Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΕΘΝΟΣ ΗΡΩΩΝ, ΗΘΟΣ ΖΗΤΙΑΝΩΝ...

Όθων Ιακωβίδης

Την ώρα που το πολιτικό κατεστημένο παραπατάει, κάτω από το βάρος της τεράστιας ενοχής του για την πτώχευση της χώρας και τη φτώχεια στην οποία αυτό έχει καταδικάσει την Ελληνική κοινωνία, φανερώνεται η αλλοτρίωση που έχει υποστεί ο Έλληνας, τα τελευταία 30 – 40 χρόνια.
Την ώρα που οι ένοχοι κρύβονται και δεν τολμούν να περπατήσουν στο δρόμο για να μη τους λυντσάρουν, οι παθόντες (οι Έλληνες) συνεχίζουν να τους νομιμοποιούν στη θέση του διαχειριστή της τύχης τους, παρακαλώντας αυτούς που δημιούργησαν τα προβλήματά τους, να φροντίσουν για τη λύση τους !!!

Την ώρα που το καθεστώς πολιτικό μόρφωμα της Ολιγαρχίας, φορώντας την κορώνα της Δημοκρατίας, παραδίδει τα απαράδοτα της εθνικής κυριαρχίας σε αλλοεθνείς, οι Έλληνες, ομαδοποιημένοι κατ’ επάγγελμα, μετρούν πόσα αργύρια έχασαν από αυτή την παράδοση. Και, η κάθε ομάδα, διαμαρτύρεται γιατί έχασαν περισσότερα από όσα περίμεναν ότι θα χάσουν.

Δεν τους νοιάζει που έχασαν το μείζον. Διαμαρτύρονται ολοφυρόμενοι γιατί χάνουν το ελάχιστο.

Δεν τους νοιάζει που χάθηκε το σπίτι. Διαμαρτύρονται γιατί έχασαν μία καλύτερη θέση στο τραπέζι.

Γι αυτό το ελάχιστο, οι φορτηγατζήδες έκλεισαν τις εθνικές οδούς και παρέλυσαν το εμπόριο που ήδη στέναζε. Οι γιατροί έκλεισαν τα νοσοκομεία και παράτησαν τους αρρώστους στην απελπισία τους, οι φαρμακοποιοί έκλεισαν τα φαρμακεία και άφησαν τους πόνους να παιδεύουν τα ταλαιπωρημένα κορμιά. Οι ναυτεργάτες έκλεισαν τα λιμάνια, έδιωξαν τουρίστες, δυσφήμισαν τον Τουρισμό μας. Οι γεωργοί ετοιμάζονται να κλείσουν κι αυτοί με τη σειρά τους, τους δρόμους της χώρας και πάει λέγοντας.

Ο έρωτας της κοινωνίας, το μείζον, (ως το μόνο γονιμοποιόν), που δεν μπορεί να είναι άλλο από την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, έπαψε να φτερουγίζει, δεν την απασχολεί, δεν υπάρχει πλέον, δεν αναφέρεται από κανέναν (πλην του Μίκη Θεοδωράκη).

Ο σύγχρονος Έλληνας, οργανωμένος σε επαγγελματικές ομάδες, το μόνο που είναι ικανός να δεί και να μετρήσει, είναι τα χαμένα αργύρια τής κάθε δικής του ομάδας.

Όλη η κοινωνία, συμπεριφέρεται σαν ευνούχος που του έχει ξηλωθεί η ικανότητα να ερωτευτεί και το μόνο που τον νοιάζει, πλέον, είναι το καλό «φαί» (με την ευρύτερη έννοια). Και μόνο γι αυτό ζητιανεύει και διαμαρτύρεται προς αυτούς τους ίδιους που τον ευνούχισαν.

Ζητιανεύει και διαμαρτύρεται, η Ελληνική κοινωνία, για το λιγότερο «φαί», αντί να ορθώσει το ανάστημά της και να τους πετάξει στα σκουπίδια της ιστορίας, που της στέρησαν τον έρωτά της, τις μεγάλες αγάπες της, τις δικές της κόρες, την Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Και, δεν μπορεί να αντιληφθεί την μεγάλη Αλήθεια, ότι το φαί λιγόστεψε, γιατί λιγόστεψε η Δημοκρατία και η Ελευθερία μας, με την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας μας.

Δεν μπορεί να αντιληφθεί την μεγάλη Αλήθεια, ότι αν δεν έχεις Δημοκρατία και Ελευθερία δεν μπορεί να έχεις δική σου βούληση, δηλαδή δεν μπορείς να θέλεις και άρα, να ζητάς. Θα παίρνεις ότι σου δίνουν, δηλαδή ότι θέλουν κάποιοι άλλοι, γιατί αν δεν είσαι ελεύθερος, τίποτε δεν σου ανήκει, γιατί ανήκει σε κάποιους άλλους.

Και μη βιαστεί να πεί κάποιος ότι έχουμε Ελευθερία και Δημοκρατία. Η Ελευθερία μας, όπως όλοι βλέπουμε και ζούμε, έχει εκχωρηθεί με το επαίσχυντο «Μνημόνιο» και η Δημοκρατία έχει καταντήσει στη γνωστή σε όλους μας οικογενειοκρατούμενη Ολιγαρχία (πολιτική και οικονομική) που κυβερνά τον τόπο, εδώ και χρόνια.

Αν δεν αποκατασταθεί η λειτουργία της Δημοκρατίας και δεν ξανακερδηθεί η Ελευθερία μας, δεν πρόκειται να δούνε στον ήλιο μοίρα, ούτε οι γιατροί, ούτε οι φορτηγατζήδες, ούτε οι υπάλληλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, ούτε οι αγρότες, ούτε κανένας μας..

Να σταματήσει η ηλίθια διεκδίκηση μιας καλύτερης θέσης στο τραπέζι, όταν οι κλητήρες μας έχουν πάρει ολόκληρο το σπίτι. Το ότι ζούμε ακόμη μέσα σ’ αυτό, δεν σημαίνει ότι είναι δικό μας. Στο υποθηκοφυλακείο, έχει μετεγγραφεί σε άλλους ιδιοκτήτες.

Η Αλήθεια, φωνάζει. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να την ακούσουμε και να τη δούμε;;

Ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι η μόνη δημόσια φωνή που έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Είπε: ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ τη θέλησή μας για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Θα τον ακολουθήσετε, γιατροί, αγρότες, φαρμακοποιοί, υπάλληλοι, έμποροι, φοιτητές, άνδρες, γυναίκες;;;;

Θα διεκδικήσετε την (κουτσουρεμένη, σήμερα) Ελευθερία σας ξαναγινόμενοι Έλληνες, ή θα συνεχίσετε την δουλόφρονη επαιτεία από τα νέα αφεντικά σας/μας;

Ήρθε η ώρα να διαλέξουμε μεταξύ της ηρωικής εξόδου και της βολικής ζητιανιάς.

Ο καθ’ ένας διαλέγει τον ρόλο που του ταιριάζει.

11 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά ποιος Μίκης και παραμύθια ? Ήδη του έχουν βγάλει τα άπλυτα στη φόρα. Διαβάστε antinews και ydrohoos blogs.

    Τέλος πάντων ... αυτό που κατάλαβα πλέον είναι ότι τη στιγμή που η εξουσία δημιουργεί ένα μέτρο ενάντια στο λαό, δημιουργεί άμεσα και μια αντίδραση 'μούφα' για τους παρακάτω λόγους:

    α) Οι ενεργοί πολίτες βλέπουν ότι κάτι γίνεται, εφησυχάζονται, και η αντίδραση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
    β) Κερδίζουν χρόνο έως ότου βρουν αντίδοτο για την πιθανή αντίσταση του λαού τη στιγμή που πρέπει. Αν παρατηρήσετε, όλα αυτά περί 'ΣΠΙΘΑΣ' και 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ' έγιναν σε πολύ πρώιμο στάδιο.

    Να φέρω και παράδειγμα.
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. Και τώρα η κυβέρνηση λεέι ότι όσοι δεν πληρώνουν τη στιγμή που περνούν θα τα πληρώνουν με τη φορολογική δήλωση. Και λέω τώρα ... υποθετικά 100,000 πολίτες κατέβηκαν και σήκωσαν τις μπάρες (και μπράβο τους). Πόσοι από αυτούς δεν θα πληρώσουν φόρο?

    Και με την υπόθεση του κ. Αντωνίου τι έγινε?
    200 άτομα στη Χαλκίδα, οι άλλοι σπίτια τους. Και στο τέλος άλλο ένα συνταγματικό δικαίωμα απαξιώθηκε.

    Και με τις άκυρες δημοτικές εκλογές τι έγινε?

    Και πιθανόν στο τέλος θα σου χαρίσουν μια νίκη για να πάρεις την ικανοποίηση καθώς αυτοί θα κερδίζουν τον πόλεμο. Όπως γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Ο ένας παίρνει πρωτάθλημα και ο άλλος τις μεταξύ τους νίκες.

    Αυτό που θέλω να πω είναι ΜΗ ΜΑΣΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. Το να είμαστε κλειδωμένοι σε ένα σπίτι και να αλλάζουμε δωμάτια δε μας κάνει περισσότερο ελεύθερους από το να είμαστε κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο.

    Και κάτι τελευταίο !
    3 μήνες ψάχνω να βρώ το λόγο που η κυβέρνηση έχει φαγωθεί να καταργήσει το κάπνισμα, ενώ όλοι ξέρουμε τι κέρδη κρύβονται πίσω από την κατανάλωση των τσιγάρων. Μέχρι που κάποιος αναγνώστης και όχι blogger έδωσε μια διαφορετική άποψη. Είπε ότι το τσιγάρο σχετίζεται με καφέ και ποτό , άρα με συγκεντρώσεις ομάδων σε καφετέριες / μπαρ και ότι ίσως να μη βολεύει σε δημόσιους χώρους να γίνονται συζητήσεις πλέον. Κανείς δεν λέει ότι είναι σωστό, απίθανο δεν είναι πάντως.
    Το θέμα είναι να δουλεύει το μυαλό.

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ !!!!

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Θεοδωράκη τον απαξίωσες.

    Στον Αντωνίου δεν πήγες.
    Το κίνημα των διοδίων το απαξίωσες.
    Την κίνηση δεν πληρώνω την απαξίωσες.
    Δεν διαδήλωσες για τις άκυρες εκλογές.

    Δεν λες όμως πουθενά τι προτείνεις, πέρα από το να διαβάζουμε antinews που πλέον και ο τελευταίος ηλίθιος έχει καταλάβει ότι είναι όργανο του Σαμαρά και των μπλέ καθεστωτικών...

    Να μην μασάμε κουτόχορτο.

    Τι να μασήσουμε πες μας. Την προπαγάνδα του antinews?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάθε περίπτωση συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να δουλεύει το μυαλό μας. Να διαβάζουμε, να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλος, αν εξαιρέσεις την αναφορά στο Θεοδωράκη, νομίζω θα συμφωνήσεις με όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο άρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουτε θοδωρακιδες ουτε γιωργακιδες ουτε σαμαρακιδες ουτε σκατακιδες κανενα ονομα γνωστο δεν θα ανεβει παλι να δωσει πορεια για την ΕΛΛΑΔΑ .Τερμα,τελειωσανε αυτα.Τσιγαρο,καφε,συζητησεις,σφαιρες,οπλα,τσεκουρια κ.τ.λ.Τη μουχλα την κοβεις με το μαχαιρι απο το τυρι κ την πετας δεν κανεις ουτε πορεια ουτε διαμαρτυρια για να φυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε em

    Προσωπικά δεν απαξιώνω κανέναν.
    Για το Θεοδωράκη κρατάω τις επιφυλάξεις μου μιας και το παρελθόν του είναι λίγο σκοτεινό.
    Στη Χαλκίδα δεν μπόρεσα να πάω, πήγε όμως ο πατέρας μου.
    Τη μπάρα την έχω σηκώσει και γω. Λεωφορείο δε χρησιμοποιώ.
    Οπότε κάπου έχεις λάθος εδώ.

    Όσο για προτάσεις, τις έχω κάνει και παλιότερα. Το θέμα είναι ότι όλοι μα όλοι όσοι έχουμε να πούμε κάτι, πρέπει να το λέμε μπροστά σε έναν υπολογιστή, ο οποίος παρακολουθείται από 1000 πλευρές. Οκ, αν αυτό είναι αγώνας, πάω πάσο.

    Όπως είπα στο τέλος θα πανηγυρίζουμε που θα μειωθούν τα διόδια σε 2 ευρώ από 2.80, και θα έχουμε καταπιεί όλα τα υπόλοιπα.

    Όσο για το antinews, δε νομίζω ότι όλοι ξέρουν πού ανήκει το κάθε blog. Στο κάτω κάτω εγώ δεν ήξερα ότι υπήρχε antinews ... σ'αυτή τη σελίδα το βρήκα (στα κάτω αριστερά εικονίδια).

    Αυτό με κάνει πιο ηλίθιο και από τον τελευταίο ηλίθιο?

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. em

    Δεν έχω καμιά αντίρρηση με το άρθρο. Έχω με τις προσωποποιήσεις των δήθεν σωτήρων.

    Κατά τ'άλλα όλα καλά.

    Α.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλοι η μονη ειλικρινής φωνή ειναι ο Μικης αυτήν την στιγμή. Δεν υπάρχει τίποτα αλλο να πιαστουμε και να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ξανά μια μικρή ελπιδα οτι κάτι μπορεί να γίνει για αυτον τον τόπο.Ο Μικης δεν εχει να κερδίσει τίποτα απο αυτη την κινηση και νομίζω οτι δεν τρελλάθηκε ακόμα. ΑΚομα όμως και αν τρελάθηκε ειναι η μονη μας ελπιδα.Γιατι για να πάρουμε φωτιά χρειαζόμαστε και τρέλα ( με την καλή έννοια)
    Τομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με tony montana
    Στεφανία Λυγερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΑ'Ι'ΔΑΡΟΙ ΤΣΑΚΩΝΟΤΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ.
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΜΕ,ΧΑΙΒΑΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δε θα σχολιάσω τους γάϊδαρους.

    Φίλε Α.Ζ.

    Συγνώμη αν σε έπιασα από το λαιμό. Δεν ήταν στις προθέσεις μου. Εχεις δίκιο να προβληματίζεσαι. Και εγώ δε λέω να ακολουθήσουμε σώνει και καλά το Θεοδωράκη.

    Ομως, αυτά που λέει είναι σωστά. Συμφωνώ με τη διακήρυξη του, συμφωνώ με την επίθεση του κατα των Σιωνιστών και των Εβραίων, συμφωνώ με τον τρόπο που προτείνει να γίνει η αντίσταση.

    Με μικρές ομάδες από άτομα που να γνωρίζονται μεταξύ τους. Από τις ομάδες θα αναδειχθούν οι αρχηγοί, και από τις επιτροπές η ηγεσία.

    Δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει αλλιώς. Οι αρχηγοί δε φυτρώνουν. Και αν μας φυτρώσουν έναν, την κάτσαμε.

    Ο Θεοδωράκης, παρ΄όλο που είναι αριστερός, δηλώνει πατριώτης. Και το συνδιασμό αυτό η Ελλάδα τον χρειάζεται, διότι η σημερινή ηγεσία της αριστεράς προσπαθεί να ταυτίσει τις αριστερές ιδέες με το διεθνισμό (βλέπε ΠΑΜΕ, Σύριζα κ.λ.π.) πράγμα που δεν είναι καθόλου σωστό. Γι αυτόν τον τόπο πολέμησαν και οι αριστεροί και οι δεξιοί και οι αναρχικοί και όλοι και έχουν δικαίωμα όλοι.

    Ο Θεοδωράκης επανέφερε τους αριστερούς σε τάξη δείχνοντας ότι κάποιος μπορεί να είναι αριστερός πατριώτης, αλλά αποκατέστησε και τους δεξιούς διότι για πολύ καιρό ο πατριωτισμός ήταν λέξη ταμπού για τους δεξιούς μην τυχόν και θεωρηθούν ακροδεξιοί.

    Ας μην ακολουθήσουμε το Θεοδωράκη. Ετσι κι αλλιώς δεν την βγάζει μέχρι το τέλος της επανάστασης.

    Ας σκεφτούμε όμως αν αυτά που λέει είναι σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου