Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ...

Μια απίστευτη συνέντευξη του Κακλαμάνη δημοσιεύτηκε στο γυναικείο περιοδικό "WE" της Ελευθεροτυπίας στο τεύχος του Οκτωβρίου. Σε αυτή ο Κακλαμάνης ξεδιπλώνει όλο το μέγεθος της αλαζονείας του δίνοντας μια σειρά από προκλητικές υπεροπτικές. απαντήσεις. Δεν υπάρχει κατάλληλος σχολιασμός πέραν του ότι ο κ. Κακλαμάνης πιο πιθανό να μένει στην αμερικάνικη Athens της πολιτείας της Georgia, παρά στην Αθήνα της Ελλάδας.

Κάτι του φταίει πάντα του απερχόμενου δημάρχου της Αθήνας. Μια τα δέντρα που φυτρώνουν εκεί που άλλοι θέλουν να σπείρουν τσιμέντο, μια οι «κατ' επάγγελμα μίζεροι» πολίτες που τον βάφτισαν «Ομέρ Πριόνη», μια οι δημοσιογράφοι που παραποιούν τα λόγια και τις προθέσεις του, μια οι «μπαχαλάκηδες»... Το σίγουρο είναι ότι δεν του φταίνε τα ψαλίδια και οι κορδέλες, γι' αυτό και επιδίδεται μετά μανίας στο σπορ των εγκαινίων. Τι εγκαινιάζει; Όλα αυτά που 4 χρόνια τώρα έκαναν τη ζωή του Αθηναίου καλύτερη. Πώς είπατε; Δεν την έκαναν; Την έκαναν, επιμένει ο κ. Κακλαμάνης, προκαλώντας τους ψηφοφόρους να τον «μαυρίσουν» αν τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει. Αχ, μην τους βάζετε ιδέες, δήμαρχε...

Οι πολίτες σάς αποκαλούν Ομέρ Πριόνη και Ψαλιδοχέρη επειδή κόβετε τα δέντρα και γεμίζετε τον τόπο τσιμέντo.
«Κοιτάξτε, δεν με ενδιαφέρει τι λέει μια μικρή ομάδα που τους έχω ονοματίσει κατ' επάγγελμα δημοκράτες, κατ' επάγγελμα οικολόγους και κυρίως κατ' επάγγελμα μίζερους. Αυτοί οι κύριοι θα είναι όλοι υποψήφιοι. Ας δούμε, λοιπόν, ποιους θα επιβραβεύσει ο αθηναϊκός λαός. Αυτούς ή εμένα».

Ο Αβραμόπουλος έμεινε στην ιστορία ως ο Δήμαρχος με τα κάγκελα και τα συντριβάνια. Εσείς πως πιστεύετε ότι θα καταγραφείτε στη συνείδηση των πολιτών;
«Ως ο δήμαρχος που έφερε το περισσότερο πράσινο στην πόλη, αγόρασε και ενέταξε στη δημοτική περιουσία 132 στρέμματα ελεύθερων χώρων κι έφτιαξε 17 νέα πάρκα».

«Ο Βωβός δήμαρχός μας» σας αποκαλούν, για την επιμονή σας να χάσουν από πράσινο οι πολίτες και να κερδίσει από τσιμέντο ο ερ γολάβος στην περιοχή του Ελαιώνα.
«Οι δήμαρχοι εφαρμόζουν τους νόμους. Ούτε τους ψηφίζουν ούτε τους γράφουν. Ο νόμος ήταν και είναι σαφής. Ο,τι έγινε εκεί ήταν σύμφωνο με το νόμο που ψήφισαν τα 3/4 της Βουλής».

Λέγεται ότι συχνά κάνετε αντιφατικές δηλώσεις ή ότι, αφού έχετε πει κάτι, μετά το διαψεύδετε και λέτε κάτι άλλο.
«Τι λέτε; Βρείτε μου μια περίπτωση».

Στην Κύπρου και Πατησίων η κατασκευή γκαράζ σταμάτησε με δικαστική απόφαση, αλλά τα δέντρα είχαν ήδη κοπεί. Στην αρχή είπατε ότι κόψατε δύο δέντρα, μετά είπατε 15 και, τέλος, ότι τα πήρατε για να τα μεταφυτέψετε.
«Δεν είπα ποτέ τον αριθμό δύο εγώ».

Μα έχουν καταγραφεί αυτά.
«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε κάποιοι συνάδελφοί σας, οι οποίοι επί τέσσερα χρόνια δεν έχουν βρει μια καλή λέξη να πουν για μένα. Τους αγνοώ παντελώς».

Έχετε πει ότι μια πόλη χωρίς τους ενεργούς πολίτες της είναι νεκρή. Κατόπιν χαρακτηρίσατε «περιφερόμενο θίασο» όσους αντιδρούν. Μεταξύ αυτών και τον Μανώλη Γλέζο.
«Με συγχωρείτε, αλλά εγώ μιλάω για τους κατοίκους της πόλης μου, δεν μιλάω για κατοίκους άλλων πόλεων. Αυτοί που φωνασκούν είναι από το Μαρούσι ή την Κηφισιά ή από οπουδήποτε».

Ακόμη κι έτσι να είναι. Οι κάτοικοι άλλων δήμων δεν δικαιούνται να διαμαρτυρηθούν για ό,τι συμβαίνει δίπλα τους; Αυτό δεν εννοούμε ενεργοί πολίτες;
«Να είναι ενεργοί πολίτες στους δήμους τους».

Επίσης, λέγατε ότι θα έπρεπε να έχουμε ποδηλατοδρόμους στην Αθήνα. Αυτό προεκλογικά. Μετά είπατε ότι είναι επικίνδυνο μέρος για τους ποδηλάτες η Αθήνα και εν τέλει ρίξατε το μπαλάκι στο ΥΠΕΧΩΔΕ και δηλώσατε ότι θα συμπαρασταθείτε ηθικά σε ό,τι αυτό αποφασίσει.
«Καμία αντιφατικότητα. Ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να κάνει ποδηλατόδρομο».

Τότε γιατί υπόσχεστε στο κόσμο κάτι που γνωρίζετε ότι δεν θα προσφέρετε επειδή δεν είναι αρμοδιότητά σας;
«Δεν είπα ποτέ αυτό που λέτε. Είπα ότι θα πιέσουμε να γίνουν ποδηλατόδρομοι».

Το «συμπαρίσταμαι ηθικά» είναι πίεση;
«Οι πιέσεις και τα αποτελέσματα έρχονται στις κατ' ιδίαν συζητήσεις με την εξουσία».

Από το δημοτικό συμβούλιο λένε ότι έχετε πάρει φόρα και κόβετε κορδέλες. Εγκαινιάζετε προεκλογικά τα πάντα.
«Βεβαίως θα κάνω εγκαίνια. Γιατί να μην κάνω; Χαζός είμαι;»

 Λένε ότι χρησιμοποιείτε τα μέσα του δήμου για την προβολή σας, ότι μόνο η φωνή σας ακούγεται στον 9,84.
«Εγώ δεν παρεμβαίνω ποτέ στο πρόγραμμα του 9,84, αλλά όταν έχω δραστηριότητα θα την προβάλω. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, π.χ., γίνεται η αποψίλωση ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου 60 μέτρα από το δημαρχείο. Γιατί να μην το προβάλω; Το τετράγωνο θα ανατιναχτεί πριν από τις εκλογές και θα γίνει η πρώτη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από 150 χρόνια».

Θα σας πουν και μπουρλοτιέρη εκτός από Ψαλιδοχέρη.
«Δεν μ' ενδιαφέρει. Δεν θα ασχοληθώ με τους μίζερους που στην πόλη βλέπουν μόνο τα άσχημά της κι όχι τις ομορφιές της».

Έχετε κατηγορηθεί για πολύ συντηρητικές απόψεις στο παρελθόν, ενώ και τώρα οι απόψεις σας συχνά ταυτίζονται με αυτές του Καρατζαφέρη. Σε μια συνέντευξή σας στα «Νέα» λέτε ότι έχετε ζητήσει από την κυβέρνηση «να εκκαθαρίσει τα εγκληματικά λαθρομεταναστευτικά στοιχεία». Ο Καρατζαφέρης χειροκρότησε. Μα είναι οι άνθρωποι λαθρομεταναστευτικά στοιχεία που πρέπει να εκκαθαριστούν;
«Αυτό που ζήτησα και το λέω ευθέως είναι ότι δεν μπορεί τα σύνορά μας να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι η Αθήνα ο υποδοχέας των παράνομων μεταναστών. Εγώ δεν είπα ποτέ τη λέξη λαθρομετανάστες, λέω παράνομοι μετανάστες».

Μα σας μεταφέρω τα δικά σας λόγια από συνέντευξη του 2008. Νομίζω ότι επανερχόμαστε σε ό,τι λέγαμε νωρίτερα. Ότι άλλα λέτε τη μια και άλλα την άλλη.
«Οι δημοσιογράφοι δεν είναι πάντοτε συνεπείς σ' αυτά που τους δίνεις, είτε γραπτώς είτε προφορικώς».

Άρα ο συνάδελφος παραποίησε τα λόγια σας.
«Δεν με ενδιαφέρει τι έχει γραφτεί. Έπειτα, αν ήμουν με τον Καρατζαφέρη, γιατί με βρήκαν μαλακό κάποια άτομα από το κόμμα το υ και δεν ήθελαν να με στηρίξουν;»

Σας στηρίζουν, όμως, εν τέλει.
«Βεβαίως».

Εσείς δεν έχετε ιδεολογικό πρόβλημα με το γεγονός ότι σας στηρίζει η άκρα Δεξιά;
«Δεν είναι άκρα Δεξιά ο κύριος Καρατζαφέρης. Η άκρα Δεξιά θα κατεβεί με δικούς της σχηματισμούς, όπως καλά γνωρίζετε».

Αληθεύει ότι ένας διαμερισματικός σας σύμβουλος στηρίχτηκε στις προηγούμενες εκλογές από τη «Χρυσή Αυγή»;
«Δεν το γνωρίζω αυτό, ούτε τον σύμβουλο ούτε το γεγονός».

Ούτε γνωρίζετε για τις ομάδες ακροδεξιών που ανενόχλητες χτυπούν μετανάστες και άλλοτε πολίτες που αντιστέκονται στις αποφάσεις σας για το πράσινο της πόλης;
«Αυτοί που έδειραν τους πολίτες που αντιδρούσαν στις αποφάσεις μου ήταν τα γνωστά καλόπαιδα των Εξαρχείων. Οι μπαχαλάκηδες. Οι ίδιοι που έκαψαν την Αθήνα το 2008. Ξέρετε, σε μια δημοκρατία μπορεί ο καθένας να πιστεύει και να λέει ό,τι θέλει, αλλά όχι να κάνει ό,τι θέλει. Το 2008 ήταν η τραγικότερη στιγμή για την πόλη και είμαι υπερήφανος που μόνος μου -οι πάντες είχανε κρυφτεί, και εσείς οι δημοσιογράφοι είχατε κρυφτεί- υπερασπίστηκα την ιστορία της πόλης μου όσο μπορούσα. Ως γιατρός - δήμαρχος επούλωσα τις πληγές της».

Ο κόσμος καιγόταν κι εσείς στέλνατε τα ΜΑΤ να φυλάξουν το (ψεύτικο, στο κάτω κάτω) δέντρο, ενώ αργότερα κόψατε τα αληθινά. Είχατε πάθει εμμονή, ειπώθηκε τότε, μην και δεν πραγματοποιηθεί η φιέστα των Χριστουγέννων.
«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε. Με ενδιαφέρει ότι η πλατεία Συντάγματος γέμισε από αθηναίους πολίτες. Οι άλλοι που λέγανε τα άλλα, κρύφτηκαν».

Κάποιοι σας αποκαλούν επικοινωνιακή φούσκα.
«Τότε δεν μπορώ να εξηγήσω τη δημοφιλία μου, όπως την καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις των εφημερίδων».


Λένε ότι χρησιμοποιείτε κατά κόρον τα ΜΜΕ, έχοντας δημιουργήσει και τις ανάλογες καλές σχέσεις που προϋποθέτουν την καλή μεταχείρισή σας.
«Σε αυτούς που τα λένε απαντώ να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Εξάλλου, κοντός ψαλμός αλληλούια, στις 7 Νοεμβρίου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ιού» της Ελευθεροτυπίας, μόνο το «κομπιούτερ ρουμ» του δήμου κοστίζει 800.000 ευρώ. Πώς είναι δυνατόν; Δεν είναι αυτό κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος;
«Αυτά δεν ισχύουν».

Βλέπω στο ίδιο ρεπορτάζ παροχή υπηρεσιών υποστήριξης λειτουργίας διευθύνσεων του δήμου, 1.170.000. Βελτίωση και υποστήριξη υποδομών μηχανισμών επιχειρησιακής λειτουργίας, 1 εκατ. Πολλά εκατομμύρια, κύριε δήμαρχε. Μπορείτε να εξηγήσετε στους πολίτες πώς με τόσα εκατομμύρια -δικά τους- η ζωή τους γίνεται όλο και χειρότερη;
«Τι να εξηγήσω;»

Επιπλέον, διαβάζω, 42 συνεδριάσεις για αναθέσεις προγραμματικών συμβάσεων, 15,5 εκατομμύρια.
«Κατ' αρχήν, αυτοί που τα λένε αυτά δεν γνωρίζουν τους νόμους. Ανάθεση δεν μπορεί να γίνει παραπάνω από 40 χιλ. ευρώ».


Άλλο σας ρωτάω. Γιατί η ζωή των πολιτών δεν έχει γίνει καλύτερη με τόσα λεφτά που ξοδεύετε;
«Σας απαντώ. Η ζωή των κατοίκων έχει γίνει πολύ καλύτερη και θα γίνεται συνεχώς. Γιατί, αν δεν έχει γίνει καλύτερη, εγώ θα πρέπει να "μαυριστώ" στις 7 Νοεμβρίου. Ωστόσο, όσες φορές εξετέθην στον κόσμο, με εξέλεξαν σε κορυφαίες θέσεις».

Το ότι κάποιος μπορεί να γίνει πειστικός δεν σημαίνει ότι είναι και αποτελεσματικός.
«Εχετε μια έμμονη ιδέα να διαβάζετε μόνο μια εφημερίδα».

Έχετε πει ότι για τη ρύπανση στην Αθήνα ευθύνονται οι μετανάστες, οι αφισοκολλητές και οι διαδηλωτές...
«Φυσικά. Ξέρετε τι αφήνουν πίσω τους; Για το ΠΑΜΕ, ωστόσο, δεν μπορώ να πω κάτι. Έρχονται πάντα και με ενημερώνουν, και είναι απολύτως νόμιμοι και οργανωμένοι. Εννοώ αυτούς που, ενώ μιλούν για περιβάλλον, έχουν γεμίσει τον τόπο με συνθήματα του κόμματός τους. Αυτοί που λένε αυτά που μου λέτε, πίνουν καφέ στο Κολωνάκι με το ρόλεξ στο χέρι. Είναι κάτι ψευτοοικολόγοι, ψευτοαστοί και ψευτοδημοκράτες».

Μια κι εσείς, όπως ισχυρίζεστε, δεν είστε ψευτοδημοκράτης και ψευτοαστός, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Προ καιρού δύο ομοφυλόφιλοι πολιτικοί από τη Γερμανία παντρεύτηκαν, ενώ και στη Βρετανία και τη βόρεια Ευρώπη πολλοί πολιτικοί παραδέχονται δημοσίως ότι είναι γκέι. Σας βρίσκουν σύμφωνο η δημοσιοποίηση και ο γάμος;
«Οι ενήλικοι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους. Το τυπικό δεν με ενδιαφέρει, ούτε ασχολήθηκα ποτέ».

Γιατί κανείς έλληνας πολιτικός δεν έχει δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος; Όλοι στρέιτ είναι στο κοινοβούλιο;
«Να πάτε να τους ρωτήσετε».

Εσείς θα το δηλώνατε δημόσια;
«Δεν ασχολούμαι με την προσωπική ζωή του διπλανού μου, ούτε καν αυτού στο διπλανό διαμέρισμα. Δεν αφορά κανέναν».


*Tη συνέντευξη πήρε η Αθηνά Γκόρου / πηγή: WE Eλευθεροτυπία

Το είδα στο RAMNUSIA

1 σχόλιο:

  1. Ας αναλάβουν τα δημοκρατικά Μπλογκς, που είναι κατά της κατοχικής κυβέρνησης ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ, συστηματική καμπάνια από τώρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου για το Μαύρισμα όλων των υποψηφίων Δημάρχων, Περιφερειαρχών κλπ που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τον κολαούζο του την Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ).
    Τον ΠΑΣΟΚΟ κ Καμίνη στην Αθήνα τον προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι τον στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να ξεγελάσουν κανέναν!
    Ο κ Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη θέλει οπωσδήποτε να γίνει δήμαρχος και χαιρετίζει την κίνηση της κατοχικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξει (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, να βγώ εγώ δήμαρχος έστω και με την συμπαράσταση της κατοχικής κυβέρνησης). Αυτός είναι ο «δημοκράτης» κ Μπουτάρης!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η επίσκεψη σας στο Θαλαμοφύλακα με τιμά ιδιαίτερως.

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι τρολλιές, οι κουτσουλιές και οι ύβρεις.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν για πάντα εδώ, εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γι αυτό πριν πατήσετε το κουμπί "Υποβολή", παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε αυτό που γράψατε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου