μην ψηφίζω; Να κάνω απεργία πείνας; Κάνω αυτό που λένε και οι ίδιοι, ρήξη με το σύστημα, το οποίο μεταξύ μας το συντηρούν αυτό το κακό σύστημα οι πολιτικοί μας με τους συνδικαλιστές και ο λαός τρέχει για μια θεσούλα στο δημόσιο…

Η Αττική Οδός είχε κόστος κατασκευής 1,3 δις ευρώ. Τα ετήσια μικτά κέρδη της εταιρείας είναι περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ. Άρα σχεδόν έχει γίνει η εξόφληση του έργου, γιατι η εταιρεία έλαβε μέρος μόνο με το 65% το άλλο κεφάλαιο ήταν συν-χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρα γιατί πληρώνουμε τα διόδια αφού το έργο έγινε και η εταιρεία πήρε τα λεφτά της. Και ξέρετε κάτι; Θα πληρώνουμε την Αττική Οδό για άλλα 25 χρόνια. Αν δεν κάνω λάθος η σύμβαση παραχώρησης είναι 30 χρόνια. Σε λίγα χρόνια θα πληρώνουμε 5 ευρώ διόδια επειδή η σύμβαση όλων των υπουργών, όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) ορίζει ότι η εταιρεία ανάλογα με τις συνθήκες καθορίζει και το αντίτιμο. χαχαχα

Και τώρα λένε το κράτος θα ποινικοποίηση την στάση πληρωμή των πολιτών στα διόδια και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γιατί λέει είναι παράνομο. Αλλα παράνομο, δεν είναι το εισιτήριο (των 90 λεπτών) που αυξήθηκε 40%.

Ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια ζητούν την προστασία του υπουργείου μεταφορών με το να πιέζουν για έναν αντίστοιχο νόμο δηλαδή να μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε διόδια. Αντε, λίγο ακόμη έμεινε να δούμε το κράτος να λειτουργεί ως σεκιούριτι των ιδιωτικών εταιρειών στους εθνικούς δρόμους. Επίσης μας εκβιάζουν λέγοντας οτι θα σταματήσουν τα έργα στους δρόμους αν δεν πληρώσουμε διόδια. χαχαχα... μη σώσουν και τους φτιάξουν!

Για αυτό κάποιοι απαξιούν το ελληνικό κράτος, το κάνουν να φανεί ανίκανο και όλες τις δουλειές να τις κάνουν οι ιδιωτικές εταιρείες. Εμένα δεν με πειράζει, ας την κάνουν την δουλειά οι ιδιωτικές εταιρείες για να έχει δουλειά ο απλός πολίτης, αλλά βρε κερατά όχι και να με μεταχειρίζεσαι σαν μηχάνημα αναλήψεων!!! Θα με βρεις μπροστά σου να σου λέω ΟΧΙ, μέχρι εδώ ήταν.

ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΙΣ

http://pantepoptis.blogspot.com/2011/02/blog-post_7607.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΥΡΓΩΝ;

Αρχειοθήκη ιστολογίου