Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ 170 δΙς ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ!


Το φυσικό αέριο της Κρήτης θα φέρει 170 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία!
...και η κυβέρνηση ασχολείται με τις "φαστ τρακ" δήθεν επενδύσεις - ξεπουλήματα! Και η κυβέρνηση υπογράφει μνημόνια συνεργασίας με το Κατάρ ύψους 5 δισ. Επιτέλους, τέλος στην κοροϊδία! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!


Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχα γράψει από αυτό το blog, ότι η κρίση θα γίνει ευκαιρία για κάποιους να ξεπουλήσουν την Ελλάδα αργά ή γρήγορα (φαστ τρακ). Η κυβέρνηση (και η οικογένεια Παπανδρέου) έχει αναλάβει το γενικό ξεπούλημα της χώρας μας, αφού πρώτα την υποθήκευσε. Το ονομάζει "ανάπτυξη", αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τέτοια! Και αμέσως θα αποδείξω γιατί.

Μας εμφάνισαν ως δήθεν μεγάλη τους επιτυχία το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κατάρ που προβλέπει "επενδύσεις" ύψους 5 δισ. ευρώ, ξεκινώντας από την καζινοποίηση του Ελληνικού -που όλοι μας το είχαμε φανταστεί πάρκο. Με 5 δισ. επενδύσεις δεν... σώζεται φυσκά η ελληνική οικονομία (μιλάμε για "ψίχουλα" μπροστά στο χρέος), αλλά καταστρέφεται για πάντα το Ελληνικό. Μόνοι κερδισμένοι από τις ΚΑΤΑΡαμένες "επενδύσεις" θα είναι οι Άραβες και οι "Έλληνες" μεσάζοντες ή συνεργάτες τους. Στους "μεσάζοντες" εμπλέκονται και μέλη της οικογένειας Παπανδρέου, που ταξίδεψαν μέχρι τον Κόλπο για να φέρουν τις "επενδύσεις"...

Αυτά τα γνωρίζει όλη η δημοσιογραφική πιάτσα, αλλά ελάχιστοι μιλούν. Αντιθέτως, τα "παπαγαλάκια" των megaλοεργολάβων εκδοτών εμφανίζουν ως... μονόδρομο αυτού του είδους τα ξεπουλήματα - επενδύσεις, από τις οποίες ο ελληνικός λαός δεν θα κερδίσει τίποτα. Θα κερδίσουν μόνο οι megaλοεργολάβοι και η αγία κυβερνητική οικογένεια, που κάνουν την κρίση ευκαιρία για να πλουτίσουν ξεπουλώντας την περιουσία και τη γη των Ελλήνων.

Την ίδια ώρα, επώνυμα πλέον, πανεπιστημιακοί από όλη την Ελλάδα φωνάζουν για τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαθέτει η χώρα μας! Ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων, αποκαλύπτει:

"Υπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που ξέρουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλλη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά.

Και υπάρχει επίσης ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη. Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές, οι οποίες έχουν αποθέματα. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50% διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολογίζω μεταξύ ένα και τρία τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου.

Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δημιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις.
Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νησιού.
Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.

Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια… Αλάσκα, η οποία μπορεί να φέρει αναλογία 20%, στην Ελληνική Κυβέρνηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δηλαδή ένα κέρδος της τάξης των 170 δισ. ευρώ.

Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά, τα Νεόρεια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία.

Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη που κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης, 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια. Και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση".

Να ξαναπούμε το ποσό που θα εισπράξουν τα δημόσια ταμεία από την εκμετάλλευση μόνο του φυσικού αερίου της Κρήτης; 170 δισ. ευρώ! Και δεν είναι μόνο αυτό το κέρδος, αφού θα δοθεί οριστική λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της χώρας μας για τα επόμενα 100 χρόνια! Αυτό είναι ανάπτυξη, αυτός είναι ο τρόπος όχι μόνο για να ξεχρεώσουμε αλλά και για να αποκτήσει η χώρα μας ενεργειακή αυτονομία, να δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και να πάμε μπροστά! Και αυτός είναι μόνο ο ένας τρόπος! Στην Ελλάδα υπάρχει πετρέλαιο, ουράνιο, χρυσός... Ωστόσο, η κυβέρνηση όταν δεν λέει ότι δεν έχουμε πετρέλαιο, ουράνιο, χρυσό, την πιάνουν οι... οικολογικές της ευαισθησίες (που τις ξέχασε όμως στην περίπτωση του Ελληνικού) και κλείνει το θέμα. Το φυσικό αέριο όμως είναι "καθαρό" και είναι εκεί, μας περιμένει να το εκμεταλλευτούμε!

Εκτός εάν οι "μπίζνες" της κυβερνητικής οικογένειας έχουν άλλα σχέδια για το φυσικό αέριο, όπου εμπλέκονται Τούρκοι, Αμερικάνοι και ποιος άλλος άραγε -που πάλι δεν προβλέπουν την προκοπή του ελληνικού λαού αλλά το μεγάλο ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου στην παγκόσμια ολιγαρχία. Πράγμα που για να γίνει πρέπει η σημερινή κυβέρνηση πρώτα να μας εξαθλιώσει, να μας υπερχρεώσει και να μας εξευτελίσει, ώστε σαν έλθει η ώρα να ξεπουλήσει τους εθνικούς μας θησαυρούς (πετρέλαιο, ουράνιο, χρυσό και φυσικό αέριο) στο όνομα ενός νέου μονόδρομου, εκείνου της συνδιαχείρισης του Αιγαίου και της Θράκης με την Τουρκία, να τον αποδεχθούμε αμαχητί -όπως περίπου και με το Μνημόνιο (το οποίο είναι η μεγαλύτερη κομπίνα που "παίχτηκε" ποτέ).

Και ξαναρωτάω: υπάρχουν 170 δισ. ευρώ που περιμένουν να μπουν στα δημόσια ταμεία! Θα κάνει κάτι κάποιος; Ή θα συνεχίσουμε να "χαιρόμαστε" ως ανόητοι ιθαγενείς με τις... χάνδρες του Κατάρ και το... ξεπούλημα του Ελληνικού;

Αυτά τα ολίγα, για να μη νομίζει ο Γιώργος, η οικογένειά του και η παρέα του -που "παίζουν" την κυβέρνηση- ότι όλοι είμαστε ανόητοι σε αυτόν τον τόπο. Θα επανέλθω...

stephanosmytilineos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Βουλευτές έχουν επισημάνει σε πρωϊνές εκπομπές την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και χρυσού.Χρειάζεται ηρωϊσμός ,για να τα βάλης με ΗΠΑ και Τουρκία.Βλέπομε την διένεξη Τουρκίας και Κύπρου.Πως θα σηκώσωμε ανάστημα,όταν οι επαΐοντες προειδοποιούν και προτείνουν ,αλλά οι "αιρετοί"¨λαδώνονται";10-11-2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κεφάλι " το σηκώνει " η ψυχή σου , η υπερηφάνειά σου (που προέρχεται από τις ουκ ολίγες σελίδες της μυθ-ιστορίας μας )όχι η λογική σου ..! Αυτό είναι χαρακτηριστικό & αξία της φυλής των ΕΛΛΗΝΩΝ που κρατήθηκε ζωντανή χιλιάδες χρόνια & έχουμε ΚΑΘΗΚΟΝ να την συνεχίσουμε !Χιλιοειπωμένα λόγια βέβαια & δυστηχώς μόνο "λόγια" αλλά δεν μπορώ να πιστέψω
    ότι δεν υπάρχουν έστω 300 εναπομείναντες Έλληνες που να πάμε στην Ευευλπίδων η στη Βουλή και να κάνουμε απεργία πείνας (έχοντας ο καθένας μας από μια πρόταση η ένα επιστημονικό άρθρο η ένα αποδεικτικό της σπατάλης & της λαμογιάς η άρθρα ξένων οικονομικών εφημερίδων που λένε για την κοροϊδία που κάνουν στους Έλληνες )!Δεν νομίζω να το λογοκρίνουν και αυτό και αν δεν το δείξουν τα (ξε)πουλημένα ¨΄Ελληνικά¨ ΜΜΕ θα το προβάλουν σίγουρα τα ξένα . Όπως στην κατοχή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ αφηνουν να βγουν τα πετρελαια και ντο αεριο .... θελουν να γινει η Κρητη ανεξαρτητη για να την παρουν αυτοι που δεν εχουν ΙΕΡΑ και ΟΣΙΑ να την καταπατησουν... ΜΕΧΡΙ και σημαιες πουλανε στο διαδυκτιο με 9.90 ευρω οι Γερμαναραδες .... αυτοι οπου εκλεψαν τον χρυσο της ΕΛΛΑΔΟΣ τους πολυτιμους θησαυρους και χωρις να δωσουν ουτε την πολεμικη αποζημιωση !!! Θελουν την Κρητη για δικα τους συμφεροντα.. Αλλα ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1947 ( ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ) εχει υπογραψει η ΕΛΛΑΔΑ να μην επιτρεπεται να βγαλει τα φυσικα της προιοντα (πετρελαια ορυκτα κτλ) Δεν βρεθικε κανεις ΕΛΛΗΝΑΣ τοσα χρονια ??? που πηγαν οι επαναστατες ΕΛΛΗΝΕΣ ??? που οηγαν εκεινα τα κεφαλια ?? τα σοφα τα πατριωτικα τα εθνικα ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου