Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ! - (ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΕΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ)



Ο κ. Ερντογάν με την παραδοσιακή στολή της Κιργισίας
Κι΄ εσύ τέκνον Βρούτε; Αυτό ήταν το νόημα της απάντησης που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν έδωσε στους Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι δεν δίστασαν να… σιχτιρίσουν το κατοχικό καθεστώς απλώνοντας πανό διαμαρτυρίας.


Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, από το Κιργιζιστάν όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη,  ο κ. Ερντογάν άστραψε και βρόντηξε.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που τον συνόδεψαν στο ταξίδι, είπε: «Οι διαδηλωτές κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες σε συνεργασία με τον Νότο (σ. σ την Δημοκρατία της Κύπρου). Οι Τουρκοκύπριοι μας λένε να φύγουμε και η εξουσία παραμένει αδιάφορη. Πρέπει ο πρόεδρος και η κυβέρνηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται κατά της Τουρκίας. Ποιος είσαι εσύ που θα πεις στην Τουρκία σήκω και φύγε*. Έχουμε δώσει θύματα, έχουμε στρατηγικό ενδιαφέρον. Για όποιο λόγο μένει η Ελλάδα στην Κύπρο για τον ίδιο μένει και η Τουρκία. Εμείς τους υποστηρίζουμε και αυτοί μας φέρονται έτσι».

Πρόσθεσε μάλιστα ο κ. Ερντογάν πως οι Τουρκοκύπριοι είναι… καλοπληρωμένοι. Και πως ο πιο κακοπληρωμένος υπάλληλος εκεί παίρνει περίπου 10 χιλιάδες λίρες (5.000 ευρώ), ενώ ο μισθός του δικού του (του Ερντογάν) προσωπάρχη είναι 5.000 λίρες. Συνέχισε δε λέγοντας πως οι Τουρκοκύπριοι παίρνουν και 13ο μισθό!

Τέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός για πρώτη φορά ομολογεί πως στα Κατεχόμενα προετοιμάζεται το έδαφος για κινητοποιήσεις εναντίον της Τουρκίας. Γεγονός που φαίνεται ότι έχει ανησυχήσει και την ηγεσία του ψευδοκράτους, καθώς ο Ερντογάν αποκάλυψε πως ο Έρογλου ζητά ραντεβού μαζί του για συνομιλίες. «Θα τον καλέσω να μιλήσουμε», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, με τον αέρα ηγέτη… αποικιοκρατικής δύναμης.

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν αρνείται να πράξει αυτό που συμβουλεύει τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Μουμπάρακ να κάνει: Να ακούσει την φωνή των Τουρκοκυπρίων – αλλά και των Κούρδων.

Πάντως , κατά την παραμονή του στο Κιργιζιστάν επισκέφθηκε το τουρκικό Πανεπιστήμιο στο Μανάς, όπου φόρεσε την εθνική φορεσιά όπως επιβάλλει το έθιμο.

Ευτυχώς η στολή συνοδεύεται και από μαστίγιο , το οποίο σίγουρα θα χρειαστεί ο πρωθυπουργός, όταν επιστρέψει στην Άγκυρα, γιατί και εκεί οι διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί.

*Η ακριβής λέξη που χρησιμοποίησε ο κ. Ερντογάν, αναφερόμενος σ’ αυτό που οι Τουρκοκύπριοι φωνάζουν στην Άγκυρα, είναι «defol», που σημαίνει «να πάτε στο διάολο»!

*Η «Ελεύθερη Ζώνη» έχει από καιρό εντοπίσει την σπίθα που έχει ανάψει στα Κατεχόμενα. Διαβάστε (εδώ) και (εδώ)

Από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου