Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ!


[Αγώνας των σπουδαστών υπομηχανικών, Δεκέμβριος 1960. Η πορεία τους Θεσσαλονίκη-Αθήνα καταλήγει, μετά τη βίαιη επίθεση της χωροφυλακής, στη θάλασσα του Σκαραμαγκά(ΕΜΙΑΝ-Συλλογή Αρ. Μανωλάκου)]


Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας, και ιδιαίτερα στη Δυτική Αθήνα, είναι η ανεργία και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις απολύσεις.
Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι εργαζόμενοι ζουν σε ανασφάλεια εδώ και μήνες, ενώ όσοι εργάζονταν στο τμήμα των τρένων έχουν να πληρωθούν περισσότερο από ένα χρόνο. Πέρσι πήραν Δώρο Χριστουγέννων από τους συναδέλφους τους. Όσοι δούλευαν έδωσαν ένα ποσό και για τους απλήρωτους συναδέλφους τους.

Μετά από διάφορες συνομιλίες, συναλλαγές κ.λπ. ανέλαβαν οι νέοι αγοραστές της επιχείρησης. Ο νέος πρόεδρος της εταιρείας Ισκαντάρ Σάφα δήλωσε ότι "δεν εγγυάται τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν σήμερα."
Παράλληλα δήλωσε ότι σταματάει ο κλάδος των επισκευών πλοίων.
Με άλλα λόγια το Ναυπηγείο θα λειτουργεί μόνο με παραγγελίες και δουλειές του Πολεμικού Ναυτικού, δηλαδή με μοναδικό πελάτη το Ελληνικό Δημόσιο, που θα του εξασφαλίζει πληρωμές.

Τι θα γίνουν οι πρώην εργαζόμενοι στα τρένα, οι εργαζόμενοι στις επισκευές?
Πως απαντάει ο κ.Βενιζέλος;
- Διαβάστε παρακάτω από το TVXS:
Επιβεβαιώνει ο Βενιζέλος την επισφάλεια των θέσεων εργασίας στο Σκαραμαγκά

«Στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ισχύουν, χωρίς καμία παρέκκλιση, οι κανόνες της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας».
«Είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξο, την ημέρα που εγκαθίσταται μία νέα διοίκηση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την ημέρα που –επιτέλους- οι εργαζόμενοι μετά από καθυστέρηση μηνών, πληρώνονται και ο Σκαραμαγκάς αποκτά μία νέα προοπτική, να τίθενται, για πολλοστή φορά, ζητήματα τα οποία απαντώνται με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στο ν.3885/2010»,
υποστήριξε στη δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ωστόσο μέχρι σήμερα μιλούσε για διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του TVXS.

Επειδή "περιβάλλον δεν είναι μόνο ο αέρας που αναπνέουμε" αλλά και οι συνθήκες που ζουν οι συμπολίτες μας, ζητάμε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίες τους. Στο Χαϊδάρι έχουμε πολλούς συνανθρώπους μας ήδη άνεργους. Φτάνει πια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου